Gelezen: Ik wist het – Chantal van Gastel

| 2 reacties

Nadat ik Chantal van Gastels verhalenbundel 21 zomers en andere verhalen, inclusief preview van Ik wist het had gelezen, kon ik niet wachten om te lezen hoe het verder zou gaan met Mia, haar bloemenzaak en natuurlijk Feo. Deze prachtige cover schreeuwde dus al naar me zodra ik de boekhandel instapte. Benieuwd of het mijn hoge verwachtingen waarmaakte? Lees mijn recensie!

recensie ik wist het chantal van gastel

Ik wist het is alweer de zesde roman van Chantal van Gastel. De schrijfster daagt zichzelf graag uit tijdens het schrijven en besloot voor dit boek dat Feo een serieuze concurrent moest krijgen. Dit vertelde ze in haar blogpost over het verhaal achter Ik wist het. Waar het in de meeste chicklits vrij snel duidelijk is dat er maar een ware liefde is voor de hoofdpersoon, was dat hier niet het geval. Tosti-bakker Feo, die met zijn foodtruck (of zoals zijn opponent het noemt: vreetkar) op het plein bij Mia’s bloemenwinkel staat, moet het opnemen tegen Axel. Hij is een camjo die meteen bij de eerste ontmoeting met Mia ontdekt dat ze een wel erg sterke intuïtie heeft.  Chantal is er zeker in geslaagd om het spannend te maken met wie Mia er uiteindelijk vandoor gaat.

recensie ik wist het chantal van gastel

De eerste 70 pagina’s van het boek had ik al gelezen als preview. Het boek is met 480 pagina’s lekker dik, dus ik had gelukkig genoeg nieuws te lezen. Leuk was ook dat na deze eerste 70 pagina’s een tijdssprong volgt, waardoor je echt weer even fris begint.

Bij het lezen van de preview deed het boek me al een beetje aan Dansen met herinneringen denken door de bloemenwinkel met het mozaïek. Later in het boek kwam daar nog een overeenkomst bij: het mystieke. Hoewel ik niet van science fiction of fantasy hou, vind ik een vleugje magie wel heel erg mooi als het is verwerkt in een realistisch verhaal dat me raakt. En dat was bij Ik wist het absoluut het geval. Ik kreeg regelmatig kippenvel bij het lezen, en af en toe ook tranen in mijn ogen. Dat betekent niet dat het een triest verhaal is; eerder het tegenovergestelde! Het is een prachtig, positief verhaal dat me ook uitgebreid aan het (glim)lachen heeft gebracht. Je merkt aan alles dat Chantal elke verhaallijn en elk personage, hoe groot of klein het ook is, heel veel liefde en zorg heeft gegeven. Ik heb het hele boek met alle karakters, verhaallijnen en kleine hartverwarmende scènes in mijn hart gesloten.

recensie ik wist het chantal van gastel

Ik vond Ik wist het een heel bijzonder boek. Echt alles erin klopt. Mia eindigt met de juiste man, al kun je tot het laatst nog niet met zekerheid zeggen wie dat is. Behoorlijk uniek voor een chicklit! Sowieso zie ik Ik wist het meer als een gewone roman – hoewel er met het label chicklit natuurlijk niets mis is. Chantal van Gastel heeft zichzelf met dit boek wéér overtroffen. Ik wil het verhaal zeker herlezen. Van Love Actually krijg ik ook nooit genoeg, en ik denk dat mijn liefde voor deze film wordt geëvenaard door Ik wist het.

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik dit boek een absolute aanrader vind. Geef het jezelf cadeau, kruip met een dekentje op de bank, laat je meeslepen en geniet!

[bol_product_links block_id=”bol_5431252e480d3_selected-products” products=”9200000030107984,9200000031175601″ name=”Ik wist het” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 reacties

  1. Team Axel, whoop whoop! 😉
    Ilse postte onlangs…Uitgelezen: Ik wist hetMy Profile

  2. <3 Dit klinkt echt heel goed!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge