Gelezen: winter 2014

| 6 reacties

Ik kom regelmatig bij de bieb, waardoor ik vaak boeken ontdek die niet meer heel nieuw zijn, maar die ik toch leuk vond om te lezen. Elk seizoen ga ik met jullie delen welke boeken ik de moeite waard vond. En omdat de lente stiekem al begonnen is, ga ik gauw terugblikken op de winter.

The fault in our stars - John Green

Een weeffout in onze sterren – John Green (2012)

Ik had deze titel al vaak voorbij zien komen. Ilse zei dat ze vond dat iedereen dit boek zou moeten lezen, en aangezien ik de beroerdste niet ben, ging ik dat als de wiedeweerga doen. En ik kreeg er geen spijt van!

Een weeffout in onze sterren gaat over de tieners Hazel en Gus, die allebei kanker hebben. Toch is het absoluut niet het zoveelste kankerboek. Ik wil niet teveel over het verhaal verklappen, maar wel dat het prachtig is. In combinatie met de prettige, rauwe schrijfstijl (met pareltjes van zinnen) is dit echt een must-read. Negeer de stempel ‘young adult’ en lees het gewoon!

Zelf heb ik de Nederlandse versie uit de bieb gelezen, maar omdat ik vond dat dit boek absoluut een plekje in mijn boekenkast verdient, heb ik de Engelse versie alsnog gekocht. Die cover is veel mooier en herlezen in de originele taal geeft waarschijnlijk ook wat extra’s.

De kers op de taart – Katie Fforde (2012)

Ook dit boek nam ik mee uit de bieb. Het gaat over Zoe, die meedoet aan een kookwedstrijd op televisie. Hoewel ik zelf niet bepaald een masterchef ben, kijk ik altijd graag naar kookprogramma’s. Een tv-kookwedstrijd in boekvorm moest ik dus wel lezen!

De kerst op de taart bevat alle elementen uit een tv-wedstrijd: een bitchy mede-kandidaat waar Zoe óók nog een kamer mee moet delen, een erg aantrekkelijk jurylid en spannende opdrachten. Daarnaast krijg je ook de gebeurtenissen backstage mee, waardoor je goed in het verhaal zit en gegarandeerd met Zoe meeleeft. Ik zag alles in gedachten helemaal voor me. Katie Fforde schrijft ook altijd erg fijn. Ik vind dit bijna 400 pagina’s tellende boek zeker een aanrader voor een luie zondagmiddag of om mee te nemen op vakantie!

Verkikkerd – Lisette Jonkman (2013)

Verkikkerd - Lisette JonkmanDit boek wilde ik al heel lang lezen. Ik vond Lisettes debuut Glazuur namelijk al superleuk en las dat Verkikkerd nog leuker was. Tijdens de Boekenweek besloot ik dat ik lang genoeg had gewacht en heb ik het eindelijk gekocht.

Verkikkerd gaat over de eerstejaarsstudente Lucy die terechtkomt in een studentenhuis vol nerds. Als hip mode- en beautymeisje vindt ze dit aanvankelijk een ramp, maar uiteindelijk gaat ze zich er toch thuis voelen.

Lisette Jonkman is echt het Nederlandse antwoord op Sophie Kinsella: origineel en met een talent om situaties hilarisch te beschrijven. Lisette verzint de leukste verhaallijnen en personages bij elkaar. Ik werd al heel snel verliefd op Kikker en ik ben zelf ook meer een Hermelien dan een Lucy. Team nerds!

Natuurlijk heeft dit boek een happy end, maar de weg ernaartoe is ontzettend goed uitgewerkt. Met Verkikkerd heeft Lisette Jonkman een van de leukste Nederlandse chicklits van de laatste jaren afgeleverd. En het beste is: er komt een vervolg! Verslingerd verschijnt al in juni, dus het voordeel van mijn late lezen is dat ik nu niet zo lang hoef te wachten 🙂

Heb jij nog leuke boeken gelezen de afgelopen tijd?

6 reacties

  1. Ik ken ze alledrie nog niet! Zelf lees ik op het moment ‘kind44’ een beetje een tragisch boek over de tijd van Stalin in Rusland. Dan klinken jouw boeken, behalve de eerste, toch een stuk leuker haha. Liefs Svenja.

  2. Jaaaa, TFIOS! Ik heb spontaan weer zin om hem nóg een keer te lezen.

  3. Ik vond Een weeffout in onze sterren ook heel mooi.

  4. Als je Een weeffout in onze sterren mooi vindt, dan zou je eigenlijk ook Zeven minuten na middernacht van Patrick Ness moeten lezen. Het liefst de editie met de prachtige illustraties. Echt Audrey, als er één boek is dat me afgelopen jaar is bijgebleven…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge