Gelezen: Dichtgedachten – Martin Gijzemijter

| 2 reacties

Ik zal het maar meteen bekennen: ik ben niet echt van de poëzie. Af en toe kom ik wel eens iets tegen in een tijdschrift of op social media dat ik mooi vind, zoals de vaak korte gedichten van Merel Morre op Twitter. Van mooie woordvondsten die ik onverwacht tegenkom, kan ik echt genieten, maar een dichtbundel oppakken in een boekhandel? Nee, dat doe ik dan weer niet. Toen ik van Martin Gijzemijter de vraag kreeg of ik zijn bundel Dichtgedachten wilde lezen, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Recensie  dichtbundel Dichtgedachten Martin Gijzemijter Vorig jaar heeft Martin Gijzemijter me namelijk ook al positief weten te verrassen met zijn debuutroman Dansen met herinneringen. Een bijzonder boek over liefde, dat hij in eerste instantie schreef voor zijn vader. Dit verhaal heeft weer indirect geleid tot de gedichten die Martin schreef op zijn Facebook-pagina en die nu gebundeld zijn als Dichtgedachten. Veel van de gedichten gaan dan ook over het verlies van een dierbare. Het ene gedicht geeft volop ruimte voor het erkennen van heftig verdriet, het andere is juist hoopvol en richt zich op dankbaarheid en mooie herinneringen. Er zitten echt pareltjes tussen die zó op een rouw- of condoleancekaart zouden kunnen. Ik vind het boek ook erg geschikt als cadeau voor iemand die je troost wil bieden.

Gaan alle gedichten in de bundel over de dood? Nee! Ook andere thema’s, zoals vriendschap en het leven in het algemeen, komen aan bod. Levenslessen, hoop en relativeringen, allemaal verpakt in slechts vier regels. Korte, maar treffende gedichtjes die de spijker op z’n kop slaan. Nieuwsgierig geworden? Je kunt Dichtgedachten voor €14,95 bestellen.

Hou jij van poëzie?

2 reacties

  1. Mijne komt hopelijk vandaag binnen! <3
    Lilian postte onlangs…Welke camera neem ik mee naar Berlijn?My Profile

  2. Ik lees de laatste tijd steeds vaker poëzie, begin het leuk te vinden zelfs. Misschien dat ik deze bundel ook maar eens moet gaan lezen!
    Lieke postte onlangs…Favoriete app/site: TVShow TimeMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge