Stem mee: wat wordt de slechtste slogan van 2015?

| 5 reacties

Mijn allerleukste nevenfunctie is toch wel die van juryvoorzitter bij Slechte Slogans. Vorige week bepaalden we uit de 24 kanshebbers van de maandverkiezingen de shortlist, en nu kunnen jullie allemaal stemmen op de 10 slechtste slogans van 2015. Net als twee jaar geleden neem ik het lijstje hier met jullie door. En ik verklap nog even een paar van mijn favorieten die de top 10 nét niet hebben gehaald…

Vies en vunzig

Waarom is me een groot raadsel, maar bij veel MKB’ers blijven dubbelzinnige (of gewoon vieze) slogans favoriet. Zo won in 2013 al de kledingzaak Jan de Cock Mode met de slogan It’s de Cock that makes the manDe Cock himself was zich van geen kwaad bewust trouwens, met een haan in zijn logo. Ook dit jaar zijn er weer wat vunzige vondsten in de race.

 • Voor ‘n plasje of ‘n scheetje: huur een Aarts-WC-tje (Aarts sanitair service) – ieeeeh
 • Wilt u ook een kale poes? (Beausense beautysalon) – waaróhóm?
 • Iedere paal gaat er in (heibedrijf Steenman) – zucht…
 • Regelrecht van kippekont naar mensenmond (eierhandel Marco Kleijer)

Vooral die laatste is natuurlijk écht gruwelijk. De spelfout komt op het conto van Kleijer zelf, en nog afgezien van de flauwe rijm is vooral de inhoud van de slogan gewoon heel vies. Het meest vreemde vind ik nog wel dat hij deze kreet wil gebruiken om zijn product te verkópen. Deze zin lijkt me meer een tussenkop in een brochure om veganisme aan te moedigen, dan om juist eieren aan de man te brengen.

Rijm en woordgrappen

Natuurlijk kunnen de simpele rijmpjes en al dan niet flauwe woordgrappen niet ontbreken. ‘Van korstjes krijg je borstjes’ van bakkerij Van den Bemd had ook in het vorige rijtje gepast. Ook hier vind ik het een vreemde manier om je product aan te prijzen, want je sluit de helft van je markt ermee uit: welke vent wil er nou manboobs? 😉 Ook Van Dijk banket bakt geen betere slogan: ‘Ik cake al naar je uit’ is behoorlijk flauw te noemen. ‘Rara wie Bunnik?’ van autodealer Nefkens verraadt de vestigingsplaats, maar zegt verder niets over de branche. Om ‘Zit u te balen om Chinees te halen, bel dan zonder vrees: de Race Chinees!’ van Azië Wok moest ik dan wel weer een klein beetje grinniken, en ‘Ed your service’ van Ed Zorn Dakbedekking vond ik persoonlijk best een leuke vondst.

Mijn eigen favoriet(en)

Ik vermoed dat de winnaar zich in de eerste alinea van deze blogpost bevindt, maar mijn persoonlijke favoriet is er een waar ik me écht bij afvraag wat de bedenker in vredesnaam dacht toen hij dit op zijn vrachtwagens liet drukken. Als ik je een stemadvies zou mogen geven, zou het ‘Grenzeloos moeizaam!’ van HGE Transport zijn. Twee woorden maar (in tegenstelling tot de winnaar van vorig jaar, die graag zijn hele gevel gevuld zag), maar allebei slecht. Grenzeloos om je internationale karakter aan te geven is een tikje passé, maar grenzeloos móéizaam? Wil je jezelf verkopen, of niet? Ik wil alleen al dat deze wint, zodat we HGE Transport om opheldering kunnen vragen als we de Blauwe Tegel overhandigen.

Ook heel slecht, maar net buiten de top 10 gevallen, zijn wat mij betreft deze pareltjes:

 • Bij ons ben je geen Bertha 37. Standaard is voor fietsen (PP personeelsdiensten) – pfff…
 • Van zaadje tot karbonaadje (Boerderij ’t Rundal) – TMI-alarm!
 • Geen plofbril maar een echte scharrelbril (Optical Art) – aargh…
 • Voel de liberaal in je! (Jovd)

Die laatste, van de jongerenafdeling van de VVD vond ik al verschrikkelijk toen ik ‘m zo las, maar hij blijkt dus op condooms te staan die de jonge liberalen uitdeelden op een festival. Kunnen we de verantwoordelijken voor deze súperslechte slogan opsporen en ervoor zorgen dat ze ons volk nóóit mogen gaan vertegenwoordigen? Ik vrees nu al voor de volgende verkiezing van slechtste politieke slogan.

Welke van de 10 kanshebbers is jouw “favoriet”? Breng je stem uit op www.sloganverkiezing.nl en laat hieronder weten wie jij hebt gekozen!

5 reacties

 1. Haha, heerlijk, je hebt me laten lachen.
  Jenn postte onlangs…Wil je een kerstkaart van mij?My Profile

 2. Okay, de kippenkont – mensenmond is echt tragisch… haha neee! Nu moet ik even bijkomen van het lachen hoor.
  Flaviena postte onlangs…ZONDER VERPLICHTINGEN DE FEESTDAGEN DOORMy Profile

 3. Pingback: Slechte Slogan-Verkiezing 2015 geopend @slechteslogans | WEBLOG Johan Koning (LetterLuck | tekst voor u)

 4. Oh wauw, ik vind ze allemaal heel slecht, maar ik denk dat ik “Regelrecht van kippekont naar mensenmond” wel één van de slechtste vind.
  Lieke postte onlangs…“Break the Boundaries of Your World.”My Profile

 5. Oh, wat zijn sommige slogans toch slecht! Je hebt er grappige tussenuit gepikt! Ik wist nog niet dat je ervoor kan stemmen haha!
  Lizzy postte onlangs…De nieuwste bites van BitesWeLove + winMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge