Een of andere Molblogger 2018: WIDM-recap aflevering 8

| Geen reacties

De finalisten zijn bekend! Over twee weken horen we dan eindelijk het verlossende antwoord op de vraag ‘Wie is… de Mol?’ Nadat we Art eerst een half uur (of met een beetje pech drie kwartier) héél gezellig hebben horen keuvelen met de groep, uiteraard. Ik kan niet wáchten… Ik heb nog altijd gemengde gevoelens bij dit seizoen. Hoewel er te gekke opdrachten en plottwists in zaten, heb ik gewoon niet echt een klik gekregen met de groep. Hopelijk bezorgt de uitslag me geen extra kater (lees: laat het Olcay niet zijn!). Maar eerst: aflevering 8!

Muzikaal memory

Voor de eerste opdracht werden de kandidaten gedropt in Vardzia, bij de overblijfselen van een in 1185 gesticht grotklooster. Het lijstje met feiten dat Art opdreunde bleek een mooie opwarmoefening voor de geheugens van de kandidaten. We kwamen terecht in de Georgische versie van Korenslag, waarbij zeven mini-koortjes hun uiterste best deden om de harten van de kandidaten te veroveren met hun liedjes. Dat lukte vrij aardig. Olcay voelde zich al direct bij het eerste koortje betoverd, en Jan kreeg spontaan vadergevoelens van een klein zangeresje.

Gelukkig werden ze niet al te veel afgeleid. Het idee was namelijk dat ze muzikale matches zouden vinden in het Georgische gezang. Zonder al te veel moeite werden er drie setjes samengesteld, maar er was nog een zevende liedje. Het vraagstuk wat ze daar dan mee moesten, was Mol-technisch eigenlijk het enige interessante van deze opdracht. Op Jans suggestie om deze dan toe te voegen aan een van de bestaande duo’s reageerde Olcay positief, maar Simone en Ruben niet. Hoewel Ruben nog altijd mijn Mol is, was dit wel een moment waarop hij met simpelweg zwijgen wellicht geldwinst had kunnen voorkomen.

Autotune

In opdracht twee bleven we gezellig in de muzikale sfeer. De Georgische hits werden verruild voor wat bekendere deuntjes. De liedjes waren daardoor geluidloos niet al te lastig uit te beelden, maar WIDM zou WIDM niet zijn als de moeilijkheidsgraad niet even opgeschroefd werd. Er werd een plaatselijke regenbui geregeld, wat misschien juist wel een zegen was. De kandidaten focusten zich hierdoor namelijk op één ander. Het eerste duo, Jan en Olcay, ging als een speer toen Olcay eenmaal haar ruitenwissers had gevonden. Bij Simone en Ruben ging het aanmerkelijk moeizamer. Simone ging enthousiast aan de slag met de car-aoke, maar Ruben hield het vooral bij raden. Dat deed hij dan vervolgens ook weer vrij slecht. ‘Heal the world’ raden als het ‘Paradise by the dashboard light’ is, serieus? En zijn idee om een half refrein uit te beelden in plaats van zich te beperken tot alleen de titel was ook niet al te snugger. Molpunten voor Ruben dus.

Ready to raft

Nadat Olcay bij opdracht twee nog tevergeefs smeekte om een wetsuit, mocht ze zich dan nu eindelijk in haar droomoutfit hijsen. De kandidaten gingen de Mtkvari-rivier verkennen vanaf een raft. Via diverse bordjes langs de route konden de kandidaten erachter komen wat de bedoeling was. Bepaalde kokers leverden geld op, andere juist mingeld. Het plusgeld kon verdubbeld worden als de koker door de juiste kandidaat gepakt werden. Vrij simpel. Dat was het voor Simone ook, die zonder al te veel moeite haar koker bemachtigde.

Jan besloot het over een andere boeg te gooien toen bleek dat zijn koker buiten bereik was: hij maakte een snoekduik in het water en wist zo een koker veilig te stellen. Na deze impulsieve actie moest hij er nog wel even voor zorgen dat hij zelf weer in veiligheid kwam. Dat bleek nog niet al te makkelijk, maar gelukkig was daar raftcoach David die hem met één vinger weer op de raft hengelde.

Hoewel ik Jan al weken geleden heb uitgesloten als Mol, moet ik volgens mijn eigen antitunnelvisieprotocol toch even benoemen dat hij hiermee heel wat tijd in beslag nam waardoor wellicht wat gemist werd. Daarnaast is het niet zeker dat hij (alleen) plusgeld pakte.

Ruben besloot niet de held uit te gaan hangen toen hij zijn koker ver weg zag hangen. Olcay pakte twee foute kokers. Eenmaal weer veilig op de kade bij Art bleek echter dat er vijf kokers gepakt waren: één extra met mingeld dus. Door twee verdubbelaars en het feit dat het mingeld maar 3 x 50 was, bleef de schade beperkt en kwam er 850 euro in de pot. Een fractie van de 4000 die eigenlijk te verdienen viel, maar ach.

Wie o wie…

Bij de biecht bleek dat Ruben Jan zou verdenken, en Jan, Olcay én Simone op hun beurt weer op Ruben zaten. Bij de exit van Simone was mijn aanvankelijke redenering dat Ruben dan de Mol zou zijn: iedereen zit goed en zijn eigen “verdenking” als Mol is onzin. Ik had natuurlijk beter moeten weten, want alle opties blijven juist open. Als het wél Jan is, was het een kansspel geweest tussen Olcay en Simone, en als Olcay dan toch de Mol is al helemaal. Toch blijft Ruben mijn absolute hoofdverdachte, eigenlijk vooral omdat ik echt niet wil dat Olcay de Mol is…

Wie is volgens jou de Mol?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge