Dare to Wreck: blaadjes met woorden

| 7 reacties

Het is alweer tijd voor de 6e editie van Dare to Wreck: de challenge die ik samen met Maaike en Marlot doe. Elke twee weken voeren we allemaal dezelfde drie (willekeurig geprikte) opdrachten uit onze Wreck this Journals uit en doen we er verslag van op onze blogs. Deze keer deden we iets met blaadjes en woorden. Kijk mee!

Plak bladeren & andere gevonden voorwerpen

Dat ik deze opdracht prikte, was wel perfecte timing! In mijn straat staan veel bomen en ik woon ook erg dicht bij een bos met nog allerlei andere soorten bomen. Heel veel prachtige herfstbladeren die op de grond op me lagen te wachten dus! De ‘andere gevonden voorwerpen’ heb ik gelaten voor wat ze zijn. Ik zag namelijk alleen stokjes en eikeltjes liggen, maar omdat mijn journal al een stuk dikker is geworden door de witte dingen-opdracht, besloot ik die maar niet in te plakken.

Dare to Wreck - Wreck this Journal - Plak bladeren en andere gevonden voorwerpen Dare to Wreck - Wreck this Journal - Plak bladeren en andere gevonden voorwerpen

Een bladzijde voor woorden van vier letters

Een paar uur nadat ik deze opdracht had gedaan, kreeg ik een verontrust berichtje van Maaike: ‘ik kan alleen nog maar in vierletterige woorden denken!’ Ik begreep precies wat ze bedoelde, want al had ik op een gegeven moment moeite om nog nieuwe woorden te verzinnen: daarna bléven ze de hele dag nog komen.

Ik koos ervoor om een aantal negatieve woorden in een rode 4 te zetten en die te omringen met positieve woorden van vier letters.

Dare to Wreck - Wreck this Journal - een bladzijde voor woorden van vier letters

Schrijf één woord steeds weer op

Alsof de vorige opdracht nog niet genoeg met ons brein had gespeeld, mochten we ons nu wéér gek laten maken door woorden. Of ja, één woord om precies te zijn, want dat moesten we over and over schrijven. Een soort strafwerk terwijl je niets fout hebt gedaan! Ik besloot om het dan ook maar goed te doen en de volledige twee pagina’s vol te schrijven.

Mijn inspiratie was deze foto van mijn hond Sproet. Die heb ik geprobeerd na te maken.

Dare to Wreck - Wreck this Journal - week 6 3a Dare to Wreck - Wreck this Journal - schrijf één woord steeds weer op

Haar lijf is een beetje te kort, maar verder ben ik zeker wel blij met het eindresultaat! Het was gek om te ervaren hoe je op een gegeven moment helemaal vervreemdt van zo’n woord/naam en ‘m er alleen nog maar heel raar uit vindt zien. In elk geval was mijn lamme arm het wel waard, spread the Sproet-love, mensen!

Ik liet het resultaat ook nog heel trots zien aan mijn muze, maar die vond het blijkbaar niet heel boeiend (“ik lag hier net lekker te pitten voor de kachel, baasje!”)…

Dare to wreck - Wreck this journal - schrijf één woord steeds weer op

 

Vergeet niet om te kijken hoe Marlot en Maaike deze zelfde opdrachten hebben uitgevoerd!

7 reacties

 1. Ah, je sproet is superleuk geworden! Ik moet trouwens zeggen dat ik helemaal niet zo vervreemd ben van mijn woord.. Gelukkig maar, haha. Wel een belediging trouwens dat ze het niet zo boeiend vond, pff. 😉
  Maaike postte onlangs…Dare to wreck #6: Herfsttaferelen, dromenvangers en vierletterwoordengekteMy Profile

 2. Wauw die laatste is tof! Echt weer super leuk gedaan! 🙂
  Marlot postte onlangs…Dare To Wreck #6: Kerst & PositiviteitMy Profile

 3. Ik heb ook zo’n boek gehad, alleen heeft iemand die weggegooid. Hij lag in de garage te stinken nadat ik er sinaasappelsap op had laten vallen vanuit mijn kamerraam :p

  Je geeft er een hele leuke draai aan, zo met die vormen
  Carlijn postte onlangs…Muziek als wondermiddelMy Profile

 4. Hele grappige en leuke opdrachten 😀 ik vind de eerste en tweede erg goed gelukt :3
  Laura – Dagelijkse hap postte onlangs…Tongstrelende champignonrisottoMy Profile

 5. Wat heb je dit leuk gedaan! Ik kende Wreck this Journal alleen van naam, maar vind het erg tof om de opdrachten nu ook te zien. Gaaf, met die bladeren en vormen!
  Amy postte onlangs…10 x waarom samenwonen zo leuk isMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge