Gelezen: Laat me jou zijn – Petra Kruijt

| 4 reacties

Een tijdje geleden kon je al lezen dat ik erg enthousiast was over het voorproefje van Laat me jou zijn dat ik mocht lezen. Toen ik vorige week bij de boekpresentatie een exemplaar van het boek kreeg, kon ik dus ook niet wachten tot ik verder kon gaan met lezen. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees gauw verder!

Recensie Laat me jou zijn - Petra Kruijt

Laat me jou zijn gaat over de twee zussen Susan en Lisan. Susan, eind twintig, heeft een leuke baan, een prachtig appartementje in Amsterdam en een leuke vriend die niets liever wil dan samen een gezinnetje stichten. Helaas voor hem is dat voor Susan nogal een beangstigend idee. Ze besluit om te vertrekken naar San Francisco, de stad waar ze even daarvoor was geweest voor een zakenreis. Een plan? Dat heeft ze eigenlijk niet, tot verrassing van haar omgeving en tot afgrijzen van haar vader.

Ook Lisan, haar vier jaar jongere zusje, ziet niet meteen in waarom haar zus haar perfecte leven in Nederland zou willen ontvluchten. Lisan volgde dezelfde opleiding als haar zus, maar met een mindere carrière als resultaat. Ook de rest van haar leven kan in haar ogen lang niet op tegen dat van haar zus.

Om niet alle schepen achter zich te verbranden, laat Susan haar jongere zus voorlopig in haar appartement wonen. En dat lijkt niet het enige te zijn dat Lisan van haar zus overneemt…

Recensie Laat me jou zijn - Petra Kruijt

Deze flaptekst riep bij mij meteen heel wat verwachtingen op over het verhaal. Bij mij kwam onder andere meteen het beeld op van twee rivaliserende zussen. Dat beeld werd al snel ontkracht, net als heel veel andere veronderstellingen die ik had. Auteur Petra Kruijt vertelde ons op de boekpresentatie al dat het haar nog nooit was gebeurd dat een boek daadwerkelijk zo eindigde als ze vooraf zelf dacht. Misschien is dat wel haar geheim over hoe ze haar verhalen altijd origineel en verrassend weet te maken. Ik kan verder geen voorbeelden geven van de verkeerde veronderstellingen die ik had zonder te veel van het plot te verklappen, maar ik ben erg onder de indruk van de uitwerking van het verhaal.

Laat me jou zijn - Petra Kruijt 3a

Petra Kruijt voert in Laat me jou zijn een heleboel bijpersonages op. In sommige boeken is het lastig om al die namen met bijbehorend karakter te onthouden, maar dat was hier zeker niet het geval. Petra weet zelfs bij de kleinste personages een kleurrijk beeld te scheppen van wie ze zijn. Aubrey, die Susan ontmoet in (een wel heel intieme setting in) San Francisco ontmoet, heeft een van de grotere bijrollen in het boek. Ik durf niet de strijd met haar aan te gaan om wie van ons het leukst is, maar Aubrey is ook een van mijn favorieten uit het boek!

Recensie Laat me jou zijn - Petra Kruijt

Natuurlijk komen er ook wat interessante mannen voorbij in de levens van Susan en Lisan, maar de liefdesperikelen zijn in dit boek – in elk geval in mijn ogen – echt van ondergeschikt belang in het verhaal. Dat is een van de dingen waarmee dit boek zich absoluut weet te onderscheiden van andere chicklits. Ook de wisselingen in perspectief tussen beide zussen, waarbij onnodige overlappen in de tijd worden vermeden, zijn erg prettig. Ik ben altijd al fan geweest van Petra’s schrijfstijl, maar dit boek kun je door de verschillende perspectieven helemaal moeilijk tussendoor wegleggen.

Een fijne schrijfstijl, een origineel (uitgewerkt) verhaal, humor én diepgang: Laat me jou zijn heeft alles wat je chicklit-hartje begeert. Zeker een aanrader!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? Je vindt ‘m hier op Bol.com en natuurlijk ook in de boekhandel.

4 reacties

  1. Ik ben nu wel erg benieuwd naar dit boek! Ik zet hem op de lijst voor mijn verjaardag 🙂
    Katja Blauw postte onlangs…Essence My Skin productenMy Profile

  2. Klinkt goed! Die gaat op mijn (inmiddels 23 pagina’s lange) verlanglijstje…
    Ilse postte onlangs…Uitgelezen: Versjes van LarsMy Profile

  3. Ik ben ook echt benieuwd hoe dit boek is 😀 ik had er niks over gehoord eigenlijk, maar jij hebt mijn interesse gewekt 😀
    Laura – Dagelijkse hap postte onlangs…Easy, Quick and Yummy!: Nacho’s uit de ovenMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge