De leukste 1 april-grappen van 2018

| 2 reacties

In aanloop naar 1 april vertrouw ik niets en niemand. Ik weiger om ook maar één keer in de val te lopen bij de grappen die steeds massaler bedacht worden. Vooral grote bedrijven vechten om de eer – en vooral om de aandacht op social media. Dit jaar heb ik al aardig wat 1 april-grappen gespot, variërend van superslecht tot geniaal. De gouden regels wat mij betreft? Zorg dat het grappig is, werk het goed uit met (het liefst bewegend) beeld, verwijs altijd direct of indirect naar de datum 1 april, begin niet al te vroeg en ontken nóóit dat het een grap is. Ik zet mijn favoriete 1 april-grappen van 2018 op een rijtje.

Paasbitterballen van Mora

Heel wat bedrijven maken dankbaar gebruik van het feit dat Eerste Paasdag dit jaar op 1 april valt. Mora maakte wat mij betreft de perfecte mix: Paasbitterballen. Het mooie is dat het product – hoewel het in principe overbodig is – nog geloofwaardig is ook. En de melding dat je wel goed moet zoeken in de supermarkt maakt het helemaal af.

Pittig Python-project

Dat een van de paradepaardjes van de Efteling wordt verbouwd, is de gemiddelde pretparkliefhebber niet ontgaan. De Python wordt volledig vernieuwd, maar de Efteling presenteert nu wel een héél opvallende metamorfose. In dit filmpje vertellen ze alles over de nieuwe opzet: de goeie ouwe Python, maar dan met dank aan een samenwerking met Maxi-Cosi helemaal geschikt voor baby’s. Naast deze partner laten ze ook een huisarts en fans aan het woord die het wel zien zitten met hun baby’s. Supertof dat ze er zoveel werk in hebben gestoken, en het resultaat mag er zijn. En het allerleukste: de enkeling in de reacties die het volledig serieus neemt. Tja, die geloven blijkbaar ook in sprookjes…

Kidsweek: snoepchip

Snoepchips, kun je dat eten? Helaas niet! Sterker nog: als het aan ouders en tandartsen ligt, wordt de snoepconsumptie van kinderen flink aan banden gelegd. Kidsweek kwam deze week met een verhaal overeen sensor die in de gaten gaat houden hoeveel kinderen snoepen. En is dat te veel? Dan ontvangen hun ouders automatisch een notificatie. Het leuke aan deze grap vind ik dat hij voor volwassenen overduidelijk nep is, maar dat hij voor best wat kinderen geloofwaardig – en afschrikwekkend – zal zijn. 1 april-grappen zoals ze bedoeld zijn!

Fluiten naar een nieuwe fluit

De NS kwam als een van de eersten dit jaar met een 1 april-grap. Hij krijgt relatief weinig aandacht voor zo’n groot merk, maar ik vind ‘m absoluut leuk gevonden. Ze beweren namelijk dat hun conducteurs op een cursus ‘manueel fluiten’ moeten, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van hun fluitje, dat natuurlijk kwijt kan raken. En een nieuwe krijgen ze niet meer als de oude kapot of foetsie is… Extra punten scoren ze wat mij betreft met de woordgrappen.

De leukste 1 april-grap ooit

Mijn all-time favourite blijft toch wel de grap van Coolblue van 2017: de Pakketvertrager. Past perfect bij het bedrijf, sluit aan bij hun core business en is perfect uitgewerkt.

Wat is jouw favoriete 1 april-grap?

2 reacties

  1. haha ze blijven leuk ja!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge