Gelezen: herfst 2014

| 1 reactie

Afgelopen herfst leende ik weer een aantal boeken bij de bieb die de moeite waard bleken te zijn. Ik zet ze hier voor je op een rijtje. Lees je mee?

Spotlight – Joyce Spijker

Spotlight Joyce Spijker

Naar dit boek was ik al tijden heel benieuwd. Toen ik ‘m bij de bieb zag, nam ik ‘m dan ook meteen mee. Spotlight, het debuut van de Limburgse Joyce Spijker, gaat over twee actrices: Nora Binnendijck, een wat oudere actrice wier carrière allang niet meer zo floreert als vroeger, en Kim de Kleijne, die jong is en na vooral modellenwerk gedaan te hebben wil doorbreken als actrice. Hoewel sommige mensen Spotlight onder chicklit scharen, vind ik het absoluut niet thuishoren in dat genre. Dus meteen een oproep aan alle recensenten (vooral de mannen van 50+): niet elke roman die geschreven is door een jonge vrouw is chicklit 😉

Het verhaal wordt verteld vanuit een wisselend perspectief. Interessant, want hun paden kruisen in het verhaal en het is boeiend om te lezen wat hun gedachten zijn over dezelfde situaties. Ook leer je beide dames goed kennen en begrijpen, hoe verschillend ze ook zijn. Een minpunt van dit boek – voor mij persoonlijk dan – is dat er wat veel seks en drugs in voorkomen. Vanwege het originele verhaal, de fijne schrijfstijl en het sterke einde komt Spotlight toch in mijn rijtje met aanraders.

Villa Vintage – Isabel Wolff

Villa Vintage Isabel Wolff

 

Het is alweer een paar maanden gelezen dat ik Villa Vintage las, maar ik denk er met een grote glimlach aan terug. Het boek gaat over Phoebe, die haar eigen vintage kleding-winkel begint in Londen. Net als in Chantal van Gastels Ik wist het komen ook in dit boek allerlei leuke kleine verhaaltjes van klanten voor. Het belangrijkste hiervan is dat van een oude dame, mevrouw Bell, van wie Phoebe oude kleren koopt en die een jas met een bijzonder verhaal in haar kast heeft hangen. Phoebe en mevrouw Bell raken bevriend en blijken iets gemeen te hebben: het idee dat ze een vriendin in de steek hebben gelaten. Villa Vintage is een boek dat je moeilijk neer kunt leggen, omdat je wilt weten hoe de verschillende verhaallijnen zich langzaam ontrafelen. Zeker de moeite waard! Ik zag dat-ie op Bol.com maar €3,90 kost, een koopje dus!

Zwart-wit – Gillian King

 

 

Zwart-wit Gillian King

 

Dit boek had ik toevallig net gelezen toen ik bij de boekpresentatie van Laat me jou zijn aanwezig was, waar schrijfster Gillian King was én ik Zwart-wit in mijn goodiebag kreeg. Ik ga ‘m met plezier in mijn boekenkast zetten, want ik heb wel genoten van dit boek. Het is niet de allerorigineelste chicklit, maar wel prima leesvoer als je lekker wil ontspannen.

Voor jou – Jojo Moyes

Voor jou Jojo Moyes recensie

Over Voor jou had ik al veel goeds gelezen en gehoord, en dus was ik er erg benieuwd naar. Veel mensen vergelijken ‘m met Een weeffout in onze sterren/The fault in our stars, en dat kan ik wel begrijpen. Het is net zo mooi en aangrijpend, maar dan iets volwassener. Waar het me ook een beetje aan deed denken in het begin, was Intouchables. Lou(isa) gaat namelijk aan de slag als de verzorger van Will, die door een dwarslaesie afhankelijk is van een rolstoel. Nogal een verschil met het leven dat hij gewend was, met een flitsende carrière, mooie vriendin en de mogelijkheid om alles te doen wat hij wilde: reizen, bungeejumpen, you name it. Lou’s wereldje is een stuk kleiner en Will spoort haar aan om haar horizon te verbreden. Ik wil verder niet te veel verklappen over het plot, maar Jojo Moyes heeft ervoor gekozen om een heftig thema aan te snijden. Dit heeft ze op een geweldige manier gedaan; hoe moet je zelf maar gaan lezen! Ik ben er trouwens nog steeds niet uit welke cover ik mooier vind, de groene hierboven of deze rustigere die iets meer standaard is. Het volgende boek van Jojo Moyes, Vier plus één, ligt al op me te wachten. Als-ie net zo mooi en goed geschreven is als deze, ben ik een gelukkig mens!

Eén reactie

  1. Spotlight wil ik ook al heel lang lezen! Ik neem ‘m nooit mee omdat ik dan al andere boeken heb, maar ooit gaat het gebeuren, haha. Villa Vintage ken ik niet, maar ook die klinkt heel leuk.
    Oh, en ja: Vier plus één is (bijna) net zo goed. Snel gaan lezen dus! 😉
    Maaike postte onlangs…Dear 2014…My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge