Hé, er is wat leuks op de tv #2

| 4 reacties

Het werd hoog tijd voor een vervolg op mijn eerste blogje met tv-tips. Ik ben nog steeds Netflixloos – een behoorlijk verstandige keuze, als ik sommige verhalen hoor – en vermaak me best wel met het reguliere tv-aanbod. Ik deel weer vijf aanraders met je.

De wereld rond in 6 stappen

Gisteravond (of ja, eigenlijk net pas, nu ik dit schrijf) zag ik de eerste aflevering van dit programma, dat de theorie dat je van iedereen op de wereld kunt bereiken met zes handdrukken test. Persoonlijk geloof ik hier wel in, al is het maar omdat je als Nederlander via de politieke of koninklijke weg vrij snel bij grote namen als Obama terechtkomt. Van de plaatselijke burgemeester – provinciale gouverneur – Mark Rutte of Wim-Lex ben je al in minder dan zes stappen bij de Amerikaanse president bijvoorbeeld. Iets ingewikkelder wordt het als je in the middle of nowhere wordt gedropt, zoals in De wereld rond in zes stappen gebeurt.

In de eerste aflevering (let op: spoiler-gevaar!) gaan Ryanne van Dorst en Zarayda Groenhart op weg naar Sharon Osbourne, en na een moeizame start komen ze via twee essentiële schakels toch in Sharons huis terecht. Nu hadden ze ook wel erg veel geluk met iemand uit Singapore die ze naar een contact in San Francisco bracht, en het verhaal van de laatste schakel voor Sharon was helemaal briljant. Het voelde wel even té toevallig, maar goed: ik heb me aardig vermaakt. Ik verheug me vooral ook erg op de aflevering met Arjen Lubach en Tex de Wit, want leuke deelnemers met humor zijn wel essentieel hierbij. Je ziet dit programma op zondagavond om 20.30 op Net5.

Dictator

Van dit programma heb ik nog geen enkele aflevering gezien, maar tóch zet ik het al op mijn lijstje met aanraders. Ik zag namelijk een lange trailer en het concept en de beelden hadden me meteen te pakken. Het gaat om het BNN-programma Dictator, dat deze week (van 2 tot en met 6 mei – vast niet toevallig in de week van Bevrijdingsdag) te zien is om 20.30 op NPO3. Dit sociale experiment lijkt me echt enorm interessant, dus ik ga zeker kijken.

Elementary

Ik heb een vreemde relatie met misdaadseries. In eerste instantie zijn het niet mijn favorieten en zet ik ze niet zelf op, maar als ik er toevallig een stukje van mee krijg, trekken ze mijn interesse doorgaans wel. Minstens een aflevering lang – want je wil toch weten wie het gedaan heeft – maar vaak ga ik een serie toch helemaal volgen als de personages en doorlopende verhaallijnen me ook bevallen. Dat is het geval bij Elementary, over een ex-verslaafde detective die een mede-detective annex oppasser bij zich heeft als partner. Je ziet deze serie op vrijdagavond om 20.30 op Net5.

Zullen we een spelletje doen?

Op dat tijdstip wordt het voor mij altijd even kiezen waar ik zin in heb (en waar ik een opname van maak voor later), want sinds een paar weken is op SBS6 ook Zullen we een spelletje doen? te zien. Wat je ook van hun muziek vindt (in mijn geval: best oké): Nick en Simon zijn gewoon leuke gasten. Prima zet om ze in een spelshow in kroegsetting te zetten en ze tegen elkaar te laten strijden. Levert erg vermakelijke tv op!

Rizzoli & Isles

Nog een misdaadserie waar ik altijd bij blijf hangen als ik er voorbij zap: Rizzoli & Isles. Deze serie draait om twee stoere dames: een detective en een forensisch onderzoeker. De humor, bijrollen en de hoeveelheid aandacht voor de nevenverhaallijnen maken het echt een topserie. Het uitzendtijdstip bij Net5 wil nog wel eens wisselen, maar je ziet deze serie op dit moment op zaterdagavond om 22.25 en op zondagavond om 17.50.

Het beste brein van Nederland

Als je mee hebt geteld, denk je misschien: hé, dit is nummer 6! Klopt helemaal, want dit programma krijgt alleen een eervolle vermelding. Komende zaterdag is om 20.25 op NPO 1 namelijk al de laatste aflevering van het eerste seizoen van Het beste brein van Nederland te zien. Kennisquizzen zijn er al genoeg, zou je misschien zeggen, maar dit is echt een heel toffe. Met wisselende spellen worden op een originele wijze verschillende functies van het brein getest. Tussendoor krijg je ook nog wat (psychologische) wetenschap voorgeschoteld, en dan is mijn inner nerd natuurlijk helemaal happy. Dus pretty please: doe mij nog maar een paar seizoenen, AVROTROS 🙂

Heb jij nog tv-tips? Ik hoor graag wat jouw favorieten zijn!

4 reacties

 1. Ik ben zelf ook Netflixloos, dus moet ik het ook doen met het reguliere tv-aanbod. Geen probleem! Zo volg ik GTST, Het is hier geen hotel, Open armen (vanaf vanavond), Idols, Hollands got Talent, Zullen we een spelletje doen. Vanaf vandaag zal daar De wereld in zes stappen bijkomen. 🙂
  Judith postte onlangs…WINACTIE: €25,- shoptegoed voor TelefoonhoesjestoreMy Profile

 2. Wat een leuke blogpost, dit! Ik heb zelf wel Netflix en kijk eigenlijk nauwelijks nog televisie, maar daarom vind ik dit juist leuk om te lezen! Misschien moet ik binnenkort maar eens de tv aanzetten en niet aan een stuk door Netflixen, hehe. Of misschien ook niet… 😉
  Leuke blog! I love the title 🙂
  Xx

 3. Rizolli and Isles <3 Wist je dat de serie (losjes) gebaseerd is op de boeken van Tess Gerritsen? (Zeker ook een aanrader). Ik ben iig fan! De wereld rond in 6 stappen lijkt me ook erg interessant, maar heb ik zelf niet gezien nog.
  Story addict postte onlangs…[recensie] Mea culpa – Clare MackintoshMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge