Dare to Wreck: het draait allemaal om cirkels

| 7 reacties

Tijd voor een nieuwe update van de Dare to Wreck-challenge! Marlot, Maaike en ik prikken alledrie elke keer een willekeurige opdracht uit onze Wreck this Journals. Er zit dus geen systeem in, maar in de drie opdrachten waarmee we nu aan de slag gingen, zag ik desondanks een thema: ronde dingen. Daar moest ik een pagina mee vullen, ik omcirkelde woorden, en er kwam nog een groot rond hoofd voorbij… Kijk je mee?

Dare to Wreck week 2

Vermink een foto van jezelf die je niet leuk vindt

Het grote voordeel van digitale camera’s is dat je veel meer foto’s maakt dan vroeger (zo was 2002 nogal een mager fotojaar). Voor alle foto’s die toch niet zo geslaagd blijken, bestaat er namelijk de delete-knop. Doei, onscherpe/mislukte/gênante/lelijke foto’s! Maar voor deze opdracht had ik dus een foto van mezelf nodig die ik niet leuk vond. Daar worden er genoeg van gemaakt, maar ze worden ook héél snel verwijderd nadat ik mezelf uitgelachen heb. Een recente, stomme foto van mezelf had ik dus niet.

En dat is waar de grote ronde kop het verhaal binnenkomt! Het zit namelijk zo: ik was nogal een lelijke baby. Of ja, als ik mijn ogen dicht hield, ging het allemaal nog wel, maar ik had een enorm hoofd en keek scheel. Ik besloot een kopietje te maken van mijn allerlelijkste babyfoto ooit (zo lelijk dat jullie het origineel niet te zien krijgen, haha) en die eens flink te wrecken.

Dare to Wreck week 2 (2) Vermink een foto van jezelf

Het is een wezen geworden met het kapsel van mijzelf als 16-jarige, een Franse moustache en een baard. Met die baard vond ik mezelf een halve Amish, dus toen heb ik mezelf er maar een hoed bij gegeven. Voor het vrouwelijke effect voegde ik nog wat rode lippenstift toe, maar ik blijf eruitzien als een gevaarlijke gek die een spoor van misdaden achterlaat. Als je ooit zo iemand tegenkomt als op de foto, kun je dus maar beter de politie bellen en dekking zoeken. Zekere voor het onzekere, weet je wel.

Ik vond dit een hele leuke opdracht om te doen. Ik tekende vroeger namelijk ook altijd al brillen, snorren en vreemde kapsels op foto’s in de krant (sorry aan iedereen die halverwege de jaren ’90 50 werd of een ander jubileum te vieren had!), en je eigen foto bewerken is natuurlijk nóg leuker!

Omcirkel woorden die je leuk vindt

De volgende opdracht luidde ‘Plak hier een bladzijde uit een tijdschrift. Omcirkel woorden die je leuk vindt.’ En aangezien ik alleen maar mijn journal hoef te wrecken en geen onschuldige tijdschriften, heb ik dus – shame on me – een tijdschriftpagina gekopiëerd en in mijn journal geplakt. De woorden die ik omcirkelde, zijn zowel woorden die ik qua betekenis mooi vind als woorden die ik op zichzelf mooi vind. Of allebei tegelijk, want dat kan natuurlijk ook.

Dare to Wreck week 2 (3) Omcirkel woorden die je leuk vindt Dare to Wreck week 2 (5) Omcirkel woorden die je leuk vindt

Vul deze bladzijde met cirkels

Nog meer cirkels! Vinden jullie perfect ronde cirkels maken ook zo moeilijk? Ik gebruikte wat glazen, dopjes en andere ronde objecten als hulpmiddel voor deze opdracht. Daarna zette ik een perforator in. Een tip: nóóit diep zuchten als je een hoop homemade confetti voor je hebt liggen. Al is het best een zuchtwaardig moment: nadat je al tientallen mini-cirkeltjes hebt opgeplakt nog een halve pagina moeten vullen… Het resultaat mag er in elk geval zijn, vind ik!

Dare to Wreck week 2 (6) Vul deze pagina met cirkels Dare to Wreck week 2 (7) Vul deze pagina met cirkels

Dat waren de drie opdrachten alweer! Kijk ook zeker even op de blogs van Maaike en Marlot om te zien hoe zij deze opdrachten hebben uitgevoerd.

7 reacties

 1. Erg leuk en creatief gedaan! Ben benieuwd naar de volgende drie! 😉
  Celeste postte onlangs…What’s in the Box: comegetfashionMy Profile

 2. Wat leuk om een soort confetti te gebruiken voor de laatste opdracht, ziet er supervrolijj uit! Maar ik ben nu wel heel benieuwd naar de oorspronkelijke babyfoto, haha.
  Maaike postte onlangs…Dare to wreck #2: Schoolfoto’s met snorren, gefeliciflapstaart en mega meligMy Profile

 3. Super leuk, die foto! En die cirkels zien er ook echt tof uit!
  Marlot postte onlangs…Dare To Wreck #2My Profile

 4. Ik zou ook nog graag een keer een wreck this journal hebben. Het maakt je zo lekker creatief!
  En heel herkenbaar dat je niet je tijdschrift kapot wil maken XD Mensen kijken mij altijd heel raar aan als ik zuinig ben met dat soort dingen, maar ik had wss hetzelfde gedaan.
  Céline postte onlangs…Mealprep | Waarom iedereen nú moet gaan mealpreppenMy Profile

 5. Wat is dit leuk!! Ik wil dat ook doen!
  Eva – Mrs. Anchelon postte onlangs…Personal: being an Amsterdam-momMy Profile

 6. Oh jij hebt het ook heel leuk uitgewerkt! Ik krijg spontaan zin om ook weer in mijn WTJ aan de slag te gaan 😀

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge