De bibliotheek

| 1 reactie

Ik kom al zolang ik me kan herinneren in de bieb. Mijn moeder was een fanatiek lezer en mijn zus en ik werden aangestoken door het leesvirus en gingen mee. Op een bepaald moment gingen we zelfs ook nog naar de bieb in een buurdorp, omdat we de stapels boeken die meegingen veel te snel verslonden.

Ik leerde lezen toen ik 4 was (thanks, zus!), dus op een bepaald moment had ik serieus alles dat me ook maar een beetje aansprak gelezen. Dat zal me nu niet meer gebeuren: zoveel te lezen, zo weinig tijd… Toch ga ik nog trouw elke 3 weken naar de bieb. Lekker rondkijken, eens iets anders uit het rek pakken dan anders, nieuwe schrijvers ontdekken… Want dat is het grote voordeel van de bibliotheek: je geeft niet meteen 15 tot 20 euro uit aan een boek dat je misschien wel tegenvalt. En de boekhandels profiteren er weer van dat ik het nieuwe boek van een favoriete schrijver liever koop dan leen.

Je zou zeggen dat de bibliotheek in crisistijd zou moeten floreren, maar helaas: het tegengestelde gebeurt. Subsidiekranen worden dichtgedraaid, vestigingen gesloten, collecties kleiner, openingstijden beperkt… De plaatselijke bieb is nog maar 2 middagen per week open, en dan maar tot half 6. Niet echt handig als je een fulltime baan hebt.

Ondanks deze nadelen heeft de bieb vooral héél veel voordelen. Dus: ga naar de bibliotheek en blijf gaan! Kijk, ontdek, leen, lees en deel!

Eén reactie

  1. Dat is nou eens aardig.. thanks!
    Maar waar is mijn beloning?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge