You know what I did last summer? – 2015

| 3 reacties

Bloggen en zomer: het is een lastige combinatie. Mooi weer zorgt voor inspiratie voor leuke (zomerse) blogposts, maar tegelijkertijd verdwijnt je zin om uren binnen achter je laptop te zitten ook als sneeuw voor de zon (pun intended – en ja, ik weet dat hij extreem flauw was, maar mijn drang naar het maken van flauwe woordgrappen is vaak gewoon sterker dan ikzelf. Sorry.). En dan die lezers, die zitten ook maar wat op een terras, of liggen op een strand, of slurpen in een park van hun zelfgemaakte fruitwater. Beetje jammer als al je leuke blogjes maar door een fractie van je gewone publiek worden gelezen. Veel (grote) bloggers werken met een zomerrooster, doen iets rustiger aan of nemen een break om zelf ook even vakantie te hebben. Helemaal niets mis mee natuurlijk, maar ik besloot dat minderen met mijn blogfrequentie (twee blogposts per week – en soms drie, en héél soms vier) een beetje raar zou zijn. Helaas zag ik in mijn bezoekersaantallen ook terug dat het zomer was, en zag ik minder reacties voorbijkomen. En dat terwijl reacties juist zo leuk zijn! Daarom blik ik nu terug op mijn zomer, en vertel ik je wat je zoal gemist zou kunnen hebben – persoonlijk en blogwise – en dan kunnen jullie lekker doorklikken en die gezellige reacties alsnog posten 😉

Schotse Hooglanden, wat te doen, bezienswaardigheden

Persoonlijk: leuke nieuwtjes!

Ik gooi het er maar meteen in: deze zomer vond ik een nieuwe baan! Inmiddels ben ik alweer twee maanden aan de slag op mijn nieuwe werkplek. Wat ik precies doe en waar, laat ik even in het midden (privacy en googlebaarheid enzo), maar het heeft met social media te maken en past echt heel goed bij me. Dus YAY!

Deze zomer kreeg ik ook het súperleuke bericht dat Neefje F. grote broer wordt! Ik dacht het al gezien te hebben, en in dit geval was gelijk hebben extra leuk. In februari word ik dus weer tante. Met Neefje F. zelf gaat het trouwens ook heel goed. Hij vindt nog steeds al mijn grappen hilarisch, wat ik altijd een enorm pluspunt vind bij mannen. Ook kan hij zichzelf al heel goed uitdrukken met babygebaren (dat is echt awesome, ga ik later/ooit ook doen met mijn kinderen) en zijn gebrabbel is ook al steeds duidelijker. Het is alleen een beetje jammer dat hij mijn naam nog niet actief zegt. Nu begrijp ik wel dat Audrey niet de allermakkelijkste naam is, maar iets met ‘au’ of ‘ie’ vind ik voorlopig al helemaal prima. Hij wijst trouwens wel breed grijnzend naar mij als je hem vraagt wie tante Audrey is. Dat dan weer wel. En hij zegt ook Bo en Poet, dus dat betekent dat mijn indogtrinatie aardig succesvol is so far. Over honden gesproken: ik had deze zomer ook mijn eerste (soort van) serieuze agilitywedstrijd met Sproet, en we wonnen zowaar een prijs. En niet eens de poedelprijs, hoera! Verder deed ik nog allerlei leuke dingen met allerlei leuke mensen. Zoals picknicken en Maastricht laten zien aan Maaike (hoewel ik wel de geschiedenisboeken in ga als extreem chaotische en zeer matige gids), en de nieuwe crib van Ilse bewonderen, samen met Lilian die alweer een nieuwe blognaam heeft.

Vakantie: solo-rondreis door Groot-Brittannië

Ik ging in juni al op vakantie. En dat was niet zomaar een vakantie, maar een hele coole. Ik ging namelijk in mijn eentje naar Groot-Brittannië om daar met de trein rond te reizen. Van Londen (waar ik naar de musical Matilda ging) naar Glasgow, door naar de Schotse Hooglanden, naar Edinburgh, en toen nog een nachtje in een hostel in Londen voor ik weer terugging met de Eurostar. Ik schreef er heel wat blogjes over. Onder andere over hoe dat nou was, in mijn eentje reizen, en over alle domme dingen die ik deed. En ik maakte een top 5 van de allermooiste treintrajecten in Groot-Brittannië/Schotland. Daarin plaatste ik ook heel veel treinfoto’s, waarvan ik acuut weer terugwil <3

Schotse Hooglanden, wat te doen, bezienswaardigheden, Jacobite Steam Train, Glenfinnan Viaduct, Harry Potter

Food (for thought en om op te eten)

Hoewel ik echt een vreselijk slechte foodblogger zou zijn, was er natuurlijk ook weer het nodige om mijn blog te lezen over een van mijn grootste hobby’s: eten! Zo deelde ik mijn recept voor caramel shortbread, dat héél lekker is. En ik bakte voor het eerst vlaai, waarin ik verslag deed in een aflevering van Limburgliefde. In diezelfde rubriek vertelde ik ook over Limburgse intensiveerders en over de briljante dialectwoorden nut en neutelik.

Verder schreef ik nog wat serieuze dingen over sponsoring bij bloggers en het belang van een persoonlijke schrijfstijl en eigen blogstem. En voor het contrast kwamen er ook nog een paar minder serieuze blogjes online, zoals over de flauwe grappen die ik nooit meer wil horen en over momenten dat je genadeloos wordt geconfronteerd met je leeftijd (help, ik word oud!).

Wat hebben jullie gedaan deze zomer? En als je zelf een blog hebt een kleine spam je blog: welke recente post van jou mag ik écht niet missen?

 

3 reacties

  1. Oooh allemaal leuk en positief nieuws! Gefeliciteerd met je nieuwe baan en je toekomstige neefje of nichtje! En ik zal je blogjes over je solo-reis eens doorlezen voor mijn eigen reis naar Engeland (die er ooit ooit ooit toch moet komen haha)
    Madelon postte onlangs…Dilemma #8. Davy Jones of een vampierMy Profile

  2. Heerlijk hè alleen reizen! Het ultieme gevoel van vrijheid vind ik dat. Gaaf dat je dat gedaan hebt.
    En gefeliciteerd met je nieuwe baan!
    Tessa | 52druppels.nl postte onlangs…Weer wat te zeiken!My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge