Gelezen: De boeken van Sara Lindqvist

| 3 reacties

Elke boekenliefhebber heeft volgens mij wel een permanenente wishlist. Toch had ik tijdens de Boekenweek geen idee welk boek ik wilde kopen. Ik riep de hulp van een van mijn Whatsapp-groepjes in en Lilian stuurde een afbeelding door van De boeken van Sara Lindqvist. De naam alleen al sprak me erg aan (hoera voor boeken over boeken!), maar toen ik de cover zag, werd ik helemáál verliefd (en niet eens vanwege de hartjes). En ja, ze kunnen wel zo mooi zeggen dat je een boek niet moet judgen by z’n cover, maar toen ik een paar dagen later in de boekwinkel stond en ongeveer twintig boeken wilde hebben, besloot ik vanwege de cover toch voor deze te gaan. Ben je benieuwd of ik de inhoud net zo geweldig vond? Lees gauw verder!

Recensie De boeken van Sara Lindqvist

Recensie De boeken van Sara Lindqvist

In deze flaptekst staat trouwens een keiharde leugen. Amy had namelijk helemaal geen boekwinkeltje!

Liefde voor boeken: dat is wat de Zweedse Sara bindt met de – een stuk oudere – Amerikaanse Amy Harris. Via de post wisselen ze (gedachten over) boeken uit en vertellen ze elkaar over hun leven. Sara’s wereldje lijkt voor een buitenstaander misschien beperkt: ze zit namelijk altijd met haar neus in de boeken. Als haar baantje als verkoopster in een boekhandel verdwijnt, is er niets wat haar nog tegenhoudt om eindelijk haar penvriendin op te zoeken. Ze is benieuwd naar Amy zelf en naar het kleine dorpje Broken Wheel, waar Amy al zo veel over heeft geschreven. Ook veel van de bewoners kent Sara al uit Amy’s brieven, en dat is maar goed ook. Als Sara aankomt, blijkt namelijk dat Amy recent is overleden. Op aandringen van haar nieuwe dorpsgenoten, verblijft ze desondanks in Amy’s huis. Om iets terug te doen voor de gemeenschap, besluit ze de inwoners van Broken Wheel kennis te laten maken met haar passie: boeken!

Sara is de hoofdpersoon in dit boek, maar toch leer je haar niet zo goed kennen als je misschien zou verwachten. Dat vond ik het grootste deel van de tijd niet eens storend, maar ik vond het wel vreemd dat ze op echt belangrijke momenten in haar leven niet eens contact had met haar familie in Zweden. De echte hoofdrol in dit boek is weggelegd voor het plaatsje Broken Wheel en de bewoners. Het is een plek waarvan de gemiddelde stadsbewoner zal zeggen dat er werkelijk níéts gebeurt, maar natuurlijk gebeurt er in de levens van de inwoners wel het nodige. Erg leuk hoe er zo’n realistisch, ongeromantiseerd beeld van zo’n dorpje wordt gecreëerd.

Recensie De boeken van Sara Lindqvist

Ik vond het leuk om na vele Nederlandse, Britse en Amerikaanse chicklits ook eens een Zweedse te lezen. De setting en verhaallijnen zijn origineel, net als de schrijfstijl die toch weer een tikje anders aanvoelt. Doordat het er in Broken Wheel allemaal vrij relaxed aan toe gaat, is het geen echte page-turner. Dat maakt dit boek wel handig voor als je niet de tijd hebt om urenlang te lezen. Meer naar het einde toe wilde ik wel echt doorlezen, maar op een bepaald moment was ikwel behoorlijk verbaasd hoe weinig bladzijden er nog over waren om het verhaal af te ronden. Katarina Bivald doet blijkbaar niet aan overdreven gedoe, en hoewel ik rechttoe rechtaan normaal wel prettig vind, was het einde van dit boek me iets te abrupt. Afgezien daarvan heb ik me absoluut vermaakt met dit boek!

Benieuwd geworden naar Sara en de andere inwoners van Broken Wheel? De boeken van Sara Lindqvist is o.a. te koop bij Bol.com.

3 reacties

  1. Wat leuk om een keer een Zweeds boek te reviewen inderdaad! Lees heel vaak Zweedse thrillers, vind ze altijd zo anders dan anderen, heel leuk om te lezen. Kende dit boek nog niet echt, maar ben wel een beetje benieuwd geworden. Hij gaat erbij om mijn (inderdaad permanente) wishlist haha 😉
    Celeste postte onlangs…Hé schatje, wat is jouw top 3?My Profile

  2. Ik kende tot nu toe alleen de Zweedse thrillers eigenlijk. Voor de afwisseking is een chicklit ook wel leuk voor op mijn lijstje. Dit lijkt me in ieder geval wel een leuk boek.
    Kim postte onlangs…ESF 2015 | Eerste halve finale deel 2My Profile

  3. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar deze kant van de Zweedse schrijvers! Heb er al behoorlijk wat Zweedse thrillerschrijvers opzitten (Camilla Läckberg en Stieg Larsson natuurlijk) en die vind ik allemaal heerlijk weg lezen. Ga deze binnenkort een zoeken in de bieb!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge