Even over Pinterest

| 4 reacties

Ik wil je meteen even waarschuwen: dit blogje gaat over Pinterest, en als je straks doorklikt, ben ik niet – ik herhaal: NIET – aansprakelijk voor het feit dat je de hele dag niets anders doet dan plaatjes pinnen. Dat is namelijk wat ik gisteren praktisch de halve dag deed. Ik had eigenlijk het plan om een andere blogpost te typen (die houden jullie tegoed), maar toen las ik Lilians blogpost over Pinterest en dacht ik: o ja, dat stond ook nog op mijn to do-list. Ik zie namelijk vrij regelmatig in Google Analytics dat er bezoekers van Pinterest komen, en dat terwijl ik alleen ooit één recept van mezelf pinde (deze mini-Oreo-cheesecakes!). Toen ik voor mijn werk met Pinterest begon, wilde ik het eerst zelf even uitproberen. Naast wat heerlijk uitziende recepten van anderen, pinde ik dus ook een receptje van mezelf. Sindsdien staat “al mijn blogrecepten op Pinterest zetten” op mijn lijstje met dingen die ik ooit nog eens moet doen, maar je weet hoe dat gaat. Tot gisteren dus.

Wat is Pinterest?

Mocht je nou nog nooit van Pinterest hebben gehoord, of alleen de naam kennen, eerst even wat uitleg. Pinterest is het walhalla van creatieve mensen en pittoreske plaatjes, maar ook als je artistieke skills wat minder sterk ontwikkeld zijn, kun je je hier prima vermaken. Pinterest is het best te vergelijken met een grote doos vol inspiratie, waaruit je je eigen prikborden kunt maken, en waar je zelf van alles aan kunt toevoegen. Zo maak je je persoonlijke prikborden. Met inspiratie voor feestjes, DIY’s, recepten, je droomhuis, reizen, mode, auto’s, kunst of tatoeages. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er zijn borden van te vinden op Pinterest.

Mijn eigen borden

Bij mijn eerste bezoek aan Pinterest ging ik vooral enorm kwijlen bij alle heerlijke recepten die ik tegenkwam. Ik besloot om zowel een bord met Een of andere Blog-recepten als een food-bord met de geweldigste recepten van anderen die ik tegenkwam.

Daarna maakte ik nog een boekenbord met vooral heel veel boekenkasten erop, en eentje over Groot-Brittannië. Heerlijk om mijn vakantiefoto’s weer even voorbij te zien komen.

Als laatste (voor nu dan) maakte ik nog een bord over sprollies. Dat zegt je waarschijnlijk helemaal niets, maar zo wordt de kruising border collie/Engelse springer spaniel genoemd. Mijn eigen Sproet is dus een sprollie. Eerst dacht ik dat deze naam wel door Amerikanen bedacht moest zijn, maar toen ik op Facebook heuse sprollie-groepen tegenkwam, bleek dat het vooral een Brits feestje was. Niet zo gek natuurlijk, voor een land waar zowel de border collie als de springers zijn ontstaan. In elk geval vind ik het helemaal fantastisch om al die lookalikes van mijn eigen hondje tegen te komen en heb ik spontaan zin om alle gezellige groepsleden op te zoeken – met Sproet erbij natuurlijk. Mooi dat ik dat dan weer kan combineren met een gewoon UK-reisje!

Zit jij ook op Pinterest? Laat je gebruikersnaam achter, dan kan ik je volgen 🙂

4 reacties

  1. Haha, superleuk dat je aan de hand van mijn artikel weer de hele middag op Pinterest hebt doorgebracht. Had ik ook, namelijk 🙂

  2. Pinterest klinkt heel erg leuk, maar eigenlijk snap ik er niet zo heel veel van haha! Af en toe zie ik wel eens dat mijn foto’s worden gepind en dat er daardoor bezoekers naar de site komen, maar hoe en wat precies? Te complex voor mijn brein 😉
    Amy postte onlangs…Een nieuwe bril!My Profile

  3. Ah goed dat je dit deelt. Ik wil graag meer aandacht aan Pinterest besteden, maar ik moet me er eerst nog wat meer in verdiepen, haha.
    Mijn vriend heeft een eigen bedrijf en wil binnenkort waarschijnlijk een showroom inrichten. Daarvoor is Pinterest wel echt de perfecte inspiratiebron 🙂
    Kim postte onlangs…Stoppen is voor sukkels?My Profile

  4. Hoe vermijd je dat je mailbox overstroomd van die pinterest meldingen als éénmaal er iets wilt bekijken.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge