Wie is de Mol 2015: complete verwarring

| 6 reacties

Wat vind ik het dit jaar lastig bij Wie is de Mol! Hoewel mijn oorspronkelijke Mollen-top 3 al vrij snel bestond uit Rik, Carolina en Viktor, durf ik mijn Mollen-geld na hun exits toch nog niet volledig op Rik in te zetten. Is het misschien faalangst nadat ik vorig jaar helemaal voor Freek als Mol ging? Omdat ik bij mijn standpunt blijf dat je op een bepaald punt toch écht een stevige Mol-verdenking/-overtuiging moet hebben, ga ik me er toch aan wagen.

Mol-strategieën: hints versus gedrag

Waar ik “vroeger” nog wel eens een Mol-verdenking vrijwel volledig baseerde op de hints en theorieën die ik vond, doe ik dat nu absoluut niet meer. Gedrag, daar gaat het me om! Wat doet iemand, en is dat typisch Mol-gedrag? Of laat een nep-Mol door zijn of haar fanatisme stiekem toch kandidatengedrag zien?

Marlijn en de witte eikel

Op basis van deze strategie viel Marlijn voor mij als Mol al snel af. De reden hiervoor was het inmiddels beruchte witte eikel-incident. Bij geen van de drie dames verliep het wegwijzen van de andere kandidaten in de tuktuks echt heel soepel. Wat doet Marlijn vervolgens? Ze schreeuwt dolblij haar spontane ingeving dat ze dicht bij een witte eikel zijn uit. Typisch kandidatengedrag, en zoiets doen om te investeren in het vertrouwen dat andere kandidaten in je hebben, vind ik altijd zó zwak als Mol. Ik vind Marlijn geweldig, maar ze is óf een doodgewone kandidaat, of een slechte Mol.

Remember my name, eh, FACE!

Blijven er nog vier potentiële Mollen over. Ik hoor van veel mensen dat ze Margriet verdenken. Zou zomaar kunnen, al vond ik haar hypnose-technieken (“REMEMBER THIS FACE!”) bij de ‘Ik ben de Mol’-opdracht niet bepaald een goede Mollen-tactiek. Dat moet toch echt meer nachtmerries dan stemmen hebben opgeleverd. Ook overtuigt het bloemen-verhaal (bloemen bij de briefjes, shots op (mensen met) bloemen) me niet zo: laat mij maar serieus Mollen-gedrag zien! Dat was haar optreden bij de opdracht op het privé-eiland (beter bekend als de opdracht waarbij Ajouad een harem kweekte) zeker niet. Samen met Ajouad was zij ervoor om de categorie 50-75 te kiezen, die de juiste bleek. Wat mij de beste Mol-tactiek leek bij die opdracht: eerst je uiterste best doen, om de groep vervolgens naar de verkeerde categorie te leiden: nul euro in de pot. Wel Mollen-gedrag van Margriet: haar idee om bij de Bentota-opdracht verf te kopen. Ja, want dat komt écht van pas als je een woord op een strand moet zetten!

Montage-Mollen

Over die opdracht gesproken: toen Chris en Rik samen in de helikopter stapten, viel me ook iets op. In de biecht vertelde Rik dat hij bij deze opdracht vooral zijn kans wilde grijpen om Chris als potentiële Mol te observeren. Daarin ging hij wel erg ver, want hij heeft volgens mij geen seconde van het uitzicht genoten of een blik op het strand geworpen. En maar vertellen dat Chris zich zo Mollerig gedroeg… Dit is een voorbeeld van een techniek die de Mol-makers maar al te graag inzetten: de montage-Mol. Waterdicht is dat niet, maar de makers vinden het leuk om ons op die manier op het verkeerde spoor te zetten. Acties van de echte Mol niet uitzenden en juist extra focussen op wat gewone kandidaten verdacht maakt. In het seizoen dat Art meedeed als kandidaat en Patrick de Mol was (zoals ik heel snel doorhad!) gebeurde het erg veel dat Art, de latere winnaar, door de makers als Mol in beeld werd gebracht.

Blijven er nog twee kandidaten over die ik nog niet heb besproken, maar die niet van onbesproken gedrag zijn: Martine en Chris. Martine valt me eigenlijk niet echt op, wat haar natuurlijk per definitie verdacht maakt. En wat zou Chris met al zijn charmante gedrag een briljante Mol zijn!

Voorlopig blijf ik toch bij Rik (ook wel bekend als ‘Muis’ of ‘De Joker-strooier’ – Mollen-alert!) en mogen Martine en Chris de vrijgekomen plekken in mijn Mol-top 3 opvullen.

Wie is jouw hoofdverdachte?

6 reacties

 1. Ik verkondig het al weken op mijn blog, maar ik zit 99% op Rik (durf niet voor de volle 100% te gaan en heb Chris altijd op een tweede plek. (Martine vind ik gewoon maar irritant)

  Dat jaar van Art zat ik compleet op Art, daar heb ik van geleerd haha. Het is simpelweg gewoon zo dat de molacties niet uitgezonden worden. Dus als ik iemand in beeld ziet mollen begin ik al te denken dat het een kandidaat is.
  Jessica postte onlangs…Cadeau ideeën voor je vriendMy Profile

 2. Martine is de mol en dan Margriet!!!

  In een van de eerste afleveringen liet Martine zo een boekje héél langzaam door het beeld gaan met here are no secrets…raar toch?!?!
  Verder heeft Margriet nogal die opdracht met de busjes verpest door per sé een euro teken te willen maken in plaats van , – wat veel duidelijker geweest zou zijn haha

  Ik vind Rik eigenlijk echt raar gedrag vertonen, waarom zou je al die jokers weggeven als je GEEN mol bent? 😮

  Nja we will see haha
  Eline postte onlangs…Mijn week in foto’s #8My Profile

 3. Rik staat bovenaan, maar dat is eigenlijk meer vanwege tunnelvisie. Die tunnel moet eerst instorten voor ik 100% voor een ander kan gaan. Margriet staat op 2 en Chris vindt ik dit jaar een raar geval. Het is zo’n fanatieke kandidaat of lijkt dat maar zo?
  Rik is wel de montagemol dit jaar. Maar dat vond ik eigenlijk ook van Susan vorig jaar. Dat was de reden voor mij om vol de Freektunnel in te gaan. Dat is dus niet altijd de goede keuze.

 4. Ik ben het helemaal met je eens: ik vind het dit jaar ook ongelooflijk moeilijk.. Ik zit vanaf het begin al op Rik (met toen nog Viktor erbij, maar die ligt eruit), maar ik ben zo bang dat ik echt een complete tunnelvisie heb gekregen want ik zie nu alles wat Rik doet als iets verdacht.. Zal je zometeen zien dat het inderdaad iemand anders is (had ik vorig jaar dus ook met Freek haha). Heel leuk artikel in ieder geval. Liefs, Deisy
  Deisy postte onlangs…7 redenen waarom uitstelgedrag niet erg isMy Profile

 5. Het is echt een moeilijk jaar inderdaad, al ga ik toch echt voor Margriet op dit moment.. Of Rik. Sowieso 1 van die 2.
  Eilish (artisticstateofmind) postte onlangs…Beauty ♥ 350 MATTador | Catrice lipstickMy Profile

 6. Owh, ik vind het ook zó moeilijk! Na gisteren zat ik toch eigenlijk wel een beetje op Marlijn, maar nu je al jouw observeringen en gedachtes deelt neig ik toch weer een beetje naar Rik, waar ik in het begin al op zat… Lastig!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge