Een of andere Molblogger 2019: WIDM-recap aflevering 3

| Geen reacties

Zaten jullie gisteren op het einde van de aflevering ook allemaal naar adem happend voor de tv? Die makers van WIDM worden steeds wreder, zeg. Ik verwachtte een melding van stichting Korrelatie op het einde, maar die was er niet. Bummer. Maar of nou Robèrt of Nikkie degene is die een rood scherm had: ik baal sowieso als een stekker, want deze twee zijn absoluut mijn favoriete kandidaten. Laten we hopen op een wonder volgende week!

De vuile was ophangen

Ben je gezellig op groepsreis, moet je opeens huishoudelijk werk gaan doen. Rode, gele en blauwe kledingstukken moesten samen de Colombiaanse vlag vormen. De mededeling van Rik leverde, eh, zeer gemengde reacties op.

Aan Evelien en Jamie – de Spaans sprekenden van de groep – de schone (no pun intended) taak om in te schatten hoe de groep het ervan af zou brengen. Dat ging niet zo goed. Want hoewel Rick Paul, Nikkie en Sinan met maar liefst drie man sterk was gingen ophangen, waarbij Sinan de edele taak van wasknijperaangever op zich nam en sommige kandidaten wel erg lang weg waren (hoi Merel!), ging het toch verrassend goed. Er was zelfs nog tijd over om de vlaggen te checken op correctheid. Dat bleek helaas compleet nutteloos. Je zag Evelien en Jamie langzaam sterven toen ze de euforische groep moesten mededelen dat ze hen zwaar onderschat hadden en dat er wéér geen geld was verdiend.

Jullie worden bedankt!

Joker-Jenga

En alsof die arme Niels nog niet genoeg gestraft was, werd hij ook bij het tweede spel blij gemaakt met een dode mus. Hij was helemaal in zijn nopjes met zijn joker, maar kwam er al snel achter dat zelfs gratis jokers soms een hoge prijs kunnen hebben. De rest van de groep kon namelijk met een beetje geluk wel DRIE jokers binnenslepen. Maar daar moesten ze wel iets voor doen…

Als je je realiseert dat je Jenga moet gaan spelen.

Sarah werd even diep geraakt door de schoonheid van een Jenga-toren.

Robèrt, die voor het eerst in 57 jaar Jenga speelde, had er zin in.

Ik zou er overigens wel een joker voor over hebben om de komende 57 jaar van mijn leven géén Jenga te spelen, want ik heb echt een bloedhekel aan dat spel. Robèrt bleek een natuurtalent – of was het beginnersgeluk? – en verdient alwéér een joker. Ook Sarah jenga’de (is dat een woord?) een joker bij elkaar, en Evelien mocht er maar liefst 3 in haar zak steken. Die van Merel bleek echter extreem waardevol: de eerste vrijstelling van het seizoen is binnen!

Puzzelpower

Voor de derde opdracht kregen de kandidaten volgens WIDM-traditie weer een bijzonder warrige uitleg van Rik.

Iets met een 3D-puzzel verplaatsen en buizen of ze dat in 30 of 45 minuten dachten te gaan doen. Je zou zeggen dat ze met de vlaggen-opdracht vers in het geheugen misschien eens optimistisch zouden zijn, maar helaas. 1500 euro werd het maximaal te verdienen bedrag. Ach, zoals Robèrt zegt: geld is geld.

Merels poging om alsnog voor 30 minuten te kiezen werd haar niet in dank afgenomen.

Terwijl bijna de hele groep op de buizen dook, gingen Merel en Sarah bijzonder georganiseerd aan de slag met de puzzel. Dat ging dan ook vrij vlekkeloos. De rest zat elkaar echter flink te stangen (die was flauw – ik kan er niks aan doen, sorry!).

Sinan vermaakte zich in elk geval opperbest.

Na ruim 20 minuten aan buizen trekken, besloot Robèrt dat het tijd was om de strategie wat aan te passen. En ondanks het wantrouwen dat dit bij Niels en Evelien opriep, tilde onze favoriete Brabantse bakker die buis er zó uit. Voor wie het had gemist, gaf hij nog even een demonstratie.

Reden genoeg voor een klein feestje, vond Jamie.

Nikkie baalde als een stekker dat ze het niet zelf bedacht had.

Uiteindelijk was de trap compleet en was Sarah de gelukkige die in de grabbelton mocht graaien.

(o)verdenkingen en verdachten

Had ik Evelien vorige week nog ferm in mijn top 3, begint mijn vertrouwen deze week wat af te brokkelen. Ze weet haar geschoktheid de hele tijd wel erg naturel over te brengen. En hoewel ze eerst de onopvallende kandidaat was, begint de regie haar nu wel erg te framen. Ook was zij degene die de buis in het gras vond.

Nikkie is nog steeds niet de meest actieve kandidaat die we ooit gezien hebben en ook Rick Paul blijft verdacht, al liet hij meer dan prima verhuisvaardigheden zien. Qua opdrachten konden we deze week niet heel veel wijzer worden. Jamie blijft prima werk leveren en Robèrt durf ik nu wel definitief weg te strepen, omdat die op cruciale momenten héél erg zijn ware aard als kandidaat toont, zoals met de laatste buis – waarbij Evelien hem overigens niet bepaald aanmoedigde om een andere strategie te proberen…

Ik kan niet wachten tot volgende week!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge