Een of andere Molblogger 2019: WIDM-recap aflevering 1

| 1 reactie

We zijn weer begonnen! Hoewel de eerste aflevering aanmerkelijk minder spectaculair was dan de seizoensstart van 2018, vond ik het een meer dan prima begin. Rik doet het top, Robèrt en Nikkie zijn nu al mijn favoriete kandidaten, en Sarah… die was eigenlijk best verdacht. O, en natuurlijk: vrijstellingen verstopt in jokers! Dat belooft wat.

Laat je niet kisten

Robèrt van Beckhoven, wat een multitalent. Meesterbakker, meesterpatissier én woordgrappenbakker. Met zulke kandidaten heb je bijna geen recapper meer nodig, maar ach, ik zit er nu toch. En ik heb net urenlang besteed aan het maken van gifjes, dus let’s go.

Het doel van deze opdracht was om 15 kisten omhoog te trekken, en dan zou iedereen een vrijstelling krijgen. Tot zover het makkelijke gedeelte, want de kandidaten kregen slechts 20 minuten de tijd, moesten de kisten uit een rivier met flinke stroming trekken, en dan bleek het gros van de kisten ook nog eens loodzwaar.

Daarom werd eerst de strategie bepaald. Robèrt neemt de leiding en ook Sarah had zo haar ideeën. Misschien… moeten gewoon aan die touwen, eh… trekken?

Maar wel lekker enthousiast die Sarah. Nu was dat in deze opdracht natuurlijk Mol-zoektechnisch geen zak waard. De gemiddelde kandidaat krijgt bij het woord “vrijstelling” spontaan een orgasme, dus die deden allemaal hun stinkende best. Maarrr, de Mol weet natuurlijk dat de vrijstellingen ingeruild kunnen worden voor geld. En dat is een minder aantrekkelijke deal naarmate de opdracht meer kisten – en dus vrijstellingen – opleverde. Oftewel: iedereen doet zijn best en je weet nog niks. Behalve dat Merel haar goede ideeën misschien soms beter achterwege kan laten, zodat ze geen kisten de rivier in flikkert.

Het leek erop dat Niels de cursus ‘WIDM voor beginners’ had overgeslagen, want die sprak na de eerste – lichte – kist de woorden “Dit wordt gewoon echt heel chill om te doen!” Zijn triomfantelijke grijns verdween vrij snel, want ja: niets is wat het lijkt, Niels!

Gelukkig hadden Evelien en Sarah voldoende spierballen gekweekt.

En dan Jamie. O, Jamie. Naast gewichtheffer blijkbaar ook nog een prima hordeloper. Als Gregory de finale van Expeditie Robinson kan halen, dan heb ik er het volste vertrouwen in dat Jamie dat volgend jaar ook kan. Jamie met ontbloot bovenlijf lijkt me sowieso niet verkeerd…

Nikkie was meer geïnteresseerd in ander mannelijk schoon. Tijdens een ware groepsorgie rukte dit vijftal erop los.

Ondertussen vragen Merel en Robèrt zich af of deze groepsvakantie wel zo’n goed idee was.

Sexy als ik dans

Ik vond Nikkie al tof, maar in deze opdracht werd ze helemaal mijn spirit animal.

Als de populaire meisjes zin hebben om uit te gaan en jij beseft dat je ook mee moet:

Ja, ja, dit kan ik… o FUCK nee.

Maar Nikkie: je deed het hartstikke prima! Net een Disney-prinses!

Rick Paul ging er vól voor!

Jamie is zijn grootste groupie.

Everybody loves Robèrt.

Gelukkig bleek aan het einde van de opdracht dat het er niet toe deed wat voor kleuren kleding de dansers aan hadden en hoeveel mensen petjes of baby’s droegen. Daar was Nikkie heel blij om.

Gelukkig wist iedereen zijn of haar danspartner te vinden en kwam er 1000 euro in de pot. Ka-ching!

Just keep cycling

Toen gingen ze een opdracht doen die niemand echt leek te begrijpen.

Iets met 20 minuten fietsen en enveloppen halen. Evelien beheert de klok, maar vanwege de complete chaos en het gebrek aan etherdiscipline, zullen we wellicht nooit weten hoe goed of slecht ze dat deed. In deze opdracht viel op dat Robèrt twee keer correcte informatie doorgaf – kandidatengedrag. Maar toch slaat de paniek toe na de boodschap dat Evi zich om 11.15 moet melden bij de Chinca-kerk. Sinan suggereert dat Evi weg moet gaan, Rick Paul twijfelt of ze niet bij elkaar moeten blijven, maar besluit dan dat er iemand mee moet. Sarah is zo vriendelijk om zich aan te bieden, maar was dat wel zo handig?

Evi pakt de meest besproken envelop van aflevering 1.

Sarah speelt de vermoorde onschuld.

Toen Rik de groep verblijdde met het nieuws dat er ondanks hun gepruts per ongeluk geld was verdiend, wist Niels wel wat hij daarmee wilde doen.

Nikkie dacht nog even dat zij zijn hero was, maar kwam er al gauw achter dat een rol als penningmeester toch meer bij haar WIDM-skills aansloot. Heel slim.

Toen het geld binnen was en Rik ervandoor was, was het tijd voor een haarscherpe analyse. Die van Evelien was wat mij betreft het meest accuraat: “We zijn gewoon een stelletje sukkels”. True, maar wel sukkels met een hoog entertainmentgehalte. Ik vind de groep erg leuk dit jaar!

(o)verdenkingen

Het meest opvallend aan deze aflevering vond ik toch dat de bondjes dit jaar wel héél vroeg komen. En of je het nou een beginnersbondje of een basisbondje noemt: het blijft toch een beetje gek. Ben benieuwd wat het de kandidaten gaat opleveren.

Heel wat mensen wezen na deze aflevering naar Evi, maar ik zie haar meer als montage-Mol. Ik zou bij de fietsopdracht waarschijnlijk ook direct mijn opdracht zijn gaan uitvoeren. Sarah, die terloops even sociaal aanbood om mee te gaan, versperde daarmee de weg voor kandidaten die eigenlijk met Evi mee moesten én zorgde ervoor dat haar groepje 5 minuten later ook niet compleet zou zijn. Zij voert daarom vooralsnog mijn verdachtenlijstje aan. Robèrt, Jamie en Rick Paul hebben in opdracht 3 juist goede informatie doorgegeven en geprobeerd de groep op het goede spoor te krijgen.

Maar hé, het is pas aflevering 1. Ik hou mijn ogen en oren volgende week weer goed open en hou iedereen in de gaten. Wie verdenk jij op dit moment?

Eén reactie

  1. Zo leuk gedaan ik moet ‘m vanavond nog terug gaan kijken dus ik scroll er snel langs!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge