Kerst

| Geen reacties

Eigenlijk hou ik niet zo van de winter. Kou is niet mijn ding, en hoewel verse sneeuw er wel mooi uitziet, is het natuurlijk vreselijk onpraktisch. En zodra die sneeuw niet meer vers is, wordt het vieze zooi waarop je continu onderuit dreigt te gaan. En laat mij maar liever naar schaatsen kijken dan dat ik het zelf doe op natuurijs. Ik hecht namelijk veel waarde aan warme tenen en een lijf zonder blauwe plekken, kneuzingen of breuken. Skiën of snowboarden zijn gezien mijn klunzige aard al helemaal geen optie.

Zou ik dan het liefste een winterslaap houden? Nee, dat ook weer niet. Er zijn genoeg leuke dingen in de winter – maar voornamelijk binnen. Schaatsen kijken, Sinterklaas, Kerst… Geef me de All you need is love-kerstspecial en hemelse modder en mijn kerstgevoel is zo’n beetje compleet. Daarna is het alweer Oud & Nieuw en ben ik later in januari alweer  jarig. En dan is het zó februari en joh, dan is het alweer praktisch lente! Kan ik alweer gaan denken aan het opzetten van mijn hangmat (je bent een optimist of je bent het niet)!

Ik vind het toch altijd wel gezellig, dat decembergevoel. Met de kerstboom en kaarsen sfeer creëren. Binnenkomen in een huis waar de kachel brandt. Lekker met warme chocomel op de bank kruipen en lekker wat lezen. Een mooi boek, of een stapel met fijne tijdschriften. En wat helemaal leuk is: tijdschriften waarmee je je nog meer kunt onderdompelen in de kerstsfeer. Nou, en het toeval wil dat ik dit jaar heb meegewerkt zo’n kerstnummer. Namelijk dat van Feel Magazine! Je vindt mijn artikel vanaf pagina 8, maar ik raad jullie natuurlijk aan om het hele nummer te lezen 😉 Veel leesplezier!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge