Jubileumseizoen WIDM: mijn mening en verdenkingen tot nu toe

| 6 reacties

Toen ik eind vorig seizoen mijn afscheid als Molblogger aankondigde, zei ik er al direct bij dat het heus geen definitief afscheid zou zijn. Zo af en toe mijn mening geven over een lopend seizoen, dat kan ik als echte Molloot natuurlijk niet laten. Nu we halverwege het jubileumseizoen zijn, leek het me wel een mooi moment om een tussenstand op te maken. Wat vind ik tot nu toe van dit seizoen? Wie heb ik definitief van het verdachtenlijstje geschrapt? En wie staan er juist bovenaan?

Wat vind ik van het jubileumseizoen van WIDM?

Ik moet bekennen dat ik na twee seizoenen met matige mollen en met overwegend sááie opdrachten die grotendeels in de categorie ‘veel van hetzelfde’ vielen een beetje huiverig aan dit seizoen begon (zie ook mijn open brief aan de makers aan het einde van WIDM 2019). Zou dit bonusseizoen wel een cadeautje worden?

Al vrij snel kon ik concluderen dat het antwoord op die vraag ‘JA!’ was. Nadat ik mezelf bij aflevering 1 streng heb toegesproken (Audrey, je mag NIET vergelijken met de Vlaamse Mol), kon de genietstand aan. Ja, natuurlijk heb ik af en toe wel ergens iets op aan te merken, maar over het algemeen vind ik dit weer een héél fijn seizoen. Dat ik nu geen schrijfblok meer op schoot heb en me daardoor volledig kan richten op gewoon kijken, draagt daar zeker aan bij.

Wat er dan zo leuk is aan dit seizoen? De plek werkt fantastisch, net als het Renaissance-thema als rode draad. Er zijn twists (de bakjes uit aflevering 1, het einde van aflevering 3, de Mollen op het plein in aflevering 4…), er zijn origineel bedachte opdrachten én er is natuurlijk een fantastische groep kandidaten. Ik heb echt zitten stuiteren op de bank bij de eerste aflevering. Tinaaaa! Ellieeee! Nikkieeeee! Tygoooo! Wát een goede groep.

Dat vormt trouwens ook direct een van de grootste minpunten van dit seizoen. Elke executie is een klein drama. Normaal gesproken zijn er altijd wat kandidaten die er van mij wel uit mogen, maar nu wil ik gewoon IEDEREEN houden.

(O)verdenkingen

Wie ik verdenk? Dat is een goede vraag. Laten we makkelijk beginnen: door Patricks naam staat in elk geval een dikke rode streep. (Figuurlijk dan, want ik hou geen aantekeningen meer bij. En toen ik dat wel nog deed, had ik ook geen rode stift bij de hand. Maar dat terzijde.)

Verder is Peggy natuurlijk behoorlijk verdacht, maar mede daardoor zou ze niet mijn voorkeursmol zijn. Ik hou niet van te obvious. Ook van Ron hoop ik niet dat hij de Mol is. Tuurlijk, qua type en gedrag zou het echt mooi zijn, maar ik zou het gewoon te makkelijk vinden om degene met de meest traumatische exit ooit dan maar de Mol te maken om dat te voorkomen. Hij mag trouwens wel winnen van me. Of Nikkie. Die vind ik trouwens met vlagen ook wel verdacht, maar ze is meer een wens-Mol dan een echte verdachte.

Tygo? Vind ik winnaarsmateriaal en zou ik een heerlijke Mol vinden. Een beetje klooien in de geest van het spel en je voordoen als fanatieke kandidaat die stiekem best wat saboteert. Blijft nog over: Jeroen. Die valt me eigenlijk totaal niet op. Gezellig type, haalt volgens mij ook wel wat geld op – maar nu ik erover nadenk, heb ik daar niet echt concreet bewijs voor? – dus hij zal de Mol wel zijn.

Laat ik nog maar even een top 3 met verdachten maken als afsluiting: 1. Tygo, 2. Jeroen, 3. Nikkie.

Enne: wie verdenk jij het meest?

6 reacties

 1. Jaaa, leuk weer een molblogje. Ik verdenk vanaf het begin Nikkie al. Zij gedraagt zich zo anders dan in haar eerste seizoen voor mijn gevoel. Ron doet zeker ook verdacht, maar het zou wel jammer zijn ja als hij het is.

 2. Jeroen haalde samen met Ellie veel geld op in het vraag en antwoord spel en het schietspel. Als Tygo de mol was dan had hij de opdracht met de kettingen in de boomgaard veel meer kunnen frustreren.

  1. Ron
  2. Nikkei
  3. Peggie

  En mijn zus, een fanatieek malloot (ik ben dat niet) wordt helemaal gek omdat ze steeds gedrag aan het vergelijken is “Ellie is veel minder fanatiek dan in de eerdere serie”.
  Ik vind dat heel grappig. Het ging toch over geld binnenhalen of voorkomen dat ’t binnenkomt?

 3. Leuk dat je toch weer even bovengronds komt;). Bij mij staan Patrick en Peggy bovenaan de verdachtenlijst. En verder vind ik het net als jij een fijn seizoen. Leuke opdrachten en een leuke groep. Maar Ellie…ik wilde Ellie als winnares…

 4. Jaaa leuk weer een molblogje! Ik heb juist Ron en Peggy op mijn lijstje staan, maar misschien is het allemaal wel too obvious. Ik vind Nikkie echt een super aanvulling op deze groep, haar humor is top.

 5. Leuk om je verdenkingen weer te lezen! Ik heb zo genoten van je moldagboekjes. Mijn top 3 verdenkingen is: 1. Peggy, 2. Ron, 3. Tygo. Echt jammer dat Ellie is afgevallen, ik gunde haar het zo om te winnen!

 6. Ik vind dit seizoen ook weer ouderwets fijn! Maar toch ben ik ook een beetje verpest door de vlaamse mol… :S

  Mijn verdenkingen zijn Tygo (maar misschien meer omdat ik het héél graag wil!), Nikki en Ron…. Sowieso hoop ik dat dit het finaletrio is 🙂

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge