Blogwinter #5: doe iets waar je je stiekem te oud voor voelt

| 3 reacties

Iedereen heeft ze wel: van die dingen die je eigenlijk best heel graag zou willen doen, maar waarvoor je je eigenlijk een beetje te oud voelt. Bepaalde kleding, activiteiten, of in mijn geval: boeken. Stiekem ben ik hartstikke jaloers op de jongeren van nu, die overspoeld worden door het uitgebreide aanbod van YA’s: young adult-boeken. Ik ben inmiddels 26, en hoewel ik net als de rest van de halve wereld wel The fault in our stars heb gelezen, heb ik tot nu toe de rest van de young adults aan me voorbij laten gaan. Het voelt toch een beetje gênant om in de bieb of boekenwinkel in de jeugdrekken te snuffelen, maar toch deed ik het voor deze opdracht.

Blogwinter Geek Girl Holly Smale

Ik leerde als kleuter al lezen – iets met schooltje spelen met mijn zus en een verbaasde moeder – waardoor ik als notoire boekenwurm altijd nogal voorlag met boeken lezen. Ik las dus altijd boeken waar ik qua onderwerpen misschien wat te jong voor was, en ik begon ook al vroeg aan de boeken voor volwassenen, omdat ik simpelweg alle jeugdboeken uit de bieb die me enigszins aanspraken al had gelezen. De young adult-trend komt voor mijn gevoel toch jaren te laat voor mij (al weet ik dat er genoeg boekbloggers van mijn leeftijd ze ook gewoon lezen – go you!). Maar ach, omdat leeftijd ook maar een getal is, besloot ik toe te geven aan mijn heimelijke verlangen, en nam ik Geek Girl van Holly Smale mee naar huis.

Geek Girl

Geek Girl gaat over de 15-jarige Harriet Manners, een nerderig meisje dat verre van populair is en per ongeluk ontdekt wordt als model. Dat heeft natuurlijk zijn weerslag op haar tot dan toe rustige leventje. Het plot klink misschien cliché, en uit het oogpunt van een volwassen lezer lijkt het kinderachtig. Toch vond ik het boek écht heel leuk en verrassend. Ik vond het geweldig hoe Harriets stiefmoeder Annabel absoluut geen standaardstiefmoeder was, en er gebeurden ontzettend veel dingen die ik niet had verwacht. Oké, natuurlijk waren er ook dingen die ik wél duidelijk zag aankomen, maar dat gebeurt in chicklits of gewone romans natuurlijk ook.

Young adults: voor herhaling vatbaar?

Of ik meer young adults ga lezen? Een groot deel, de fantasy-achtige boeken en die met dystopische verhaallijnen spreken me absoluut niet aan, dus die laat ik lekker links liggen. Maar boeken over onderwerpen die me in reguliere boeken ook aanspreken: waarom niet? Ik zal ze niet zo snel inslaan in boekenwinkels, maar in de bieb ga ik zeker weer rondsnuffelen. En nu niet meer stiekem, maar met opgeheven hoofd.

Ook iets dat ik voor herhaling vatbaar vond: lezen in bed. Dat heb ik vroeger altijd gedaan, vrijwel elke avond. Relatief vroeg naar bed, om dan makkelijk een uur te liggen lezen. Met de komst van mijn smartphone kijk ik vooral Youtube-filmpjes in bed, maar een boek lezen is eigenlijk veel fijner, al is het maar omdat je dan het slechte licht voor het slapen gaan vermijdt. Dus ook dat ga ik proberen erin te houden.

Opdracht 6: moeilijk recept

Als ik de recepten lees voor heerlijk uitziende gerechten of de allerlekkerste taarten, haak ik regelmatig af. Niet alleen omdat er vaak ingrediënten in staan die ik niet lust – of waar ik simpelweg nooit van heb gehoord – maar ook omdat ik vaak bang word van allerlei ingewikkelde methodes of technieken. Zo denk ik bij alles waar je gelatine voor moet gebruiken ‘laat maar’, en tot voor kort durfde ik me ook niet aan merengues te wagen. En je raadt het al: toen ik ze ging maken, vond ik het opeens supermakkelijk 😉

De laatste opdracht van Blogwinter luidt dan ook: maak een recept dat je eigenlijk te moeilijk lijkt. Heb je nog suggesties voor een ingewikkeld (taart)recept dat ik kan maken? Laat het weten 🙂

3 reacties

  1. Je bent niet de enige, hoor. Ik heb het young adult vak in de bieb ook al gevonden. Bij mij is het dan juist wel vanwege de fantasy/dystopische boeken.
    Kim postte onlangs…Relaxen in SamaraMy Profile

  2. Ik werk in een boekhandel en ik kan je vertellen, er zijn genoeg volwassenen die YA kopen. Niks om je voor te schamen dus! Als ik nog een tip mag geven: “Ik geef je de zon” van Jandy Nelson, prachtig boek!

  3. haha, ik ben 35 maar vind stiekem de verfilmingen van carry slee ook heel leuk 😀
    Tessa | 52druppels.nl postte onlangs…Update uit AddisMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge