Een of andere Molblogger 2018: WIDM-recap aflevering 3

| Geen reacties

Tot nu zijn in dit WIDM-seizoen heel veel dingen raar. De titels van de afleveringen, de “vriendschap” tussen Stine en Olcay, het saldo van de pot, maar vooral: de groep kandidaten. Het lijkt wel een middelbareschoolklas. Met Olcay als het populaire knappe meisje dat doet alsof ze heel aardig is, maar ondertussen een enorme bitch is. Ruben neemt de rol in van pretty boy die verder niks kan, maar die toch door iedereen leuk wordt gevonden. Stine is de onbegrepen slimmerik, Simone de mysterieuze. En Bella, die was als gezellige relaxte chick de enige waar ik vrijwillig bij zou gaan zitten in de pauze… Superjammer dus dat ze eruit ging!

Shut up and drive

We begonnen de aflevering met een soort van levend multiplayer Pacman. In het stadje Stepantsminda namen de acht kandidaten na uitleg van Art plaats in vijf krakkemikkige autootjes. Ruben (50 euro) en Simone (200 euro) zaten alleen in een auto, de rest vormde duo’s. Stine besloot heel slim om Jan in de gaten te houden in de verdubbelaar-wagen, Bella werd de bijrijder van Olcay in de andere belangrijke auto (750 euro) en Emilio mocht toezien hoe Loes onder andere haar achteruitrij-skills toonde in de 250-auto.

Ruben kwam niet ver: hij zag een schaapskudde, een paard, een paar zijweggetjes en vervolgens twee rode auto’s. Bij de rest ging het in de eerste 14,5 minuut resultaat-technisch prima, al vergat Emilio de timer aan te zetten en was het regelmatig een kwestie van ‘meer geluk dan wijsheid’ dat de kandidaten de rode auto’s wisten te ontwijken.

Uiteindelijk haalde de auto van Bella en Olcay de finish toch niet. Zo’n last minute-fail is natuurlijk per definitie verdacht, en geziens Bella’s exit moeten we naar Olcay kijken. Dezelfde Olcay die vervolgens die na afloop in de wij-vorm enthousiast prevelde over het behaalde succes. Wel kwam de pot met de opbrengst van opdracht 1 voor het eerst dit seizoen in de plus. Mooi hoe al dat mingeld ervoor zorgt dat 260 euro opeens een kapitaal lijkt, terwijl het een paar jaar geleden nog – volkomen terecht – bestempeld zou worden als loserspot.

In de wolken

Wat een sprookje was de setting voor opdracht 2! Jammer alleen dat de zojuist opgebouwde teamgeest meteen aan het kruis genageld werd. In dat opzicht was het wel handig dat Gergeti Trinity Church dichtbij was: hadden de kandidaten meteen richting biechtstoel kunnen gaan. Maar ja, God straft onmiddellijk, en dus dook het saldo van de pot meteen weer diep in de min.

Naast een heleboel mingeld werden ook twee interessante vondsten gedaan. Jan pakte de groene vrijstelling en het team van de BFF’s Olcay en Stine kreeg de zwarte vrijstelling in handen. Er was veel te doen over het feit dat vinder Olcay hem direct doorgaf aan Stine. En ja: ook dit zou typisch Mollen-gedrag kunnen zijn. Van de andere kant verbaast het me dan weer allerminst dat iemand die niet eens een Molboekje heeft een zwarte vrijstelling weggeeft alsof het niks is. Maar werd de waarde van deze daad niet overschat? Ik bedoel: Olcay had zelf geen vrijstelling, dus het bedreigt haar niet direct. Ook is Stine haar bond- en kamergenote. Als Olcay nog een vrijstelling in handen zou krijgen voordat Stine hem heeft ingezet, dan is het vrij waarschijnlijk dat ze er dan nog over zouden overleggen.

Portopratend paragliden

Van zowel de drones als de portofoons wordt dit seizoen gretig gebruik gemaakt. De vier dappere kandidaten – of eigenlijk gewoon de drie met het beste reactievermogen plus Loes – mochten niet gewoon op hun gemakje genieten van hun paraglide-ervaring, maar hadden hun porto’s hard nodig. Hoewel Art hintte dat ze een goed geheugen moesten hebben, was een goed gehoor eigenlijk veel nuttiger. Ze bleven tenslotte maar 10 minuten in de lucht en konden hun nieuw opgedane kennis meteen herhalen. Het was een veel grotere uitdaging om tegelijk de lucht om je heen te horen suizen, te luisteren naar een Molcast én het getetter van hun medekandidaten aan de grond aan te horen. Wel ironisch trouwens dat de kandidaten op dat moment letterlijk en figuurlijk aan de grond zaten. Met wéér een schuld aan de WIDM-makers – de pot stond op -990 euro voor aanvang van de opdracht – moesten ze hard werken om de antwoorden op 40 vragen te vinden. Uiteindelijk beantwoordden ze 18 vragen goed. In elke studie-setting een dikke onvoldoende, maar het werd binnengehaald als de hoofdprijs. Van de andere kant: 1800 euro verdienen in een kwartiertje tijd zou ik ook wel willen. Dus: hoezee en hoera, er zit plus 810 euro in de geldla.

Verdenkingen

Wie ik verdenk? Iedereen en niemand. Hoewel ik hoop dat Olcay zo snel mogelijk weggaat, moet ik bekennen dat ze redelijk wat Molgedrag vertoont. Ruben is me iets te veel de aardige jongen aan het worden die overal mee wegkomt – ook bij de montage. Stine, Simone en Emilio worden juist iets te verdacht of mysterieus in beeld gebracht, wat wellicht tegen ze spreekt. Loes mag dan de hoofdverdachte in de app, op mijn lijstje haalt ze de top zeker nog niet. Maar wat niet is, kan nog komen.

Huishoudelijke mededeling: ik zit volgend weekend in Berlijn. De recap van aflevering 4 komt dus niet of later, al dan niet in aangepaste vorm.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge