Ik rij NU een tunnel in…

| 5 reacties

In verband met de Olympische Spelen is er nu twee weken geen Wie is de Mol, dus daarom verblijd ik jullie even met een WIDM-blogpost! Sommige mensen dachten dat ik het erg zou vinden, die WIDM-pauze, maar ik heb genoeg te kijken met de Olympische Spelen, en het idee om te moeten kiezen tussen beiden leek me nogal hartverscheurend. Dus.

In elk geval: ik dreig een diepe Freek-tunnel in te rijden.

Tunnelvisie

De doorgewinterde Mol-kijker weet het: tunnelvisie is een vreselijke ziekte. Alleen te genezen met een plotselinge aanval van gezond verstand, of een flinke klap in je gezicht (beter bekend als een Ontknoping Die Het Tegendeel Bewijst – ODHTB). Al zijn er ook gevallen bekend (moi) van mensen die zelfs na een ODHTB nog altijd geloven in hun Mol (Arjen en Liesbeth wáren verdorie de Mol!). Dit gaat vaak gepaard met een echte Mol die gewoon slecht was.

Dus ja. Ik heb een geschiedenis(je) als het op tunnelvisie aankomt. En je zou zeggen dat ik er antistoffen tegen heb aangemaakt en extra alert ben op de symptomen. Maar ik vind tegelijkertijd ook dat WIDM kijken – zeker als het seizoen al over de helft is – zonder een Mol te hebben voor mietjes is. Tijd om – op z’n minst – een serieuze hoofdverdachte uit te kiezen. Met wat tunnelvisie-symptomen on the side.

Seizoen 14

Sofie vond ik eerst best wel verdacht, maar  sinds ze in aflevering 6 de praktisch onherkenbare Jan-Willem tóch ontdekte, viel ze voor mij af. Ik bedoel: een Mol zou op dat moment gewoon niks zeggen (waarmee ze totaal niet op was gevallen) en niet het risico lopen dat het andere duo ‘m ook had weten te herkennen en er geld in de pot kwam.

Tygo is een rare, daar is iedereen het wel over eens volgens mij. Ik denk dat hij een bloedfanatieke kandidaat is die op een aantal momenten erg z’n best doet om de Mol te lijken. Toch zijn er ook momenten dat hij te veel als een kandidaat handelt. In  aflevering 1 al met de laserstralen: Freek en Tygo stonden eerst op de lasershow te letten, en vervolgens was het Tygo die suggereert dat ze misschien wel naar een andere kleur licht moeten zoeken (niet Freek, ha!).

Met Susan weet ik het eigenlijk niet zo. Veel “hints” naar haar zijn vergezocht en niet zo in haar gedrag te vinden. En Jan-Willem, tja, die steeg na de afgelopen aflevering in eerste instantie behoorlijk op m’n verdenkingen-lijstje. Al zijn Mollen vliegen eruit (dan moet je als kandidaat wel een engeltje op je schouder hebben zitten), hij deelde een joker uit alsof het niets was, had iets op z’n shirt staan dat omgekeerd ‘Mol’ was, de jeep die hij bestuurde stopte ermee… Maar toch: al die duidelijk in beeld gebrachte hints én het feit dat iedereen hem nu lijkt te verdenken maken mij juist recalcitrant. Ik heb eerder zien gebeuren dat een finalekandidaat behoorlijk werd geframed als Mol, maar dat die vervolgens toch gewoon als bliksemafleider voor de echte Mol fungeerde. Terwijl praktisch iedereen in seizoen 11 op Art zat, had ik door dat Patrick de enige echte Mol was. En hoewel het natuurlijk heel goed mogelijk is dat nu de mindfuck is dat de Mol-makers Jan-Willem als Mol op een presenteerblaadje aanbieden omdat mensen denken dat ze dat bewust doen omdat hij het niet is maar dat hij het dan toch wel is (draaien jullie even mee in alle rondjes?).

In elk geval: ik hou ’t bij Freek als Mol. Mijn Mollen-oog wordt steeds naar hem getrokken. (Oké, mijn niet-Mollen-oog wordt dat ook al jaren. Als Freek weer eens ergens belachelijk goed staat te zingen en spelen in een lendendoekje of iets dergelijks. Dan kun je er niks aan doen dat je steeds naar die man blijft kijken. Omdat-ie zo goed is, hè. Ook met kleding. Echt.) Met die laserstralen stond hij te chillen als Mol totdat Tygo hem uit de lichtshow-droom hielp. Maar er is meer. Die roltrappen-alfabet-opdracht bijvoorbeeld. Tygo gooide er meteen verkeerde E- en F-woorden in (toevallig (?) de eerste woorden die geld opleverden). Freek deed vervolgens alsof Jennifer achterlijk was met haar verhaaltje, maar kon vervolgens meeliften op Tygo’s wannabe-Molactie. En ik zag volgens mij toch écht een haperinkje bij het herhalen van die woorden die hij niet uit zijn hoofd kende, terwijl de ABCD vlekkeloos ging. En ja, die autopech met Jan-Willem als bestuurder, kan Freek als passagier daar niet iets te maken mee hebben?

Ik zal mijn best doen om mijn oogkleppen van mijn hoofd te slaan, maar ik vrees het ergste. Maar hé, als ik gewoon gelijk blijk te hebben, staat het bij dezen alvast genoteerd! Freek is de Mol!

Kijk jij ook naar Wie is de Mol? Ben je het met me eens, of wil je hieronder een poging doen om me uit mijn tunnel te trekken? Laat het weten!

5 reacties

  1. Je hebt me overtuigd! Bij onze WidM-poll verlies ik steevast, gewoon omdat ik geen enkele hint doorheb of stem op mensen die de aflevering daarvoor af zijn gevallen.

    Freek is dus de mol. Wie worden volgens jou de winnaar (Jan-Willem?) en de verliezer (Sofie?)?

  2. Ik ben het helemaal met jou eens!

  3. Ik ga je niet uit de tunnel trekken, want Freek is ook mijn MOL. Gaat bijna altijd bevestigend mee met foute voorstellen van anderen. Hij heeft in de Jeep van Tygo en JW gesaboteerd. Hij kreeg beide groepen in HK aan de andere kant van de rivier, en liep vervolgens ‘hard werkend’ door. De opdracht was toch niet meer te redden…
    De kettingen bij de Boedda, het geld ruilen voor de vrijstelling van Sophie (hij wist wat waar in zat).
    Het enige waar ik mee zit: zijn reactie bij de executies lijkt eerlijk en oprecht (geacteerd???)

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge