Wat social media en honden met elkaar gemeen hebben

| Geen reacties

Een van de overeenkomsten tussen social media en honden is dat ik op allebei heel erg dol ben. Met de juiste aanpak kun je aan allebei heel veel plezier beleven. Hieronder geef ik 5 social media-tips die ook van toepassing zijn op een hond.

Sproet

1. Bezint eer ge begint!

Ach, wat zijn ze leuk! Dat wil ik ook! Maar wie gaat ervoor zorgen dat hij elke dag de zorg en aandacht krijgt die hij nodig heeft? Wie zorgt ervoor dat dat leuke kleintje tot een steady volwassene uitgroeit?

Als je de keuze maakt om een social media-account aan te maken, zul je goed na moeten denken over wat dat inhoudt. Een stagiair die er een half jaar op let, en als die weggaat, hebben jullie er helaas te weinig tijd voor? Niet doen! Je account is niet voor even, maar je zit eraan vast voor de levensduur van het medium. Ook moet je als je werkt met meer dan één baas goede afspraken maakt over wie wat wanneer doet. Trek één lijn in jullie aanpak voor een geslaagde “opvoeding”.

2. Besteed er elke dag aandacht aan

Hij moet elke dag – meerdere keren! – gevoed worden. Een paar uurtjes alleen laten? Dat kan meestal wel, maar geef ‘m regelmatig aandacht, zodat je kan zien wat hij nodig heeft. En als je bij terugkomst ziet dat er van alles is gesloopt, neem dan de volgende keer betere voorzorgsmaatregelen 😉

3. Niet alleen voor bij mooi weer

Hem dagen verwaarlozen en dan opeens als het jou uitkomt opspringen en er héél uitgebreid mee aan de slag gaan? Een no go! Zoals je een hond uitgeput neervalt als je opeens 3 uur met ‘m wandelt als-ie normaal alleen korte blokjes om gewend is, zo zullen je volgers zich ook afvragen wat ze ineens overkomt als je opeens een hele lading tweets of Facebook-posts de wereld instuurt. Met dit soort spam doe je meer kwaad dan goed. Zorg voor een goede dosering en bouw op een constructieve manier een conditie op voor het beste resultaat.

En ja, natuurlijk is het aantrekkelijk om lekker buiten te genieten als het prachtig weer is. Maar als het regent, kun je je toch echt niet binnen verstoppen. Ook bij negatieve berichtgeving over je organisatie móét je naar buiten. Bied de mensen die klagen over de hoosbui waarin ze terechtkomen een plekje onder je paraplu aan en voer er samen een goed gesprek. Je zult zien dat het zó weer droog is!

4. Zorg voor afwisseling

Elke dag opnieuw precies hetzelfde rondje lopen? Boring! Probeer eens wat nieuws uit en je zult zien dat het enthousiast gesnuffel en gekwispel oplevert. Plaats niet alleen linkjes naar nieuwsberichten, maar reageer ook op anderen en deel eens wat content van iemand anders. En geef in plaats van hapklare brokken ook eens een stukje worst, speciaal voor hem of haar. Iemand die heel trouw aan je is, verdient af en toe een extraatje, toch?

5. Investeren = winst

Ja, het kost tijd en geld. Maar je zult je schatjes ervan zien groeien. Met voldoende voeding, liefde en aandacht creëer je een gezond account dat tegen een stootje kan en waar je moeiteloos je weg mee kunt vinden. Als je eenmaal beste vrienden bent en elke dag opnieuw je best doet, zul je zien dat je er ook heel veel voor terugkrijgt. Het is de moeite meer dan waard!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge