WIDM 2024 streamingeditie: mijn mening en verdenkingen tot nu toe

| 3 reacties

Nou, hier is dan alweer mijn derde Mol-blogje van dit jaar! Wie had dat gedacht, hè, dat er in Nederland tóch nog eens een seizoen zou komen met onbekende Nederlanders? Vorig jaar werden er opeens deelnemers gezocht voor ‘The Game’, en wat bleek toen de tien deelnemers eenmaal in Oman waren aangekomen: ze zaten in WIDM. Dit seizoen is niet te zien op tv, maar wel op de gratis versie van NPO Start. Vier weken lang komen er elke vrijdag om 12.00 uur twee nieuwe afleveringen online. We zitten nu dus halverwege. Voordat ik mijn mening uitgebreid ga spuien: als je nog niet bent begonnen met kijken, ga het dan doen! Er zijn wat kanttekeningen, maar ik ben zeker positief over dit seizoen.

Let op: spoilers! Deze blogpost bevat informatie over het seizoen t/m aflevering 4.

Beeldbank tv film, chips, bank, afstandsbediening

Wie is de Mol streamingeditie 2024: mijn mening

Hierboven verklapte ik het al een beetje: ik ben overwegend positief over dit seizoen! Er is een nieuwe regisseur en dat is goed te merken. De beelden zijn een stuk filmischer en mysterieuzer dan gewoonlijk. Er is meer storytelling, de sfeer is super in beeld gebracht, het camerawerk is vaak verrassend en uiteraard brengt het feit dat er nu geen BN’ers meedoen een heel andere dynamiek met zich mee. Ik geniet er erg van dat de groep fanatiek bezig is met het spel en niet met zichzelf verdacht maken.

Ook vind ik het top dat de kandidaten bij de eliminaties moeten blijven zitten als er iemand een rood scherm heeft gekregen. Het is nog geen België, want het duurt allemaal toch net te lang en ze hebben helaas niet de instructie gekregen om ook gewoon hun muil te houden, haha. O, en van mij zouden ze de geldzaken ook wel gewoon achter de schermen mogen afhandelen…

De eerste drie afleveringen vond ik echt behoorlijk goed. We zagen toffe opdrachten, een prachtig land en dus een fanatieke groep kandidaten. Ik zou ze wel nog wat beter willen leren kennen, maar toch.

Ik vind het ook tof dat het rauwer en verrassender is, met cliffhangers en opdrachten op onverwachte momenten. Van mij mogen ze de kandidaten wel nog een keer ’s ochtends vroeg uit hun nest rammen, bijvoorbeeld met een legerachtige drill-oefening zoals we die in België hebben gezien.

Aflevering vier vond ik helaas tegenvallen. Voor het eerst dit seizoen dwaalde ik af en had ik het gevoel dat de aflevering – veruit de kortste tot nu toe – (te) lang duurde. De opdrachten waren het gewoon niet, wat mij beftreft. Bij WIDM komt er naar mijn smaak de laatste jaren iets te vaak een Expeditie Robinson-achtige opdracht op het strand. Ook de opdracht met de atypische gedragingen kwam niet echt lekker uit de verf, vond ik. Maar hé, daar stonden dan eerder wel een superfreaky kermis met poppen, een chaotische restaurantopdracht en een hilarische verkeersborden-uitbeeldopdracht tegenover, dus ik geef het seizoen tot nu toe toch wel een acht als rapportcijfer.

Mijn verdenkingen tot nu toe

Mijn hoofdverdachte op dit moment is Nyree. Vooral op de kermis heeft ze volgens mij flink gemold. Ze lijkt behoorlijk wat tijd te hebben verspild, en op het laatst zorgde ze ervoor dat ze zelf maar een beperkt bedragje binnenhaalde en dat Jelmer de foto niet haalde. Jelmer suggereerde op zijn beurt wel dat de foto misschien niet goed was, maar volgens mij was er helemaal niet meer voldoende tijd om het opnieuw te proberen. Ook in de afleveringen ervoor heb ik haar niet kunnen betrappen op ‘dat zou een Mol echt nooit doen’-acties. Daarnaast is er een mogelijke hint naar haar die ik vrij sterk vind, namelijk dat ze in aflevering 3 bij de radio-opdracht als dieren met een M niet alleen ‘mol’ noemde, maar vervolgens ook merel, mogelijk verwijzend naar oud-Mol Merel Westrik.

Jelmer heb ik eigenlijk al een beetje weggestreept, omdat hij een perfecte omschrijving gaf voor het vinden van de auto. Ook Tiemen heb ik al vrij regelmatig dingen zien doen waarvan ik ze echt onnodig zou vinden voor een Mol.

Verder kan ik nog niemand echt afschrijven, wat ik ook wel leuk vind. Van de zeven kandidaten die er nu nog over zijn, vind ik ook bijna iedereen wel sympathiek. Emma gun ik de overwinning het meest, omdat ze gewoon heel leuk is én een groot fan van WIDM. Een finale met Jelmer, Nyree en Emma zie ik bijvoorbeeld wel zitten.

Ik ben erg benieuwd naar wat medekijkers vinden, dus laat vooral een reactie achter hieronder!

3 reacties

 1. Ik kijk niet, maar ik vind jouw post echt boeiend! 😀
  Ik voel me ergens trots dat jullie WIDM niet aan die van ons kan tippen, haha ;p
  Irene postte onlangs…2024 · Week 27My Profile

 2. Ik durf deze blog niet te lezen, want ik moet nog beginnen met kijken. Had namelijk helemaal gemist dat dit begonnen was, dus toen ik het ontdekte, had ik gelijk heel wat in te halen.
  Naomi postte onlangs…ZomervakantieplannenMy Profile

 3. Jaaaa, ik kijk ook en word er toch overwegend wel erg blij van! Ik gun Emma de winst ook wel.
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Even bijkletsen #39 | Gezond bezigMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge