Een of andere Molblogger 2019: WIDM-recap aflevering 4

| 1 reactie

Oh, oh, oh. Wat was het een aflevering. Dachten we vorige week nog een spectaculaire exit mee te maken, bleek dat het maar kort de meest spraakmakende zou zijn. Die o zo vriendelijke, hardwerkende Niels bleek opeens wel heel ver te gaan om zijn eigen hachje te redden. Natuurlijk was het ontzettend zuur voor Evelien, maar ik blijf Team Niels. Tijdens WIDM is tenslotte alles geoorloofd…

“Evelien, pas je op dat je joker niet in het water valt? Hahahaha, nee, grapje joh.”

De boot in

Voor de eerste opdracht werden de kandidaten gedropt bij een enorm stuwmeer. Timing was key: door het juiste moment te kiezen om terug te varen naar de start, zouden 3 duo’s samen een flink bedrag van 2250 euro kunnen verdienen. Eén tweetal moest de rest bevrijden. Sinan was er als de kippen bij om – samen met Jamie – deze cruciale positie in te nemen. We weten natuurlijk niet wat hieraan vooraf ging. Er was een snel knikje tussen beide heren, dus misschien hebben ze wel vooraf besproken dat ze bij de volgende opdracht een duo zouden zijn. Of dacht Mol Jamie: als ik bij Sinan ga, wil hij gegarandeerd de leidende positie hebben.

WIDM Evelien en Niels

“Ik ben niet zo goed met klokken”
– “Dat weet ik, daarom zit ik ernaast.”

“Merel, het licht staat op groen! Dat betekent dat je NU een flamingo na moet doen!”

Jamie, hoe groot schat jij de kans dat Evelien de finale haalt?

“Niels, heb jij die joker al geruild?”
– “Komt goed, bro!”

Het fascinerende aan deze opdracht was dat bijna iedereen wist wat de bedoeling was: op het juiste moment terugvaren. Evelien, Niels, Merel, Rick Paul, Robèrt: allemaal wisten ze dat er geen enkele reden tot haast was. Toch lieten deze weldenkende volwassenen zich stuk voor stuk overhalen door Sinan en Jamie om zo snel mogelijk terug te varen. Best een leuke strategie voor een Mol: volle bak inzet voor minimaal resultaat.

Kamertje verhuur

De volgende opdracht was weer een heerlijke chaos. Er werd een gezellig Colombiaans achtergrondmuziekje gespeeld om de toch al zeer matige communicatie in de groep verder te verstoren. Het idee van de opdracht was vrij simpel: iedereen moest binnen een kwartier op het juiste balkon staan om deze serenade te beluisteren. Alleen hadden ze daarbij geen pen en papier ter beschikking, waardoor iedereen maar wat rond rende en riep zonder op de reactie van de ander te letten. Deze opdracht zou een prima binnenkomer zijn in een cursus over communicatieproblemen…

Merel en Sinan waren er allebei al vrij vroeg van overtuigd dat ze op het goede balkon stonden. Niels ontkrachtte dat al snel bij Sinan, maar Merel bleef nog een hele tijd op d’r dooie gemakje chillen in plaats van informatie voor de rest te gaan verzamelen. Hmm… Zelf was ze in elk geval in haar nopjes met deze keuze.

Sinan besloot ook dat hij wat ontspanning verdiend had na al zijn “harde” werk.

Uiteindelijk stonden slechts vier van de acht kandidaten op de juiste plek. Het zou zomaar kunnen dat de Mol ergens in de laatste halve minuut nog op de juiste plek is gaan staan nadat hij of zij concludeerde dat ze de benodigde 100%-score toch niet zouden behalen.

Koffiequiz

Veertig vragen over koffie beantwoorden, met de antwoorden binnen handbereik. Hoe moeilijk kan het zijn? Nou, als je deze opgave krijgt met 7 kandidaten, 1 Mol en een totaal gebrek aan geduld en kennis van begrijpend lezen, dan wordt het tóch wel lastig. De vragen waren verdeeld over vier laptops en zodra er één fout antwoord werd gegeven, lag die laptop uit het spel en was het tot dan toe verdiende geld foetsie. Maar daar leek niemand echt rekening mee te houden…

Rick Paul initieerde een group hug, maar Robèrt had geen zin.

Dit zijn geen beelden gemaakt op de binnenplaats van een psychiatrische kliniek. Dit zijn beelden uit WIDM.

Sinan vond de chill-modus uit de vorige opdracht wel prima en stond lekker op zijn gemakje bij een laptop. Om de zoveel tijd mocht er iemand op audiëntie komen om zijn pak te laten uitlezen. Sinans typgebrek werd hem uiteindelijk fataal: hij zorgde voor het eerste rode scherm. De overige fouten werden ingegeven door Merel (2 keer!) en door Sarah. En zo werd er wederom nul euro verdiend. Oeps.

(o)verdenkingen

Met het vertrek van Evelien en het definitieve afscheid van Nikkie, lag mijn Mol-top 3 weer redelijk open. Alleen Rick Paul bleef nog over, en die blonk wederom niet uit in indrukwekkende acties deze aflevering. Toen ik mijn vorige recaps terug las, kon ik niet anders dan concluderen dat Sinan echt nog verdómd weinig nuttigs gedaan heeft. Jamie heeft in aflevering 2 weliswaar 250 euro verdiend, maar dat is dan ook het enige. Daarmee vormen deze mannen nu mijn Mol-top 3. In willekeurige volgorde.

Wie is jouw hoofdverdachte?

Eén reactie

  1. haha die filmpjes geweldig! Ook erg goed geschreven, ik kan nu al niet wachten tot zaterdag.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge