Een of andere Molblogger 2019: WIDM-recap aflevering 2

| Geen reacties

Tijdens aflevering 2 van WIDM 2019 werd er gerekend, gefotografeerd en gestruikeld. Letterlijk en figuurlijk. En met wisselend resultaat, dat ook. Het was zo erg dat sommige kandidaten er zelfs van willen vluchten. En de afvaller (spoiler als je verder leest!), die was zelfs opgelucht om naar huis te mogen gaan… Wat gebeurde er zoal in deze aflevering?

Jamie-gifje van de week. Gewoon omdat het kan.

Pics or it didn’t happen

Voor de eerste opdracht belandde de groep op een oud rangeerterrein. Het idee was dat de kandidaten elkaar wat beter leerden kennen. Het was eigenlijk net een studenten-introductie, maar dan zonder bier. Nikkie en Rick Paul kregen een verantwoordelijke taak toebedeeld: de cijfers die door hun acht medekandidaten “vakkundig” waren berekend vastleggen vanuit vogelperspectief. Maar hé, een vlogger blijft een vlogger, ook bij WIDM. Omdat de groep beneden toch uitgebreid te tijd nam, besloten Nikkie en Rick Paul dat het tijd was voor een selfie.

Nikkie was hoogst onder de indruk van wat Rick Paul haar hier vertelt.

De eerste uitdaging: huisdieren tellen. En om het wat moeilijker te maken moest er ook onderscheid gemaakt worden tussen honden en overige dieren. Dat vond Merel best verwarrend: “Maar wacht even jongens, laten jullie je goudvis NIET uit?”

Onze allerfavorietste WIDM-knuffelbeer kon het niet langer aanzien.

Don’t mess with Robèrt.

Rick Paul, je staat hier nu al 5 minuten naast Nikkie. Wat wil je het liefste?

Nikkie, WIDM-detective pur sang, vroeg zich af wat Rick Paul aan het doen was. Gelukkig was ze al gauw overtuigd van zijn goede intenties.

Je zou zeggen dat sommetjes onder de 10 niet al te moeilijk zouden zijn, Toch, Niels?

ABC…

Easy as 123…

O wacht, toch niet. 3+3=…7?

Oké doei.

Evi, heb je al enig idee wie de Mol is?

En dan was onze arme Vlaamse ook nog eens vergeten haar zwemdiploma’s mee te nemen…

Merel weet: je moet geen slapende bakkers wakker maken.

Want ja, hoewel onze Robèrt beweerde veel te rekenen in zijn dagelijkse leven, viel dat in the heat of the moment toch een beetje tegen. 233+88=921, serieus?

Toen ze uiteindelijk op 43 uitkwamen als gemiddelde schoenmaat, leek het Sarah wel een goed idee om 34 aan te wijzen. Beetje vreemd.

Gelukkig was daar Rick Paul. Die wist de groep wel héél soepeltjes naar de juiste getallen te manoeuvreren, maar aangezien er uiteindelijk maar twee antwoorden goed waren, weet je maar nooit wat dat betekent. Dat hij de cijfers vaak zó snel zag, betekent dat hij het bord misschien wel volledig uit zijn hoofd had geleerd om heel fanatiek de foute antwoorden vast te leggen. Niets is wat het lijkt, mensen.

Ook de slaaphoudingen riepen flink wat verwarring op. Waar Merel heel hard twee riep en Sarah daar vrolijk in mee ging, zorgde Niels ervoor dat ze naar vier gingen.

Nikkie vond het héél vervelend voor de rest dat het ging onweren…

En uiteindelijk was er 300 euro verdiend en wist niemand echt wat er nou gebeurd was.

Het regent laserstralen

De opdracht die je wist dat zou komen… Lasers!

Zoals je kunt zien, was iedereen zielsgelukkig. Behalve Nikkie. Die dacht: ‘lazer op met die laser’.

Elke kandidaat kreeg 10 minuten de tijd op het parcours om twee pakketjes geld, die op naam waren gezet, op te pikken. Dat bleek toch ingewikkelder dan het leek. Hè, Sinan?

Merel nam twee enveloppen mee (totaal: 250 euro) en deed haar best om de anderen van goede informatie te voorzien. So far, so good. Maar toen kwam Niels. Die heel voorzichtig en bedachtzaam… VOL in een laserstraal trapte.

Vervolgens grijnsde hij nog even in de camera dat een goed begin het halve werk was. Huh? Het is dat hij in andere opdrachten gewoon geld binnenhaalt, anders zou dit – in combinatie met deze hint – best verdacht zijn.

De quote van de aflevering was toch weer van Nikkie: “Ik was eigenlijk heel erg bang dat mijn kont in de laser zou eindigen.” Ze moest zich in heel wat bochten wringen om haar geld te pakken, maar doorstond de uitdaging wonderwel. Totdat…

Toen was Sarah aan de beurt. Tja, wat kan ik daar nou over zeggen?
Laat ik er een raadsel van maken. Je bent kandidaat in WIDM en je mag de lasers niet aanraken. Wat is je strategie?
A: Je beweegt voetje voor voetje
B: Je wandelt stevig door, maar blijft behoedzaam
C: Je doet alsof je Bambi bent

Ook Jamie en Evelien waren compleet kansloos. Daarom besloot Rick Paul dat geld op één plek pakken ook al een topprestatie was, maar daar was de rest van de groep het niet zo mee eens. Met zijn 50 euro werd hij niet echt met open armen ontvangen. In tegenstelling tot Robèrt, die 125 euro binnensleepte. En dat zonder door zijn rug te gaan. Applaus!

Evi was uiteindelijk de ware held. Die had alles onder controle, met dank aan haar yoga-skills. Ik zou er bijna ook yoga gaan van doen. BIJNA, zei ik!

Hier komt weer wat geniaals

Voor de derde opdracht – een bijzondere filmvoorstelling, volgens Rik – werden de kandidaten over vier kamers verdeeld. Jamie was heel blij dat hij bij Sarah mocht.

Sarah kreeg het er ook warm van.

Evelien, Sinan en Robèrt deelden een kamer, net als Evi, Rick Paul en Niels. Daarnaast waren Nikkie en Merel een duo.

Het was weer zo’n heerlijke ouderwetse fucking with the mind-opdracht. Complete verwarring door het gedrag van anderen, je kamergenoten overhalen in 30 seconden, opstaan en toch maar blijven zitten… Ron Boszhard kan er wel over meepraten.

Wat ik trouwens wel heel gek vond aan deze opdracht, is dat de kandidaten echt massaal kuddegedrag vertoonden. Je kunt natuurlijk ook gewoon zélf besluiten om op te staan, maar om een of andere reden vonden veel kandidaten het poldermodel toch aanlokkelijker. Ook gek: Nikkies die uitsprak dat ze natúúrlijk 2000 euro zou neertellen voor een joker, maar voor een vrijstelling géén geld uit de pot zou halen. WAT?

Het uiteindelijke resultaat van de opdracht:

  • Merel, Sinan en Robèrt kozen voor een joker.
  • Niels ging voor 250 euro, net als Jamie en Sarah die gebroederlijk (waarom is hier nog geen genderneutrale term voor?) opstonden.
  • Evelien, Nikkie, Rick Paul en Evi waren de zittenblijvers die ieder -250 opleverden.

(o)verdenkingen en verdachten

Deze aflevering maakte het er niet minder verwarrend op. Voor opdracht 1 kun je er vanuit gaan dat de Mol voorkennis had. Dat betekent dat daar niet alleen onjuiste informatie verstrekken en/of rekenfouten maken een optie is, maar kun je ook extra fanatiek zijn als de groep toch al de mist in gaat bij een vraag.

Rick Paul stijgt wel op mijn verdachtenlijstje: slechts 50 euro in opdracht 2, om in opdracht 3 weer -250 op zijn conto te schrijven. Nikkies prestaties vind ik maar verwarrend. Op papier deed ze het in opdracht 2 & 3 natuurlijk nog slechter dan RP, maar toen ik haar zo bezig zag, kon ik alleen maar denken: dit is precies wat mij zou gebeuren als kandidaat. Juist die enorme geloofwaardigheid en likeability zouden zomaar een ideale uitgangspositie kunnen zijn voor een Mol. Ook Evelien zet ik in mijn top 3: ook zij verdiende uitsluitend min-geld, maar wordt door de regie amper in beeld gebracht. Op de 4e plek zet ik Sinan, die ondanks zijn vermeende leiderschapskwaliteiten nog geen Mol-euro binnen wist te halen.

Exit

Ik vond Evi echt een heel leuke kandidaat, maarre, in aflevering 2 je Mol al kiezen? Nee, dat is echt een recipe for failure. Gelukkig vond ze het zelf niet zo erg om weer naar huis te gaan.

We gaan je missen, Evi!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge