Gelezen: lente 2021

| 8 reacties

Ook de afgelopen maanden lag ik weer behoorlijk wat uurtjes op de bank, in bed of natuurlijk in mijn hangmat te lezen. In de lente van 2021 las ik precies tien boeken. Het was weer een interessante mix aan oudere boeken die ik nog had liggen en recenter verschenen exemplaren. Ik vertel je graag wat ik ervan vond in deze mini-recensies!
stapel boeken, Gelezen boeken lente 2021

Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend) – Katy Regan

Een boek dat ik een hele tijd geleden kocht – volgens mij op het Boekenfestijn, moet je je indenken. De titel verklapt eigenlijk al aardig wat het plot is. Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend) is een boek waarmee ik me prima heb vermaakt. Auteur Katy Regan schreef het overigens deels op basis van haar eigen ervaring – al loopt het boek qua liefdesverhaal anders af dan haar echte leven.

Mijn geheime dochter – Jessica Inclán

Mijn geheime dochter viste ik uit een minibieb in de buurt. Het gaat over een Amerikaans tienermeisje dat haar zwangerschap verborgen houdt voor haar vader (haar moeder is overleden) en haar dochter met behulp van haar zusje ter wereld brengt. Ik vond het een oké boek, niet iets dat me echt bij bijft.

PS I love you – Cecilia Ahern

Waarom is dit boek zo populair? Pff… Ik moet zeggen dat ik het verhaal zelf nog wel leuk vond, maar toch ergerde ik me behoorlijk vaak. Ik vond dat de hoofdpersoon er maar vreemde vriendschappen op na houdt (het leek soms wel alsof niemand elkaar echt mocht). Een ander groot probleem had ik met de vertaler, die regelmatig koos voor iets te letterlijke vertalingen die gewoon niet passen in een boek van deze tijd en stijl. Nee, PS I love you was niet zo mijn ding.

Period Power – Maisie Hill

Yes, over dit boek ben ik wel méér dan enthousiast – zoals je al kon lezen in de losse recensie die ik erover schreef. Period Power is gewoon de menstruatiebijbel die iedereen met een cyclus moet lezen.

Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem – Rens van der Vorst

Dit boek kreeg ik cadeau. Niet als recensie-exemplaar, maar van de auteur die net als ik in de jury van Slechte Slogans zit. In dit boek worden honderd vragen behandeld over de rol van technologie in ons leven. Dat doet de auteur met de nodige humor. Doordat elke vraag wordt beantwoord in gemiddeld zo’n 1,5 pagina, is het heel geschikt om even tussendoor een stukje in te lezen. Ja, ik vind Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem een aanrader!

Wat wij zagen – Hanna Bervoets

Het Boekenweekgeschenk van dit jaar! En wat een fijne novelle was het dit keer. Het gaat over Kayleigh, die gaat werken als moderator van een sociaal netwerk. Oftewel: iemand die allerlei aanstootgevende content moet bekijken en beoordelen of het al dan niet aan de richtlijnen voldoet. Een erg boeiend onderwerp dat wordt behandeld in een verhaal waarbij je maar door wil blijven lezen. Erg van genoten!

Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder – Stefaan Degand

O, dit boek… Ik las erover bij Lesley en haar recensie erover sprak me direct aan. Hoewel ik het best een prijzig boek vond (zeker voor die dikte), besloot ik het toch te kopen tijdens de Boekenweek. En daar kreeg ik zeker geen spijt van! Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder is een enorm meeslepend, ontroerend boek. Zorg ervoor dat je een dag geen afspraken hebt en gun jezelf een date met dit boek. Kleine trigger warning: de dood speelt een prominente rol in dit boek, dus hou daar rekening mee. Ik heb veel geglimlacht tijdens het lezen van dit boek, maar uiteindelijk heb ik keihard zitten janken. Prachtboek!

Extra tip voor als je het leest als Nederlander: Stefaan Degand is een Vlaams acteur en je zult al lezende ontdekken dat het best een apart type is. Zoek na het lezen vooral een YouTube-filmpje op voor een beeld en stem van deze man!

Meet me at the Cupcake Cafe – Jenny Colgan

Meet me at the Cupcake Cafe kocht ik al jaren geleden – waarschijnlijk door de mooie cover en het woord ‘cupcake’ in de titel. Ik dacht eraan om het eens uit mijn boekenkast te trekken nadat Mirjam erover schreef. Ik vond het een erg fijn boek – want ja, wie droomt er nu niet weg bij de gedachte aan een heel gezellig cafeetje met heerlijke baksels aan een sfeervol plein? Het enige minpunt vond ik dat de hoofdpersoon weer eens zo’n cliché-gevalletje ‘o neeeeee, ik ben al in de dertig, straks krijg ik nooit een man, dus ik moet de hemel op mijn blote knietjes danken dat deze eikel me wil’ was. Maar hé, als je dat negeert, is het verder echt een hartstikke leuk boek.

Rinkeldekink – Martine Bijl

Eigenlijk wil ik later als ik groot ben nog steeds Martine Bijl worden (of Annie M.G. Schmidt minus het kettingroken, ook goed). In Rinkeldekink, het laatste boek dat ze schreef voor haar dood, neemt ze je mee in de periode van haar hersenbloeding en de daarop volgende depressie. Ze beschrijft het zo prachtig en ontroerend als we van haar gewend zijn. Erg mooi boek!

De Patissier van Parijs – Laura Madeleine

Dit boek las ik tijdens onze vakantie op Texel vorige week. Het stond op een van de boekenplanken met leesvoer voor de gasten – altijd fijn. Vriend O. moest ook al lachen toen hij zag dat ik weer uitgerekend een boek met deze titel had uitgekozen. De Patissier van Parijs vertelt twee verhalen: dat van Guillaume du Frère in het Parijs van 1910 en dat van Petra die in 1988 onderzoek doet naar een mogelijk schandaal in het verleden van haar overleden grootvader. En ja, in het verleden van Petra’s opa speelt diezelfde Guillaume – Guy – dus ook een rol. Hoewel ik er even in moest komen, was ik al snel verslaafd aan dit boek. Ik heb ervan genoten!

Welk boek dat jij de afgelopen tijd las is je bijgebleven?

8 reacties

 1. Er zitten een paar fijne boeken bij! PS. I love you heb ik niet gelezen maar ik vond die film wel leuk. Altijd jammer wel als de vertalingen tegenvallen. Daarom lees ik nu liever in het Engels. En naar Period Power ben ik ook nog altijd curieus!
  Irene postte onlangs…2021 • Week 24My Profile

 2. Ik vind boeken met rare titels leuk dus een aantal hiervan had ik zeker bekeken. Het BWG heb ik ook liggen en Martien Bijl probeer ik al een tijdje eens wat van te lezen. Leuke stapel, op naar de zomer in je hangmat;)
  Liesbethblogt postte onlangs…Tuinlog; Nieuwe plantjes, oude vijanden en een torretjeMy Profile

 3. Ik ben ook geen fan van de boeken van Ceclia Ahern en snap ook niet waarom mensen daar enthousiast over zijn.

 4. Haha PS I love you vond ik ook zo stom, dat herinner ik mij nog!
  Die van Stefaan Degand moet ik echt dringend lezen hè. Van Jenny Colgan heb ik ook net een boek uit! Ik was wat sceptisch haha maar ik vond hem ook best leuk. Hierna wil ik Alles wat ik niet kan zeggen lezen van Emilie Pine, ben ik heel benieuwd naar.

 5. Haha, wat je schrijft over Meet me at the cupcake cafe was precies wat ik ook dacht. Dat is wel een beetje cliché, maar verder vond ik het heerlijk om bij weg te dromen 🙂 Period power staat op mijn lijstje om te lezen, hij is er een stuk hoger op terecht gekomen nadat ik jouw recensie had gelezen! Voor de rest ken ik alleen P.S. I love you en ik vond het boek ook helemaal niks, de film vond ik een stuk leuker (die had ik eerst gezien en toen viel het boek helemaal tegen). Leuk om weer te lezen! En tja … ik heb zoveel boeken gelezen de afgelopen tijd, maar een boek wat telkens terug blijft komen in m’n herinnering is Alice het wolvenmeisje van Kristin Hannah.
  Mirjam postte onlangs…Friends 4-ever // Hoofdstuk 73 // NorahMy Profile

 6. Ik ken ze geen van allen, behalve het boek van Martine Bijl. Eerlijk gezegd was ik niet zo onder de indruk. Ik vond Martine Bijl altijd een hele leuke vrouw, hoor. Daar ligt het niet aan. Maar ik had sterk het gevoel dat het boek nooit zo’n bestseller was geworden als het niet door Martine Bijl was geschreven.

  Ik heb in één dag het boek Ma van Hugo Borst uitgelezen. Voor mij herkenbaar nu mijn moeder in een zorgcentrum zit. Ik moest er even in komen maar ik vond het wel een mooi boek.
  Nicky postte onlangs…Uncle Bob in zwart wit.My Profile

 7. Leuk leesvoer! Ik heb er alleen het boek van Martine Bijl van gelezen, vond het mooi, goed en aangrijpend. Een paar andere titels gaan op mijn leeslijst.
  Giovanna Jansen postte onlangs…Vind je rustmomentjes | 9 tipsMy Profile

 8. Haha ja, speciale mens hé, Stefaan Degand! Ik heb op het einde ook echt zitten janken, terwijl het begin vaak echt grappig was. Goed boek 🙂
  Lesley postte onlangs…Het EK voetbal door mijn ogenMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge