Gelezen: Onbreekbaar 1, 2 en 3 – Lisette Jonkman

| 7 reacties

Trouwe volgers van mijn blog weten dat Lisette Jonkman een van mijn favoriete auteurs is. Haar boeken lezen als een trein, zijn doorspekt met humor en originele metaforen, en dan weet ze me óók nog eens regelmatig te ontroeren. Zeker de Verkikkerd-reeks heeft een heel speciaal plekje in mijn hart. Hoe tof is het dan dat Lisette met de Onbreekbaar-serie een spin-off heeft gemaakt waarin Abby en Ferdi de hoofdrollen spelen? Nou, heel tof dus. De boeken zijn al een tijdje uit als e-book, maar werden deze zomer ook als paperback uitgebracht.

Recensie Onbreekbaar-serie Lisette Jonkman, serie over Abby en Ferdi Verkikkerd, Buren with benefits, Onbegrensde Liefde, Op gevoel
Eígenlijk zou Lisette Jonkman alleen een kort verhaal schrijven over Abby (een goede vriendin van Lucy uit Verkikkerd) en Ferdi (Lucy’s studiegenoot – type corpsbal), ter promotie van de release van Verknocht, het derde deel uit de Verkikkerd-serie. Dat liep een béétje uit de hand, want in no time schreef ze een compleet boek: Buren with Benefits. En nou ja, dat boek was eigenlijk ook meer het eerste deel van een trilogie. Et voila: de Onbreekbaar-reeks was geboren!

Recensie van de Onbreekbaar-trilogie van Lisette Jonkman

De drie boeken lopen parallel met die van de Verkikkerd-serie. Daardoor beslaat elk boek één collegejaar. Ik had dus al eerder wat flintertjes opgevangen uit het leven van Abby en Ferdi en ik wist voor ik aan deze trilogie begon dus ook al een deel van wat de twee te wachten zou staan. Je zou misschien zeggen dat dat de spanning in de boeken weghaalt, of ze minder leuk maakt om te lezen. Ik kan je vertellen: niets is minder waar! Ik heb gesmuld van alle drie de delen. De reünie van een deel van mijn favoriete boek-personages en mijn hoofd was echt een feestje.

Door de fijne schrijfstijl van Lisette Jonkman vlóóg ik echt door de boeken heen, wat ik eigenlijk achteraf jammer vond. Ik heb daardoor nu alweer zin om alle Verkikkerd-boeken én de Onbreekbaar-boeken gewoon weer allemaal bingend te herlezen!

Want wat Lisette heel knap heeft gedaan, is dat je weliswaar iets opvangt van het leven van Lucy en Kikker (om wie de Verkikkerd-serie draait) en de andere personages, maar dat er zo min mogelijk spoilers in zitten. Wat ik ook een hele prestatie vind, is dat ze het voor elkaar heeft gekregen dat ik een beetje van Ferdi ben gaan houden. Yep, de corpsbal die ik eerder maar een oppervlakkige, onuitstaanbare l*l vond, is een mens van vlees en bloed geworden. Iemand die weliswaar niet altijd de slimste keuzes maakt (dat doet Abby trouwens ook niet), maar voor wie ik nu véél meer begrip kan opbrengen.

Wisseling van oogpunt

Wat ook een tof effect opleverde, was dat je de hele tijd switcht van Abby naar Ferdi. In de eerste twee boeken gaat het nog elk hoofdstuk op en neer (met af en toe wat overlap), en in deel drie zijn de stukken per persoon wat langer. Naast begrip voor beiden zorgde dat er trouwens ook voor dat ik soms het liefst tegen ze allebei wilde schreeuwen dat ze niet zo stom moesten doen en gewoon moesten praten… Tja: dat bewijst in elk geval maar weer hoe zeer ik met ze mee leefde, toch? Ik heb genoten van elke letter van de Onbreekbaar-trilogie!

Extra bonuspunten zijn er wat mij betreft voor de waanzinnig toffe doorlopende ruggen van de boeken. Hoe cool is dat?
Recensie Onbreekbaar-serie Lisette Jonkman, serie over Abby en Ferdi Verkikkerd, Buren with benefits, Onbegrensde Liefde, Op gevoel
Koop de Onbreekbaar-serie online (deel 1deel 2deel 3) of in je lokale boekhandel.

7 reacties

  1. Die doorlopende ruggen vind ik ook zó gaaf! De boeken zijn inmiddels ook te lenen bij de bibliotheek, dus ik heb ze op mijn lijstje staan. Kan niet wachten. Echt heerlijk altijd, de boeken van Lisette.

  2. Die boeken zien er supermooi uit, het is niet helemaal mijn ding maar wel tof dat ze en mooi en goed zijn. Een unieke combi.

  3. Altijd weer fijn als je een schrijver ontdekt wiens stijl je aanspreekt en er zijn al diverse boeken beschikbaar : )

    Ik voel me dan altijd net als een kind in de snoepwinkel.

  4. De doorlopende ruggen zijn super tof! Deze serie staat zeker ook op mijn verlanglijstje. Van de Verkikkerd serie ben ik helemaal weg, dus ik wil graag verder lezen over Abby en Ferdi. Ik ben nu nog even bezig in Glazuur (had ik nog niet gelezen) en daarna wil ik Helemaal het einde nog eerst lezen.

  5. Geen boeken die ik snel zal lezen. Maar wat is het heerlijk om zo op te gaan in een verhaal, hè? Zalig!

  6. Die doorlopende kaft is wel heel tof. Is altijd zo fijn om geheel op te gaan in een verhaal <3

  7. Haar boeken lezen zo lekker weg! Ik heb ze alledrie op mijn ereader staan, maar ik overweeg om ze ook echt te kopen, omdat het me zo mooi lijkt op de boekenplank.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge