Gelezen: Verslingerd

| 1 reactie

Eindelijk is-ie dan uit: het nieuwste boek van Lisette Jonkman! Verslingerd is het vervolg op Verkikkerd en ik verheugde me er al tijden op. Of aan mijn hoge verwachtingen werd voldaan? Lees gauw verder!

recensie Verslingerd - Lisette Jonkman

Niet alle sequels zijn even geslaagd. Evenaren is al moeilijk, laat staan overtreffen. Toch is dat Lisette gelukt! Verslingerd past in het rijtje van Bridget Jones’ Diary en Shrek: deel 1 is superleuk en hilarisch, deel 2 zo mogelijk nóg grappiger en daarnaast ook ontroerend. Wat er gebeurt met de personages waar je van bent gaan houden, raakt je nog meer.

Verslingerd - Lisette Jonkman

Verslingerd begint een paar maanden na waar Verkikkerd is geëindigd. Lucy en Kikker hebben een heerlijke vakantie gehad, Lucy is gestart met haar beautyblog en visagiecursus en het nieuwe collegejaar begint weer. Voor een paar bewoners van Het Fort zal het hun laatste jaar zijn: zij gaan afstuderen. Het boek beschrijft niet alleen Lucy’s belevenissen, maar ook die van haar huisgenoten en vrienden. En dat zijn er nogal wat: waar moet Lucy beginnen als haar leven een chaos dreigt te worden?

Verslingerd - Lisette Jonkman

Ik las Verslingerd op dezelfde manier als Verkikkerd: eerst een paar dagen hier en daar wat stukjes en vervolgens kwam ik op zaterdag in een soort lees-draaikolk terecht: Moet. Nu. Verder. Lezen. Op een gegeven moment word je zo sterk in het verhaal gezogen dat je waarschijnlijk niet meer kunt stoppen, dus plan een vrije dag en ga lekker zitten lezen. Ik had het boek uiteindelijk om half 12 ’s avonds uit.

Verslingerd - Lisette Jonkman

Mijn eindoordeel? Verslingerd zit briljant in elkaar en boeit je daardoor de volledige (bijna) 400 pagina’s lang. Behalve de bekende personages (al is-ie ook prima leesbaar zonder dat je Verkikkerd hebt gelezen: lees die toch maar eerst!), het precies kloppende verhaal en de lang niet altijd voorspelbare plottwists, zijn vooral Lisettes schrijfstijl en humor hiervan de oorzaak. Met woordvondsten als ‘kachelplakwatje’ en hilarisch beschreven situaties móét je soms wel hardop lachen. Verslingerd is een prachtig einde (?) voor Lucy en haar nerds. Laat die Chicklit van het Jaar-verkiezing maar komen: de boeken die later dit jaar nog uitkomen zullen het lastig krijgen om mijn stem nog van Verslingerd af te pakken!

[bol_product_links block_id=”bol_53c5121c70bd6_selected-products” products=”9200000025901379,9200000028143096″ name=”Koop Verslingerd op Bol.com” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén reactie

  1. Ik heb ‘m nog steeds niet uit. Ik vind het best knap van mezelf, want ahhhhhhhhhh

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge