Mijn favoriete bakboeken

| Geen reacties

Bakken is iets dat ik heerlijk vind om te doen. Als bak- én boekenfreak zal het je niet verbazen dat bakboeken ook een enorme aantrekkingskracht op me hebben. Ik blader heel graag door prachtige hardcover boeken met plaatjes van de prachtigste en goddelijkste baksels. (Om vervolgens tot de conclusie te komen dat mijn baksels daar nóóit op gaan lijken, maar ach. Dat is een detail, toch? Dromen mag.) Vandaag laat ik jullie mijn favorieten zien.

Muffins

Muffins (boek)

Om maar met het slechte nieuws te beginnen: dit schattige boekje is online nergens te vinden. Mocht je ‘m ergens zien liggen, neem ‘m dan absoluut mee! Er staan tientallen recepten in, van simpel tot ingewikkelder. Veel van de muffins zijn erg origineel bedacht. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat onder andere de negerzoenmuffins zeker een aanrader zijn!

Muffins (boek)

 

Ik vertelde dus net dat ik graag wegdroom bij prachtige foto’s. Nou, in dit boekje staan er dus nul. Werkt erg goed voor je zelfvertrouwen, moet ik zeggen! Geen beeld dat je (of ja, in elk geval ik) nooit van je leven na kunt maken, maar duidelijke recepten die er ook toe leiden dat je muffins ongeveer zo worden als bedoeld is. Naast fruitige, choco-achtige en versierde muffins staan er ook recepten voor hartige en alcoholische muffins in. Waarschijnlijk minder mijn ding, maar wellicht wel het jouwe!

Crea cupcakes – Ann Pickard

Crea cupcakes - Ann Pickard

 

Dit boek nam ik ooit mee bij Boekenvoordeel en is wel online te vinden én te bestellen. Voor minder dan een tientje ben je de eigenaar van dit geweldige stap voor stap-boek. Ik vind het zelf erg leuk om te fröbelen met fondant, maar ik ben niet zo goed in precisiewerk als ik zou willen. Dit boek laat je zien dat leuke figuren maken lang niet zo ingewikkeld hoeft te zijn als je misschien denkt. Van elke decoratie wordt namelijk stap voor stap met foto’s uitgelegd hoe je ze maakt.

Deze té leuke varkentjes staan hoog op mijn to bake-list:

Crea cupcakes - Ann Pickard

 

Ook erg handig: de inhoudsopgave met plaatjes. Instant inspiratie én makkelijk terug te vinden. Verder vind je in dit boek ook wat basisinformatie voor cupcakebakkers (ervaren of in spe!), zoals een basisrecept en een overzicht van hoe je bepaalde kleuren kunt mengen.

Crea cupcakes - Ann Pickard

 

Wat zijn jouw must-haves onder de bakboeken?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge