De resultaten van mijn blog-enquête

| 11 reacties

Daar zijn ze dan: de resultaten van mijn allereerste blog-enquête! Maar liefst 31 van jullie gaven gehoor aan mijn oproep. Of ja, een van die 31 ís weliswaar een trouwe bloglezer, maar hij is ook mijn vriend. En hij gaf niet de meest serieuze antwoorden, en toen ik bijna dacht “wat is DIT voor een weirdo” kwam er een inside joke en wist ik genoeg. Dertig maal échte antwoorden dus. Ik vat ze vandaag graag voor jullie samen!

bomen in de herfst - een deel is al rood en oranje gekleurd

Wie zijn mijn lezers?

Ik vond het leuk om te zien dat zo veel invullers vertelden wie ze waren. Natuurlijk zag ik flink wat namen die ik herkende uit de reacties (of van hun eigen blogs), maar het was extra leuk om ook nog wat nieuwe lezers voorbij te zien komen. Dat ik vooral veel vrouwelijke lezers heb, verwachtte ik al, maar ik koester ook alle mannen die hier meelezen (zelfs Vriend O.). Qua leeftijd heb ik trouwens ook best een divers publiek!

leeftijdsverdeling lezers Een of ander blog: het grootste deel is 26-35, gevolgd voor 18-25 en 51-65. Er waren nog enkele 66-plussers en geen 18-minners

Wat ik ook heel tof – en best wel verrassend – vond, is dat toch nog een derde van jullie zelf geen blog heeft. Het idee bestaat toch een beetje dat tegenwoordig vooral mensen die zelf bloggen andermans blog lezen. Leuk dat het tegendeel bewezen werd.

De helft van jullie volgt mijn blog 1 tot 3 jaar, gevolgd door 10 mensen die hem minder dan een jaar volgen. Drie mensen volgen me al 3 tot 5 jaar, en twee zelfs al meer dan 5 jaar. En hoe jullie op mijn blog terecht waren gekomen ooit? Dat kon natuurlijk niet iedereen zich meer herinneren, maar het was vooral via diverse andere blogs. Ook Twitter en mijn WIDM-recaps werden een paar keer genoemd. Leuk!

Wat willen jullie het liefste lezen?

Persoonlijke artikelen staan met stip op nummer 1 – die werden door bijna iedereen genoemd. Ik denk dat ergens bijna al mijn artikelen op een bepaalde manier wel persoonlijk zijn, haha. Wat ik niet had verwacht, is dat boekrecensies even populair waren als recepten. Ik zal er wat vaker een schrijven!

Uit jullie antwoorden op de vraag waarover jullie nog graag zouden willen lezen hier, haalde ik behoorlijk wat inspiratie. Voor sommige onderwerpen zal het wel een one-off worden – omdat ik maar één artikel nodig heb om te vertellen waarom het eigenlijk geen thema is mijn leven, haha. Maarre: stay tuned dus!

Ik was ook blij om te lezen dat véél puppy-content gewenst was. Om Nicky’s reactie moest ik hardop lachen: Ehmmmm. Nou, over jullie puppie. En over jullie puppie. En over Sproet en jullie puppie. 🙂

Feedback en complimenten

Ik was natuurlijk erg benieuwd naar waarom jullie mijn blog lezen en of jullie nog tips of andere opmerkingen hadden. Ik moest wel erg lachen om degene die zei mijn blog te lezen wegens fomo, haha. Fair point, en dat heb ik zelf ook wel eens bij andere blogs.

Verder kwamen er echt heel mooie woorden voorbij. Authentiek, down to earth, herkenbaar verfrissend, afwisselend, leuke/grappige schrijfstijl… De diversiteit in mijn artikelen werd ook vaak genoemd. Ik ben en blijf echt een omniblogger, dus die afwisseling ga ik er zeker inhouden!

Ik vond deze van Naomi trouwens ook heel erg mooi: Omdat ik je artikelen altijd leuk vind om te lezen en vaak binnen mijn interessegebied liggen. Vaak ook niet trouwens, maar dat maakt het juist zo leuk;) Ik had er zelf nog niet zo over nagedacht, maar juist lezen over de levens en interesses van anderen vind ik ook heel leuk aan de blogwereld.

Er waren eigenlijk maar een paar tips die je onder kritische kanttekeningen kon plaatsen – jullie zijn zo lief allemaal! Enne, met die echte feedback was ik juist ook heel blij. Anders zou ik geen enquête hebben gehouden. Beeld en lay-out was hier eigenlijk het hoofd-thema. Dat mijn lay-out niet superaantrekkelijk is en dat ik misschien wat meer beeldmateriaal kon gebruiken om lange teksten wat meer te breken. Allebei gewoon truth as a cow. Ik vind mijn lay-out gewoon niet zo superbelangrijk, zoals ik al eerder schreef, maar met de opmerking over meer beeld ga ik zeker wat doen. Ik plaats nog steeds wel regelmatig artikelen zonder een enkel beeld erin. Ik begon ooit enthousiast een soort eigen beeldbank en dat wil ik nu weer wat actiever gaan oppakken.

Verder missen sommige van jullie mijn WIDM-blogposts, maar gelukkig was er ook begrip voor mijn keuze om te stoppen. Inmiddels weten we dat mijn vaardigheid om de juiste Mol te vinden er in elk geval niet slechter op is geworden, haha.

Tot slot: ontzettend bedankt als je mijn enquête hebt ingevuld, en ook als je dat niet hebt gedaan maar hier gewoon bent. Ieder van jullie maakt het bloggen nog leuker, dus jullie zijn nog lang niet van me af!

11 reacties

  1. Oh ik heb die vraag gemist precies, anders had ik dat sowieso ingevuld want i loooove vragenlijstjes! Maar anyway ik lees je blog graag omdat je leuk schrijft en omdat mijn inschattingsvermogen inschat dat je wellicht ook een leuk persoon bent. Ja voor boekrecensies! Ja voor meer hond!

  2. Leuk om te zien wat de uitkomsten waren! En wat fijn dat het positief is, en dat je er ook echt wat aan hebt : )

  3. Leuk om de resultaten te lezen! En je hebt inderdaad qua leeftijden best een divers publiek. Superleuk juist.

  4. Da’s mooi want jij bent ook nog lang niet van mij af! 🙂

  5. Ik kan me niet eens meer herinneren of ik dit ingevuld heb of niet… :p maar waarschijnlijk niet. Alleszins wel interessant! Ik ga dat misschien binnenkort ook nog eens doen. Ik zou waarschijnlijk ook die feedback over je lay-out geven maar ik snap ook dat je dat zelf niet zo belangrijk vindt. Het is ook jouw blog hé dus dat moet er niet super afgelikt uit zien als je daar geen zin in hebt.

  6. Leuk om je uitkomsten te lezen!

  7. Heel leuk om te lezen wat de uitkomst van je enquête is!

  8. Wat interessant dat je een enquête onder je lezers hebt gehouden en leuk om de resultaten te zien! Een goed idee, wie weet ga ik dat voor mijn eigen blog ook eens doen 🙂

  9. Als beginnende blogger was dit artikel zeer interessant. Er was heel veel van op te steken en ook ga ik zeker aan de slag gaan met de tips.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge