Gelezen: Zonder jou – Chantal & Priscilla van Gastel

| 1 reactie

Het is inmiddels twee uur gelezen dat ik de laatste bladzijden las van Zonder jou, de literaire thriller die Chantal van Gastel – een van mijn favoriete auteurs – schreef samen met haar zus Priscilla. Ik ben nog steeds niet helemaal bijgekomen. Wat een boek. Wat een einde. Wat briljant gedaan.

Recensie Zonder jou, Chantal van Gastel, Priscilla van Gastel, Harper Collins, literaire thriller, boek, aanrader

Ik kocht Zonder jou tijdens de Boekenweek. Thrillers lees ik niet zo vaak, maar ik was erg benieuwd naar deze, zeker toen ik over het plot las. Zonder jou draait om Valerie, haar man Oscar en vooral hun zoon Mick. Mick is anders dan anderen. Héél anders. Zoals Ilse het zo mooi omschreef: “Dit boek zorgt ervoor dat je eierstokken spontaan verschrompelen”. Een kind als Mick hebben is de nachtmerrie van elke ouder.

Waarom je Zonder jou écht moet lezen

Zonder jou is goed geschreven, meeslepend en kent een enorm sterke spanningsopbouw. Hoewel ik in het begin nog het idee had dat het voor een thriller niet zo heel spannend was – eerder een drama – kwam ik daar later wel op terug. Als je ongeveer op de helft bent, moet je zorgen dat je alleen nog verder leest als je alle tijd hebt om het in één keer te voltooien. Liever niet in de avond, want overdag is het einde al heftig genoeg. En dan ben ik zelf niet eens bang aangelegd. Ik verslond de meest gruwelijke horrorfilms als tiener, en vond Saw eerder grappig dan eng. Maar Zonder jou is zó realistisch en voelt zó echt. Dat is precies de reden is dat ik dit veel enger vond.

Hoewel ik elke pagina van dit boek met evenveel fascinatie en interesse gelezen heb, sprong het einde er toch echt in alle opzichten bovenuit. Toen ik de laatste bladzijde las, kreeg ik serieus een fysieke reactie. Ik had al een paar keer eerder koude rillingen gehad, maar wat het einde met me deed, was echt heel maf. Kippenvel over mijn hele lichaam en ik kreeg het afwisselend warm en koud. En niet even een paar minuten; nee, het hield serieus drie kwartier aan. En ook nu, als ik er weer aan denk, krijg ik spontaan weer de rillingen. Zonder jou is een fantastisch debuut van het schrijversduo Chantal en Priscilla van Gastel en een absolute aanrader.

Kortom: ga dit boek lezen! Je koopt ‘m bij je favoriete boekenwinkel in de buurt of online. Zonder jou is beschikbaar als paperback (€19,95) of e-book (€7,99).

Eén reactie

  1. Die fysieke reactie had ik ook bij dit boek. Ik werd er serieus misselijk en naar van.
    Annelies postte onlangs…Tussen de regels #47My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge