Een of andere Molblogger 2017: WIDM-recap aflevering 10 (ontknoping!)

| 1 reactie

YEEEEES! Thomas is inderdaad de Mol! Dat betekent dat ik – eindelijk – weer eens goed zat. In aflevering 3 zag ik voor het eerst verdachte acties van zijn kant, en vanaf aflevering 4 werd Thomas mijn hoofdverdachte en bleef dat tot het einde. Gelukkig geen bitter einde, want ik vraag me ernstig af hoe lang het zou hebben geduurd om erover heen te komen als een ander de Mol was gebleken. (Aangezien ik nog steeds vind dat Arjen (2010), Freek (2014) en Rik (2015) eigenlijk de Mol waren: waarschijnlijk best heel lang…)

Op de een of andere manier was ik bij deze ontknoping echt véél minder gespannen dan normaal. Ik denk dat mijn hartslag wel ietsje omhoog ging, maar sky high? Dat zeker niet. En dat terwijl de productie nóg zo hun best had gedaan om de spanning op te bouwen. Eerst een kwartier gezellig keuvelen, en vanaf het moment dat Art aankondigde dat we naar de ontknoping gingen kijken, duurde het óók nog zeven minuten voordat Thomas daadwerkelijk de belangrijkste woorden van de avond uitsprak: “Ik ben de Mol!”

Ondanks dit moment van euforie, blijft de ontknoping natuurlijk eigenlijk een anticlimax van jewelste. Door al dat geklets was er maar een half uurtje over voor Molacties en hints, waardoor volledige opdrachten buiten beschouwing blijven. En dan die verborgen aanwijzingen, die waren – zelfs voor WIDM-begrippen – echt extreem ver gezocht. En de tweeling-hint, toch wel DE rode draad-hint van dit seizoen, werd niet eens genoemd! Zou het echt toeval zijn geweest, of zijn ze gewoon superlui bij de redactie? Hoewel, als ze echt lui waren, dan zouden ze gewoon de beste theorieën van de molloten betitelen als DE verborgen aanwijzingen.

Wat ik trouwens wel een belangrijke tip vind voor de WIDM-makers voor volgend jaar: zorg ervoor dat je alle hints en Molacties die de aflevering niet hebben gehaald, gewoon lekker snel online pleurt. Op de site staan nu alleen maar filmpjes van de Molacties die we al hadden kunnen zien. Ik snap dat de zendtijd op tv beperkt is, maar zet gewoon even een vooraf geproduceerd filmpje op YouTube zodra de uitzending is afgelopen. Daarin had Thomas haarfijn uit de doeken kunnen doen – dat mag gerust een paar uur uren wat mij betreft, ik krijg er toch geen genoeg van – wat hij allemaal heeft uitgespookt.

De 10 leukste en/of opvallendste momenten van aflevering 10 van WIDM 2017

Dat gezegd hebbende: aflevering 10 bevatte wel degelijk veel leuke en opvallende momenten. Ik zet er 10 voor je op een rijtje!

 1. Hoewel deze top 10 in willekeurige volgorde is, staat er toch wel één moment met stip op 1: de reactie van Thomas’ goede vriendin Nina de la Croix als ze hoort dat hij de Mol was.Nina de la Croix bij bekendmaking Thomas Cammaert als Mol - WIDM 2017
 2. De dochter van Sanne die vertelt dat ze wel trots was op haar moeder, maar heerlijk eerlijk vertelt dat ze zich af en toe ook wel een beetje schaamde voor haar. Geen ‘sneer van Sanne’ nu, maar een ‘sneer vóór Sanne’. Gerechtigheid! 😉
 3. Zien hoe Thomas vrolijk een geldbriefje aan de camera toont voordat hij het wegmoffelt in de estafette-opdracht! Superstoer!
 4. De terugblik op aflevering 1, waarin Thomas op briljante wijze het vertrouwen van de groep wint met geweldig acteerwerk, zonder daarbij zijn taak als Mol te verloochenen. Zo zie ik het graag!
 5. De uitgebreide uiteenzetting over Het Mysterie van Jochem als finalist. Zoon Levi heeft hem het hele spel moeten uitleggen en gaf toe dat hij het al heel wat vond dat zijn pa de eerste aflevering overleefde. Vervolgens doet Art nog een boekje open over alle mazzeltjes die Jochem heeft gehad (de test net iets sneller maken dan Yvonne, vrijstellingen, jokers). En het mooiste: Jochem die het zelf allemaal nog het meest hilarisch vindt. Beste verliezend finalist ooit!
 6. De terugblik op de rodeo-opdracht. Hoe mooi is het dat Thomas gezellig een praatje aanknoopt met de 750-dame om vervolgens door te wandelen (nogmaals: wat een lef!)? En hij gaf Diederik achteraf nog een preek over hoe slecht hij het deed, haha. Voelde die arme jongen zich nog schuldig ook over dat hij de vrijstellingen niet binnen had gehaald. Prachtig.
 7. Sanne die vertelt hoe gefrustreerd ze was over Thomas’ slechte rijstijl, terwijl ze op dat moment vooral bezig was met balen dat ze niet zelf reed, in plaats van met inzien hoe mollerig dat was. Wie is er nou slechtziend, de Mol of de kandidaten?
 8. Die arme Roos die vertelt dat ze nooit meer rustig haar neus kan aanraken, omdat haar kinderen dan beginnen te schreeuwen dat ze liegt.
 9. De terugblik op de DIY-jokers van Thomas en Jochem. Thomas kreeg een hartverzakking toen hij zag dat Diederik rechtop in zijn slaapzak zat, maar wat bleek: Diederik slaapwandelt en kan zich werkelijk níéts van dat moment herinneren!
 10. Last but not least: dat er in het hele seizoen maar twee keer op Thomas is gestemd bij de laatste vraag van de test. Beide keren door Sanne, die daarmee een zeer terechte winnares is van een verdubbelde pot. En dan Thomas die vertelt dat hij 10 minuten lang tegen zichzelf en de camera heeft verteld dat hij had gefaald. Wat ik al eerder zei: een zeer toegewijde Mol en daarom eentje die héél hoog eindigt op mijn lijstje van favoriete Mollen ooit.

Dank voor het lezen en de leuke reacties! Volgend jaar is deze Molblogger er uiteraard weer bij.

Wat is jouw favoriete Molactie van dit seizoen?

 

Eén reactie

 1. Heerlijk om dit weer even terug te lezen! Ik vind het echt een prestatie dat er maar twee keer een test op Thomas is ingevuld. En dat terwijl de mensen thuis het toch net iets eerder (niet iedereen) zagen. Op naar volgend seizoen.
  Judith postte onlangs…PS. Ik hou nog steeds van jou – Jenny HanMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge