Hé, er is wat leuks op de tv #3 (najaar 2019)

| 12 reacties

Ik ben dol op tv kijken. Soms gewoon ouderwets live, maar vaak zoeken Vriend O. en ik iets leuks uit tussen onze opnames. We hebben namelijk diverse interessante programma’s standaard op opnemen staan, zodat we altijd iets leuks te kijken hebben (want nee, Netflix oid hebben we nog steeds niet). In het najaar van 2019 zijn er weer een aantal heel toffe programma’s begonnen. Ik zet ze voor je op een rijtje!

Even tot hier

Ooo, ik hou zo van dit programma! Even tot hier is afgelopen zaterdag weer begonnen en ik heb het zó gemist! Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn begonnen aan hun tweede tv-seizoen als duo, waarin ze heerlijk creatief het nieuws doornemen. Inclusief musicals over een actueel onderwerp (deze over anti-vaxxers is een van mijn favorieten) en liedjes van één minuut waarin ze ingewikkelde onderwerpen doornemen. Zoals gisteren: wat er de afgelopen 9 jaar eigenlijk is gebeurd.

Even tot hier – zaterdag 21.20 uur – NPO1

Zondag met Lubach

Oké, wie ZML niet kent, heeft echt onder een steen geleefd. Toch wil ik ‘m nog even noemen hier, als groot fan en early adopter van dit programma. O, en bonustip: kijk vooral ook de vlogs van Martine de Jong (Art Director bij Zondag met Lubach) voor een kijkje backstage. Bijna net zo leuk als Zondag met Lubach zelf!

Zondag met Lubach – zondag 21.15 uut – NPO3

Reizen Waes

Speciaal voor de meelezende Belgen: die maken ook heel goede tv! Zo ben ik enorm fan van de Vlaamse versie van Mag ik u kussen (wordt helaas op dit moment niet in Nederland uitgezonden), en ook Reizen Waes vind ik heel erg tof. Op dit moment wordt seizoen 3 herhaald in Nederland.

Reizen Waes – zondag 22.20 uur – NPO3

It’s a man’s world

Als trotse feminist vind ik man-vrouw-rolpatronen superinteressant. Toen ik las over It’s a man’s world, een sociaal experiment van BNNVARA waarin de maatschappelijke rollen worden omgedraaid, was mijn interesse meteen gewekt. Afgelopen dinsdag was de eerste uitzending en ik vond het erg de moeite waard! Ik ga zeker kijken hoe het af gaat lopen.

It’s a man’s world – dinsdag 20.25 uur – NPO3

Hunted

Ik schreef er laatst al over: Hunted is terug! In dit programma slaan 13 gewone mensen op de vlucht. Helaas waren er vorige week alweer wat redelijk domme acties van de kandidaten te spotten, maar ach. Het maakt het niet minder spannend!

Hunted – maandag 20.25 uur – NPO3

De toekomst is fantastisch

Nog een programma dat afgelopen week is begonnen: De toekomst is fantastisch. Hierin werpen we een blik op wat er in de toekomst allemaal technologisch mogelijk zou zijn. De vraag is: moeten we dat wel allemaal willen? Er komen bij al deze ontwikkelingen namelijk heel wat ethische dilemma’s kijken…

De toekomst is fantastisch – donderdag 21.00 uur – NPO3 

De vergelijkers

Op donderdagavond kun je gewoon blijven hangen bij NPO3, want als je wil weten wat je nu eigenlijk het beste kunt doen om ervoor te zorgen dat we überhaupt nog een toekomst hebben op aarde, moet je De vergelijkers kijken. Hierin onderzoeken Daan Nieber en Sofie van den Enk de milieu-impact van alledaagse keuzes.

De vergelijkers – donderdag 21.45 uur – NPO3 

Ik durf het bijna niet te vragen

Weer zo’n waanzinnig interessant programma: Ik durf het bijna niet te vragen. Hierin beantwoorden diverse groepen (denk: sekswerkers, moslima’s, dikke mensen…) de vragen die ze regelmatig krijgen of die mensen eigenlijk net niet durven te stellen. Ik was al fan van seizoen 1, dus ik ben heel blij dat het weer terug is.

Ik durf het bijna niet te vragen – dinsdag 22.05 uur – NPO3

Je kunt wel zien: ik ben een groot fan van de NPO. Ook de documentaires die vaak worden uitgezonden kijken we trouwens graag.

Wat kijk jij graag op tv?

 

12 reacties

 1. Fijn lijstje en het komt op een aantal punten overeen met dat van mij. Er is op ’t moment echt veel leuks om te volgen! Ik kijk trouwens bij de commerciëlen ook graag naar Robinson, De sleutel en Verslaafd. It’s a man’ s world heb ik trouwens niet gezien, maar die komt bij mij ook op de lijst nu.

 2. Geen programma’s die ik echt volg. Reizen Waes is wel eens voorbij gekomen. Het enige wat ik nog volg is Flikken.

 3. Ik kijk niet heel veel tv eigenlijk. Meestal wat series en soms kijk ik wat terug.

 4. Ik kijk niet zo heel veel tv, maar als ik kijk zijn het vaak NPO programma’s. Verschillende dagen in de week staat de tv bij ons helemaal niet aan, maar in het najaar kijk ik wel meer dan de rest van het jaar. Van je lijstje kijk ik ook naar Reizen Waes, Hunted en ZML. It’s a men’s world wil ik wel kijken, dus ik zal de eerste aflevering er binnenkort eens bij pakken.

 5. Ik kijk vaak series met mijn man. Meestal op Netflix maar soms ook anders, zoals Sharp Objects.

 6. Ik kijk zelden tv. Het toestel staat wel altijd aan maar ik ben meestal met andere dingen. Zondag met Lubach komt wel iedere week voorbij maar de rest zegt me niet zoveel. Ik kijk graag naar Dit was het nieuws, maar of dat leuk is, is ook een beetje afhankelijk van de gasten.

 7. Ik geniet ook altijd heerlijk van Zondag met Lubach. Naast het nieuws overigens ook het enige wat ik kijk op tv. Geef mij maar Netflix, haha.

 8. Mijn tip: de aflevering van sterren op het doek met Lee Towers. Kijk ik normaal nooit naar, maar Lee Towers is zo’n lieve man <3

 9. Leuk! De meeste programma’s kende ik nog niet, terwijl ik ook best vaak npo kijk. ‘Mag ik u kussen’ vind ik trouwens ook een heel grappig programma ? kwam er jammer genoeg pas achter toen er nog maar één aflevering over was. De programma’s die ik de laatste tijd vaak (terug)kijk is First Dates, de Sleutel, Expeditie Robinson, Familie Kruys die nu jammer genoeg afgelopen is, Bed & Breakfast, Chateau Meiland, Ranking the Stars en vast nog wel aan aantal? vind het wel jammer dat ik vaak de npo programma’s mis omdat ik simpelweg niet weet wat voor programma’s er worden uitgezonden.

 10. Even tot hier net weer gekeken. Lubach kijk ik ook maar is af en toe wat statisch met dominee Lubach die niet van z’n plek komt. Toch leggen ze zaken goed uit. Ik vind de Keuringsdienst van Waarde ook nog altijd leuk inclussief de programma’s die daar uit ontstaan zoals De Vergelijkers. Verder kijk ik ook regelmatig Tegenlicht. Alles kijk ik via het internet op m’n laptop en vaak uitgesteld. Kan je makkelijk doorspoelen. Iets dat ik vaak doe bij DWDD als ze het over boeken hebben.

  Vroeger heb ik wel series gekeken, maar daar ben ik al een tijdje van genezen. 😉

 11. Ik kijk op dit moment The Masked Singer 🙂

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge