Leeftijdloos

| 7 reacties

Een van de leukste dingen aan het online wereldje vind ik dat je interacties hebt met heel verschillende mensen. Mensen die 30 jaar ouder zijn, of juist 10 jaar jonger. Die in Groningen wonen, in Zeeland of (al dan niet tijdelijk) aan de andere kant van de wereld verblijven. Van wie je soms niet weet wat hun achtergrond is. Of ze miljonair zijn, gehandicapt, workaholic, of misschien wel ex-gedetineerde. Hoewel ik mezelf niet meteen gezellig Twitter-gesprekjes zie voeren met meneer Holleeder, is dat wel wat het internet zo mooi maakt. Het maakt niet echt uit wat of wie je bent. Je wordt beoordeeld op je inhoud, niet op randzaken. Zoals je in de ruimte gewichtloos wordt, lijk je op internet wel in een staat van leeftijdloosheid te komen.

Jonkie

In het echte leven voel ik me regelmatig een jonkie. Ik ben 25, maar zie er blijkbaar toch een stukje jonger uit (“Zit je nog op school?” “Reed jij nou net zélf in die auto?”). Niet erg – ik verheug me er nu al op om op mijn 60e 48 te worden geschat – maar het heeft vaak toch invloed op hoe mensen je zien. Soms helaas ook op wat ze van je verwachten, of hoe serieus je wordt genomen. Dat is jammer, juist omdat ik mensen graag beoordeel op hun inhoud. Aan de blogposts van Hester merk je bijvoorbeeld echt niet dat ze 10 jaar jonger is dan ik. En ook tijdens Blogpraat merk ik dat iedereen met respect wordt behandeld. Ze staan open voor ieders oogpunt, wat hun achtergrond ook is.

Online goes offline

En ook de rest van de week geniet ik van de leeftijdloosheid op Twitter en het blogwereldje. Van gewoon lekker allemaal mens zijn, in plaats van ‘dat kleintje’ of ‘die ouwe zak’ (excuse my French).
Het mooiste is nog dat als je elkaar op basis van de inhoud hebt gevonden, de drempel voor een ontmoeting in het echte leven laag is geworden. En dat ik er ook in real life bijvoorbeeld helemaal niets van merk dat Maaike 7 jaar jonger is dan ik.

Natuurlijk merk je af en toe dat er (grotere of kleinere) verschillen in belevingswereld zijn. Het maakt nogal een verschil of je een druk gezinsleven hebt of juist druk bent met je studie. Toch vind ik het juist fijn om me online te omringen met zulke verschillende mensen. Die kijkjes in een andere wereld zijn alleen maar leuk. En de mooie contacten die je legt zijn wat mij betreft onbetaalbaar.

7 reacties

 1. Goede insteek! Het is inderdaad niet erg hoe oud iemand is als je het maar met elkaar kunt vinden!
  Eline postte onlangs…Help, ik moet weer solliciteren! MotivatiebriefMy Profile

 2. Wauw, top artikel weer Audrey. Respect voor hoe mooi je het hebt weten te verwoorden 🙂 Ben het verder helemaal met je eens! Als je dezelfde interesse deelt dan kun je inderdaad erg prettig met elkaar communiceren 🙂
  Falco Renierkens postte onlangs…Short Tips: Koop wenskaarten vooruitMy Profile

 3. Ja, inderdaad jammer dat we op ons buitenkantje beoordeeld worden. Maar eerlijk gezegd doe ik dat zelf ook wel eens. Als ik iemand in een pak zie denk ik: ‘Oeh, die’s vast heul slim!’ 😉
  Tessa | 52druppels.nl postte onlangs…Lijnen als God in FrankrijkMy Profile

 4. Ik geniet daar ook zoveel van. Allemaal verschillende mensen, maar toch allemaal op een hele leuke manier in contact.
  Anna Naomi postte onlangs…Ook ik overdrijf nietMy Profile

 5. Wat een leuk artikel! Moest wel even lachen om het idee van twitter-gesprekjes met Holleeder haha.
  Celeste postte onlangs…Inzien hoe ziek je wel niet bentMy Profile

 6. Wat een leuk artikel! En zo waar! Soms vergeet ik echt dat er tussen mij en andere bloggers een leeftijdverschil is. Het is eigenlijk echt alsof iemand je puur leert kennen als hoe diegene is , want je woorden en de manier waarop je schrijft zijn echt een weerspiegeling van jezelf. Lekker zweverig, hihi. Maar, daar hoeft geen leeftijd bij te horen! Ik weet niet zo goed hoe ik dit nou eigenlijk wilde verwoorden, maar ik snap je helemaal! Liefs, Stella.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge