Een of andere Molblogger 2017: WIDM-recap aflevering 4

| 3 reacties

Aflevering 4 begon onheilspellend. Hoewel Art de kandidaten al vorige week had wijsgemaakt dat ze naar het Wilde Westen gingen, bleek met de geografische kennis van Diederik dat ze daar eigenlijk niet écht naartoe zouden gaan. Ook de situatie rond Imanuelle was behoorlijk zorgwekkend. Want ze voelde zich het vijfde wiel aan de wagen. De single op het familiefeest. De veganist bij de barbecue. Of zoals ze het zelf omschreef: als een parkietje dat doodgaat van eenzaamheid.

Kom, pak je lasso maar…

In de Pendleton round-up maakten de kandidaten kennis met Trevor en Bailey: een cowboy en cowgirl, met als specialiteit boos kijken én lasso’s gooien. Na de estafette van vorige week, was het nu dus weer sprinten geblazen. Wel handig als je dan ook een lasso pakte, want alleen dat leverde geld op voor de pot. En ja, dat geld konden ze wel gebruiken, zo zou later blijken…

Als eerste mocht Jeroen de arena betreden. Hij werd achterna gezeten door Trevor, maar hij besloot gewoon boos terug te kijken. Mét lasso behaalde hij succesvol de finish. Sigrid werd bedreigd door cowgirl Bailey. En terwijl ze droomde van een heroïsche sprint naar de finish, liep dat toch even iets anders… Jochem besloot daarom extra doordacht te werk te gaan. Het scheelde dat er geen tijdslimiet was, want anders was hij sowieso verdacht bezig geweest. Volgens mij heeft hij wel vijf rondjes om elke hooibaal gemaakt. Toen hij dan eindelijk de weg naar de finish opzocht, ging hij languit in het gras liggen, en stak hij zijn voet bijna gewillig in de lucht. Alsof hij de lasso nog even persoonlijk wilde vangen. Eh, Jochem: het was juist de bedoeling die lasso te mijden.

Dat begreep Sanne gelukkig wel. Nadat ze haar kermistrauma al had overwonnen, mocht ze nu op voor les twee van de cursus ‘omgaan met enge dingen’. Gewoon gáán bleek een bijzonder effectieve tactiek, en ook Sanne verdiende zo 250 euro voor de pot. Diederik, die bij menig Mol-kijker hoog op het verdachtenlijstje staat, deed hetzelfde, net als Imanuelle. Dat laatste was geen verrassing, want zoals Jochem al zei: dat paard en die cowgirl moesten vooral bang zijn voor onze Ima.

Thomas kreeg opnieuw de belangrijkste positie in het spel. Hij kon het verdiende lasso-geld verdubbelen én nam het op tegen een cowboy die het aanvankelijk zonder lasso moest stellen. Hij begon bloedfanatiek aan zijn zegetocht, kreeg nog wat extra heroïsche muziek van de montage (viel jullie dat ook op?), maar kreeg het voor elkaar om nét voor de finish ten onder te gaan. Wel op een manier dat hij het net zo makkelijk wél had kunnen halen, dus vanuit Mol-oogpunt een behoorlijk risico (ja ja, ik doe oprecht mijn best om de gevreesde tunnelvisie te mijden).

Balen in het hooi

Opdracht twee was er een in de categorie ‘waar is Ellie Lust als je haar nodig hebt?’ Als je een speld in een hooiberg (oké, iets makkelijker: het geld in de hooiberg) moet zoeken, is een friggin systeem gebruiken heel logisch. Zou je zeggen. Maar ja, in logica blinkt deze groep helaas niet in uit. Volgens mij had de productie het terrein met de strobalen (want Art, het was toch echt geen hooi) maar voor een half uurtje gehuurd of zo, want na een zelfs voor Arts doen extreem korte uitleg, ging de tijd – een schrale 15 minuten – meteen in. Er werd gegraaid, getild, gegooid en vooral heel veel gezucht en gezweet. Alleen Jochem en Sigrid vonden geld: 750 euro in totaal.

Joker-mania

De pot, nog maar net in het bezit van Jeroen (die overigens nog vertelde dat het nu toch al een lekker vette pot was – hoe mooi zou dat shot zijn als hij de Mol is?), werd bij de derde opdracht van deze aflevering flink bedreigd in zijn voortbestaan. De kandidaten mochten eerst bij Art komen vertellen wat ze voor drie jokers zouden neertellen. Het gemiddelde daarvan werd vastgelegd als zakgeld voor de veiling. Dat werd de groep nog netjes meegedeeld. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar als er jokers of vrijstellingen in het spel zijn, gebeuren er rare dingen met mensen bij WIDM. Dat weet iedereen, behalve Jeroen blijkbaar. Hij koos voor wat symboolpolitiek door slechts 200 euro boven dit bedrag te verzekeren.

Dat kon niet goed gaan. En het gíng niet goed. De pot werd bijna volledig leeggetrokken. Imanuelle en Jochem, die eerder nog de heilige uithingen door te beweren dat ze geen geld uit de pot zouden willen opofferen voor drie jokers, boden even fanatiek mee als de rest. De eerste joker ging naar Diederik voor het luttele bedrag van 2700 euro (fanatiekste meebieders: Thomas en Imanuelle). Joker 2 was voor Sanne, die er 2000 euro voor neertelde. Opvallend was dat Thomas weer de voornaamste concurrent was, maar dat hij amper in beeld werd gebracht. Anti-MontageMol? En ook bij joker 3 was Thomas bloedfanatiek. Uiteindelijk gaf hij op toen Jochem 3500 had geboden. Thomas eindigde met lege handen, maar schone handen waren het niet bepaald… Het resultaat van het middagje op de veiling: een bijna lege pot. Maar ondanks de bizarre naïviteit van Jeroen, was het natuurlijk extreem hypocriet van de groep om hem de schuld te geven.

Mannelijke Mol dit jaar?

Ik weet het bijna zeker: de Mol is dit jaar een man. Als derde vrouw op rij verliet Sigrid het toneel. Imanuelle is sowieso een kandidaat, en hoewel Sanne af en toe wel wat rare acties heeft, vind ik haar toch niet echt verdacht. Van de mannen zet ik Thomas bovenaan. Hij is de koning van de ‘net nietjes’. Net geen joker-veiling gewonnen – maar wel bizar hard mee geboden – en ook nét niet lassoloos over de finish. Als je dat optelt bij wat hij al op zijn kerfstok heeft én bij het feit dat de regie er werkelijk niets aan doet om hem als mogelijke Mol in beeld te brengen, vind ik dat extreem verdacht. Hij lijkt daardoor amper op te vallen, terwijl hij zó weinig goed doet. Op twee zet ik toch Jochem nog, en Jeroen completeert mijn top 3.

Wie is jouw Mol? En heb je nog goede argumenten om vooral uit de Thomas-tunnel te blijven? Ik hoor het graag!

 

3 reacties

  1. Shit, Thomas is ook mijn hoofdverdachte nummer 1

  2. Ik denk al vanaf de 1e aflevering dat Thomas de mol is. Als ik een nummer 2 zou moeten kiezen dan kies ik Jeroen. Jochum en Diederik doen volgens mij net alsof ze de mol zijn. De dames zijn kandidaten.

  3. Thomas stelde zelf voor twee lasso’s te pakken maar krabbelde terug. De groep vond het inmiddels een goed idee om wel voor twee te gaan. Echt een mollenstreek dus. Al had ‘ie het gehaal dan was die duizend ook zo weer verloren bij de veiling. Als mol zat Jeroen natuurlijk wel weer perfect bij de veiling.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge