Gelezen: winter 2015

| 2 reacties

Hoera, de lente is weer begonnen! Ik heb ‘m stiekem al een week geleden officieus ingeluid door mijn hangmat weer buiten te zetten, dus het is weer hoog tijd om jullie te vertellen wat ik het afgelopen seizoen heb gelezen. Er zijn natuurlijk al wat recensies voorbijgekomen, maar ik deel ook elk kwartaal met jullie welke leuke biebboeken ik heb gelezen. Soms zijn die al wat ouder, maar niet minder de moeite waard. Lees je mee?

Hollywood & Miss America

Hollywood Ilse Spall, Miss America Nathalie Huigsloot, recensie
Over Ilse Spall ben ik erg enthousiast, dus toen ik dit boek zag liggen in de bieb, nam ik het meteen mee. Het boek bevat twee verhalen: Ilse Spalls Hollywood en Miss America van Nathalie Huigsloot. Het plot van Hollywood is een tikje cliché en onwaarschijnlijk. Dat klinkt tegenstrijdig, maar dat je je favoriete buitenlandse filmster tegenkomt op je werk gebeurt nou eenmaal niet vaak in het echte leven, maar is in boeken en films wél al vaak voorgekomen. Toch is het best een amusant verhaal voor tussendoor en door de fijne schrijfstijl van Ilse Spall en haar leuke bijrollen, is het lezen zeker geen straf.

Miss America verraste me door de droogkomische stijl én doordat het een stuk minder voorspelbaar is. Hoewel er hier en daar een tikje Bridget Jones in het verhaal zit (hoofdpersoon Madelief heeft een tv-baan aangenomen), is het verder echt een origineel verhaal en zeker geen standaard chicklit. Heel verfrissend om te lezen!

Samen kosten deze verhalen maar een tientje. Prima prijs voor ruim 500 pagina’s leesplezier!

Het Rosie Effect – Graeme Simsion

Het Rosie Effect Graeme Simsion recensie
In het begin van dit jaar had ik een klein leesdipje. Gelukkig wist Het Rosie Effect me er weer uit te slepen! Ik had al genoten van Het Rosie Project en dit vervolg was zeker net zo fijn om te lezen. Don voelt inmiddels als een soort vriend, iemand die je ondanks zijn eigenaardigheden en vreemde acties toch erg graag mag. Hij weet zich in dit boek aardig in de nesten te werken, maar doordat Graeme Simsion zoveel sympathie voor hem heeft gekweekt, leefde ik echt met hem mee in plaats van me te ergeren aan zijn acties.

Op sommige andere blogs las ik dat mensen medelijden hadden met Rosie. Ik ergerde me af en toe juist aan haar. Natuurlijk is het leven met Don niet makkelijk en zeker als je zwanger bent wens je een normale, betrokken man en toekomstige vader. Toch is ze wél vrijwillig met hem getrouwd en zou ze daarom best wat duidelijker en explicieter mogen zijn tegen hem. Daar had ze uiteindelijk veel meer aan gehad dan aan tevergeefs wachten op het moment dat hij zich zou conformeren aan verwachtingen.

Ik vond Het Rosie Effect in elk geval zeker een aanrader, al moet je van tevoren wel echt Het Rosie Project lezen om zoveel mogelijk uit je leesgenot te halen.

Rozengeur en zonneschijn – Jill Mansell

Rozengeur en zonneschijn Jill Mansell recensie
Het laatste boek dat ik uitlas, is de nieuwste Jill Mansell die in Nederland is uitgekomen: Rozengeur en zonneschijn. Het was dus al bijna lente toen ik het las, en dit boek is er ook écht eentje om in de lente of zomer te lezen. Even lekker ontspannen in het zonnetje! Ik moet bekennen dat ik in het begin wel even dacht: ‘daar gaan we weer’, want het is natuurlijk al gauw duidelijk met wie hoofdpersoon Sophie zal eindigen, maar de weg naar het slot was weer genieten. Het fijne aan Jill Mansells boeken vind ik altijd dat er meerdere goed uitgewerkte verhaallijnen inzitten. Een van mijn favorieten in dit boek is die rond schrijfster Marguerite Marshall. Erg origineel!

Heb jij nog iets leuks gelezen de afgelopen tijd?

2 reacties

  1. Oeh The Rosie Project staat ook nog steeds op mijn lijstje, heb er al zoveel over gehoord! Ik heb afgelopen week Girl Online uitgelezen, beetje voorspelbaar, maar toch heel erg leuk! Ben nu begonnen aan een boek van Deon Meyer, ben pas op pagina 2, dus benieuwd haha!
    Celeste postte onlangs…I Wish TAGMy Profile

  2. Het eerste boek spreekt mij aan! Ik lees de laatste tijd minder dan ik zou willen. Toch maar weer meer proberen 🙂
    Saskia postte onlangs…Mini Baby ShoplogMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge