Gelezen: zomer 2021

| 13 reacties

Iets later dan gepland door de perikelen met mijn laptop, maar hier is-ie dan toch! Het overzicht van de boeken die ik afgelopen zomer las. Of ja, niet van alle boeken die ik las. Ik verslond namelijk ook het nodige leesvoer over (tweeling)zwangerschap, bevallen en ouderschap. Daar verschijnt binnenkort een apart artikel over, zodat deze blogpost relevant blijft voor iedereen, haha.
Gelezen boeken zomer 2021

Romcomnibus

Dat het gewoon pas drie maanden geleden is dat de Romcomnibus verscheen, joh! Ik was er natuurlijk vooral mee bezig in de maanden april (schrijven!) en mei (wachten op de uitslag van de Zonnige Zomerschrijfwedstrijd), en de verschijning in juli was natuurlijk hét grote moment waarop ik al die maanden wachten. Een boek met mijn naam op de cover! Het blijft zo cool. Ik schreef al eerder een uitgebreide recensie waarin ik vertelde wat ik van de acht andere verhalen in deze zomerse bundel vond.

Nu of nooit – Marian Keyes

Van een heel nieuw boek naar een wat oudere. Nu of nooit van Marian Keyes is het enige boek uit dit overzicht dat je niet terugziet op de foto’s bij dit artikel, want direct toen ik ‘m uit had, heb ik ‘m in een minibieb gedumpt. Sorry not sorry.

Het gaat over drie vrienden die samen opgroeiden in hetzelfde Ierse dorp, maar inmiddels al jaren in Londen wonen. Een van hen wordt ziek en geeft de andere twee de opdracht om een ingrijpende verandering in hun leven door te voeren. Klinkt interessant so far, toch? Was het dus niet echt, vond ik. Of ja, de verhaallijn op zich was het probleem niet – en ook een van de redenen dat ik dit boek gewoon uitlas. Het waren meer de interacties tussen de personages en alle irritaties die ze bij me opriepen.

Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Gelukkig was ik over Eleanor & Park van Rainbow Rowell een stuk enthousiaster. Ik kende de titel nog wel van toen dit YA-boek een aantal jaar geleden heel populair was, dus toen ik ‘m in de Nederlandse versie in een kringloopwinkel zag liggen, twijfelde ik geen moment.

Voor wie het boek niet kent: het gaat – quelle surprise – over Eleanor en Park, twee Amerikaanse tieners. Eleanor komt na een roerige periode in haar leven wonen in het huis van haar stiefvader en op haar eerste schooldag komt ze naast Park terecht in de bus. Naast dat het een prachtig, aangrijpend, liefdevol verhaal is, is het ook heel prettig geschreven.

Mocht je door het predikaat young adult twijfelen om Eleanor & Park te lezen: niet doen, gewoon lezen! Het is absoluut niet kinderachtig en ook als volwassene kun je er volop van genieten.

Gelezen boeken zomer 2021

Dol op Emily – Amanda Brown

Dol op Emily  van Amanda Brown was een boek waar ik de eerste paar hoofdstukken zo mijn twijfels bij had. De hoofdpersonen van het boek – Becca en Edward – worden namelijk op een wat vermoeiende wijze geïntroduceerd, vond ik. Veel gedoe, een wel erg uitgebreide setting, maar dat bleek achteraf eigenlijk wel prettig. Al vrij snel zat ik er goed in en werd mijn gevoel over het boek veel positiever.

Het verhaal? Becca en Edward, die elkaar nog niet kennen, zijn allebei door hun beste vrienden aangewezen als voogd voor Emily, een jong meisje dat haar beide ouders verliest. Nogal een schok voor iedereen, zeker als je bedenkt dat carrièrevrouw Becca en de even onervaren ouder Edward van niks wisten. Ze krijgen het voogdijschap in eerste instantie tijdelijk toegewezen. En mocht een van beiden trouwen, dan zou de rechter de voorkeur geven aan een normaal twee-oudergezin voor Emily (zucht).

Is het een boek met een héél verrassend plot? Nope. Is het vermakelijk, prima geschreven en boeiend genoeg om met plezier te lezen? Yep!

Stoner – John Williams

Stoner van John Williams (niet de presentator of de componist) is zo’n boek dat best wel bekend is volgens mij, maar waar ik nog nooit van had gehoord. Het boek is bijzonder omdat het het levensverhaal vertelt van iemand die eigenlijk een heel gewoon, ietwat saai leven leidt. Hoofdpersoon William Stoner komt uit een arme boerenfamilie, gaat studeren en wordt uiteindelijk universitair docent Engelse literatuur. Hij springt er op geen enkele manier uit, maar door de schrijfstijl en de verschillende dingen die voorvallen in zijn leven, is het verhaal toch heel boeiend. Dit boek sleepte me echt mee in zijn leven, heel bijzonder.

Stoner is wat mij betreft dus zeker een aanrader! Ik las de Engelse versie, en de Nederlandse versie is voor Kobo Plus-abonnees trouwens gratis te lezen.

Van welke boeken heb jij de laatste tijd genoten – of juist niet?

13 reacties

 1. Ik heb Eleanor & Park een aantal jaar geleden gelezen en vond hem ook zo leuk! Het is inderdaad zo fijn geschreven. Fangirl van Rainbow Rowell is trouwens ook echt een aanrader.

  Dol op Emily ken ik ook, maar nog niet gelezen. Als ik je blog zo lees lijkt het plot best wel op die ene film met Katherine Heigl, Life as We Know it! Ken je die? Die vind ik altijd wel leuk.

  De Romcomnibus staat ook nog steeds op mijn lijstje, die wil ik binnenkort echt gaan lezen. De rest ken ik niet, maar Stoner klinkt wel heel interessant.
  Charlotte postte onlangs…10 dingen die ik leuk vind aan de herfstMy Profile

 2. Ik heb alleen Nu Of Nooit gelezen, maar dat is al zo lang geleden dat ik me er eigenlijk maar weinig van kan herinneren.
  Jenn postte onlangs…Uit de brievenbus | Indian Summer swapMy Profile

 3. Ik ken ze allemaal niet, ik ben zelf momenteel bezig in het boek van Outlander.. en man wat een spannend verhaal blijft het toch. De serie heb ik al gekeken dus de namen kan ik nu ook makkelijker koppelen aan een gezicht.

 4. Ik ken ze geen van allen, maar als je zegt verkijk je niet op YA dan zal ik hem niet laten staan. 🙂

 5. Een beetje YA op z’n tijd is altijd goed wat mij betreft, dus Eleanor en Park gaat gelijk op mijn lijstje.
  Naomi postte onlangs…Hoe koeienmest een heerlijk geurtje werdMy Profile

 6. Ik ben ooit (ik denk wel 5 jaar geleden) in Stoner begonnen tijdens een weekend. Het boek was van mijn schoonzus maar na het weekend heb ik er dus niet meer verder in gelezen. Ik herinner me er ook niets meer van maar ik wil het wel nog eens een kans geven eigenlijk.
  Ben ook niet vies van een YA trouwens. Eleanor & Park lijkt me een mooi verhaal, ik ga het eens opzoeken 🙂
  Irene postte onlangs…2021 • Week 40My Profile

 7. YA is zo’n veelomvattende benaming. Daardoor zegt het eigenlijk weer niks. Jeugdboeken kunnen prima te lezen zijn voor volwassenen (net als kinderboeken). Maar ik ben niet zo van romantische verhalen.
  Ik ben erg onder de indruk van Aurora van Kim Stanley Robinson. Door dit boek heb ik echt weer mijn leeszin her-ontdekt! Maar het is science fiction en dat is iets compleet anders dan de boeken die je hier beschrijft 🙂
  Daenelia postte onlangs…Streaming: Film aanraders OktoberMy Profile

 8. Marian Keyes las ik altijd graag, maar haar laatste boeken vond ik minder goed. En deze klinkt inderdaad niet erg boeiend. De rest van de boeken ken ik (nog) niet.

 9. Ik heb Stoner wel in mijn handen gehad maar wij lezen andere dingen zie ik. Ik heb genoten van een heerlijk apart boek en las toen het andere boek van dezelfde schrijver en dat boek was ruk.

 10. Ik ben meer van de thrillers, hoeveel ik een boek nooit spannend vind. Ik heb Bonuskind van Saskia Noort net uit. Dat vond ik een fijn boek. Mijn favoriete boeken zijn nog steeds Haar naam was Sarah, De nachtegaal en de serie over Paul Vegter. Onder andere dan. Want ik lees erg veel op het moment.

 11. Eleanor & Park staat al jaren op m’n verlangleeslijstje, maar dan komen er weer boeken tussendoor die ik liever lees. Momenteel zit ik niet echt in een leesflow. Ik ben al een paar maanden in in twee boeken bezig. Wel las ik deze week een stripboek over borstkanker (kreeg ik van de uitgeverij opgestuurd). Het was leuk geschreven en las door alle plaatjes lekker weg. Er zaten ook enorm veel herkenbare dingen in het verhaal.
  Marloes postte onlangs…Het leed dat sporten in de sportschool heetMy Profile

 12. Dank voor de tips!
  Ik lees nu Vanuit het duister van Nora Roberts. Word ik erg blij van!
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Mijn gedachten over vaccineren en de coronapasMy Profile

 13. Bij ‘Dol op Emily’ kan ik vast al raden hoe die eindigt.. 🤭 Ik heb zelf echt genoten van De Middernachtbibliotheek, Het geheugen van Babel en het boek wat ik nu aan het lezen ben Heks & Jager. Jammer dat ‘Nu of nooit’ tegenviel, de synopsis klonk inderdaad wel leuk.
  Dionne postte onlangs…Luisterboeken met een budgetMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge