Mijn favoriete boeken van 2020

| 13 reacties

Na een overzicht van mijn favoriete films die ik in 2020 keek, mag ook een overzicht van de leukste, mooiste en interessantste boeken die ik dit jaar las niet ontbreken. Om eerlijk te zijn was 2020 niet mijn allerbeste leesjaar. Je zou zeggen dat ik met dat vele thuisblijven dit jaar voldoende leestijd had kunnen vinden, maar dat viel toch wat tegen. En verder heb ik me wel ietwat verloren in het herlezen van de Babysittersclub-boeken, waarvan ik dit jaar de serie compleet wist te maken. Ach ja, af en toe gewoon simpel en relaxed lezen mag ook best, toch? Dit waren de boeken van hogere kwaliteit die ik dit jaar met veel plezier las.
Favoriete boeken die ik las in 2020

Harry Potter en de Relieken van de Dood

Het voelt alweer als een eeuwigheid geleden, maar begin dit jaar las ik het laatste deel van de Harry Potter-serie uit! Uiteraard schreef ik er weer een verslag over. De beloofde terugblik op het lezen van de hele serie (en het zien van de films) heb ik trouwens nog niet gemaakt. Die zet ik op mijn lijstje voor 2021!

Brieven aan Koos

Wat een heerlijk boek was dit. Origineel, interessant en vooral ook erg grappig. Lees er meer over in mijn volledige recensie!

Kom hier dat ik u kus

Kom hier dat ik u kus vond ik een heel fijn boek. Het was mijn eerste kennismaking met Griet op de Beeck, en hoewel het zeker naar meer smaakte, ben ik wel een beetje bang geworden omdat ik inmiddels van zoveel mensen heb gehoord dat haar boeken redelijk op elkaar lijken. Maar goed, ik ga er toch maar gewoon voor. Ook over dit boek schreef ik trouwens al een recensie.

Favoriete boeken die ik las in 2020 (2) The subtle art of not giving a fuck Mark Manson

The subtle art of not giving a f*ck

Dit boek legde Vriend O. vrij onsubtiel voor me klaar. Hij had het al gelezen en ik begrijp helemaal waarom hij fan was. Mark Manson heeft een boel levenlessen voor ons, maar dan lekker nuchter gepresenteerd. Hierdoor is The subtle art of not giving a f*ck alles behalve een standaard zelfhulpboek. Ja, het kon hier en daar wat korter, maar doordat de hoofdstukken qua stijl lekker luchtig zijn en meer voelen als online artikelen, leest het toch lekker weg. Goeie anekdotes ook.

Nummer 10

Nummer 10 was – zo schreef ik al – een gek boek. Gek, maar leuk. Ik heb me bijzonder goed mee vermaakt met dit verhaal over een fictieve Britse premier die gaat ontdekken hoe het echte leven van zijn landgenoten eruitziet.

De Stroopwafelshop

Ik ben altijd blij als Astrid Harrewijn een nieuw boek uitbrengt. De Stroopwafelshop was alles dat ik maar kon wensen: feelgood maar met diepgang, prettig geschreven en met heerlijke, levensechte personages. Meer over dit boek kun je lezen in mijn recensie.

Recensie Onbreekbaar-serie Lisette Jonkman, serie over Abby en Ferdi Verkikkerd, Buren with benefits, Onbegrensde Liefde, Op gevoel

De Onbreekbaar-trilogie

Dit jaaroverzicht van mijn favoriete boeken is geen rangschikking, maar de Onbreekbaar-trilogie van Lisette Jonkman staat denk ik wel bovenaan mijn lijstje (en hier dus onderaan de blogpost). God, wat was het heerlijk om weer in de wereld van Lucy en haar vrienden te duiken. Abby en Ferdi zijn een superleuk duo om via deze trilogie beter te leren kennen. Ik weet zeker dat ik deze boeken nog vaker uit mijn kast zal trekken. Check voor meer info mijn recensie.

Wat was jouw favoriete boek dat je dit jaar las?

13 reacties

 1. Wat een leuk overzicht. Uiteraard is Harry Potter mijn favoriet (sterker nog, ik ben weer begonnen met het lezen van de boeken… Waarschijnlijk heb ik dat nu al meer dan 15x gedaan in mijn leven…). Ook The subtle art of not giving a f*ck vond ik een erg goed en waardevol boek waar ik veel wijze lessen uit heb gehaald. De andere boeken die je beschrijft ken ik nog niet, maar zeker leuk om weer wat inspiratie op te doen. Ik heb in 2020 echt te weinig gelezen en daar wil ik verandering in brengen!

 2. Leuk om te lezen! Ik ben nog bezig met het uitzoeken van mijn favorieten. Er komt volgende week een blog over;).
  En zo leuk, nu ik bij jou weer Harry Potter zie, herinner ik me dat jouw verslagen voor mij het laatste zetje waren om toch ook eindelijk eens een poging te wagen. Het had voor mij niet hetzelfde succes als voor jou, maar toch leuk dat zoiets kan door een recensie van een ander.
  Naomi postte onlangs…Boekenpraat: Kerst op Carnton (Tamera Alexander)My Profile

 3. Leuk overzicht zo! Dit jaar herlas ik The subtle art en blijf het een sterk boek vinden. Een favoriet boek kiezen uit de bijna 250 boeken die ik heb gelezen vind ik best lastig, haha. Maar een van mijn favoriete boeken dit jaar was Something to live for van Richard Roper (hij is volgens mij ook in het Nederlands verschenen met een letterlijke vertaling van de Engelse titel). Ik las het begin januari en ik denk er met regelmaat aan terug, dus dat boek heeft echt indruk gemaakt 😉

 4. Jeugdsentiment: de Babysittersclub! Ik heb alleen de nogal afwijkende tic dat ik een boek slechts één keer in mijn leven lees…

 5. Leuk lijstje! Die van Astrid Harrewijn en de trilogie van Lisette Jonkman staan op mijn te-lezen-lijstje!
  Mijn favoriet dit jaar was toch wel De alchemist van Paulo Coelho.

 6. De horlogemaker van Londen van Natasha Pulley en de Koopman van Peru zijn beide van Natascha Pulley. Mooie combinatie van historische feiten en fictie. Heb ik dit jaar met veel plezier gelezen.

 7. Leuk, dit overzicht! Daar kan ik ook weer wat leesinspiratie uit halen. Doet me eraan denken dat ik The Subtle Art of Not Giving a Fuck misschien maar eens bovenaan mijn lijst met te lezen boeken moet zetten. Dat boek ligt al een tijdje ongelezen in mijn kast.
  Astrid Harrewijn klinkt ook als een fijne schrijfster trouwens. Ik houd nooit zo van te luchtige feelgood boeken, dus ik denk dat haar boeken ook wel mijn ding zullen zijn.

 8. Wat leuk, zo’n overzicht! Ik heb even geteld voor je. Ik las 33 boeken dit jaar. Favoriet waren de boeken van Angelique Haak. Maar dat zijn thrillers dus niet zo jouw ding misschien.

 9. Altijd leuk om te lezen wat iemand zijn favoriete boeken zijn!
  Bij mij schieten Zondagsleven en Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum het eerst in mijn gedachten. Mooie boeken zijn dat!

 10. De babysittersclub! Waar is de tijd zeg! De Harry Potters zijn ook echt heel leuk om te (her)lezen. De films trouwens ook. Fijn dat je zoveel boeken las!

 11. Leuke boeken heb je gelezen! Ik las er 30, voor mij bar weinig en herlas veel. Kwam niet echt in de leesflow dit jaar, hoop dat het volgend jaar wel het geval is. Mijn favoriete boeken komen online in een artikel… Maar ik geniet nog steeds van de boeken van Nora <3

 12. Juist, brieven aan Koos staat nog altijd op mijn to read lijstje haha, daar was je al een keertje enthousiast over en toen had ik die genoteerd! Als je schrik hebt voor die “vloek” van Griet op de Beeck (wat klinkt dat nu grof hè) dan raad ik Gij nu aan, dat zijn kortverhalen en die thematiek is veel minder duidelijk. Wel (minstens!!) even schoon.

 13. Ik moet dan denken aan het boek Vals Alarm!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge