Dare to Wreck: een plakkerig en langdradig einde…

| 5 reacties

Het moment is dan toch daar: de allerlaatste Dare to Wreck! Ik ga deze challenge zeker missen, al was ik in de eerste blogpost nog vooral heel bang voor alle sloopacties die ik moest gaan uitvoeren… En hoe dun en schoon was mijn Wreck this Journal toen nog! Dertig opdrachten verder is dat wel even veranderd, zeg! Kijk je mee naar de laatste drie?

Deze pagina is voor hand- en vingerafdrukken (maak ze vies en druk ze af)

Jeej, vingerverven voor volwassenen! Alleen dan zonder verf – ik heb alleen maar kleine tubetjes acrylverf waarvan ik het zonde vond om ze hiervoor te gebruiken. Ik gaf de onderkant van mijn linkerhand een chocoladepasta-masker en highfivede de linkerpagina. Kunnen jullie meteen zien wat voor kleine handjes ik heb. Daarna doopte ik mijn vingers in appelstroop en versierde ik de rechterpagina met vingerafdrukken. Wat een plakzooi! En zelfs nadat ik uitgebreid mijn handen had gewassen, rook in de verte nog een vreemd choco-stroop-mengsel…

Dare to Wreck - Wreck this Journal - deze pagina is voor hand- en vingerafdrukken, maak ze vies en druk ze af, this page is for handprints and fingerprints, get them dirty then press down

Neem monsters van verschillende substanties die je in huis vindt

Monsters van verschillende substanties nemen, noteren wat het is en kleurenschema’s maken. Klinkt niet al te ingewikkeld, zou je zeggen. Toch heb ik lang nagedacht over de aanpak van deze opdracht. De plakkerige etenswaren had ik niet alleen al gebruikt voor de vorige opdracht, maar die zouden ook geen erg vrolijk kleurenschema opleveren. Via Google kwam ik terecht op een superleuk idee voor deze opdracht: nagellak! Dit idee jatten was natuurlijk geen optie, al was het maar omdat mijn nagellakcollectie een stuk kleiner is dan gemiddeld. Wel leidde het me naar het idee van leuke felle kleurtjes gebruiken, maar ja, met welke substantie dan?

En opeens had ik het: ik dook mijn bakkast in! (Eh, ja. Ik mag dan geen uitgebreide cosmetica-stash hebben, maar ik heb hier in huis wel een halve kast geannexeerd die ik volgestouwd heb met o.a. bakvormen, beslagkommen, cakepopstokjes en een stuk of honderd uitsteekvormpjes… Mijn eigen bak-stash dus!).

Zoals je ziet, heb ik alle drie de onderdelen van de opdracht in één keer uitgevoerd, door met de substantie zelf te noteren wat het is: fondant!

Dare to Wreck - Wreck this Journal - neem monsters van verschillende substanties die je in huis vindt, sample various substances

Borduur deze pagina

En toen was het al tijd voor de laatste opdracht… Ik zou hier graag willen beweren dat ik zo lang bezig was met naald en draad omdat ik het naderende afscheid van de Dare to Wreck-challenge zo lang mogelijk wilde uitstellen, maar dat was niet het geval. Ik ben gewoon tergend traag als het op handvaardigheid-opdrachten aankomt (gelukkig compenseert mijn brein dat door op extra hoge snelheid te werken). De kruissteken en ingewikkelde technieken liet ik dus maar achterwege. Ik ging voor een boodschap aan mezelf: doen!

Dare to Wreck - Wreck this Journal, borduur deze pagina, sew this page

Want ja, dat is wel de rode (of ja, oranje) draad door de hele Dare to Wreck-challenge geweest: gewoon doen. En dat motto wil ik er ook nu in blijven houden, vandaar deze note to self!

Vergeet ook deze keer niet om een kijkje te nemen op de blogs van Marlot en Maaike om te zien hoe zij de 3(0) Wreck this Journal-opdrachten uitvoerden!

5 reacties

  1. Echt jammer dat het de laatste was! Ik vond het een ontzettend leuke serie artikelen!

  2. Wat tof bedacht, met fondant! En ik ben het helemaal eens met dat motto. Kijk eens wat het ons gebracht heeft. 🙂
    Maaike postte onlangs…Dare to wreck #10: Vingerafdrukken van een beautybloggerMy Profile

  3. Dat fondant ziet er super leuk (en lekker) uit! En ik ben het helemaal eens met je motto. Dat heb ik iedere geprobeerd in mijn hoofd te houden tijdens deze opdrachten, gewoon doen!
    Marlot postte onlangs…Dare To Wreck #10: Het EindeMy Profile

  4. Leuk om te zien! Doen is wel een heldere en sterke boodschap ja :3 Ik moet weer eens verder gaan met mijn Wreck This Journal, maar er komt steeds maar niks van.
    Lieke postte onlangs…Fotoalbum: ‘De Grote Verbouwing’!My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge