Game of Thrones-update & mijn voorspellingen

| 5 reacties

Vorig jaar begon ik als complete laggard ook eens aan Game of Thrones. Ik was niet direct hooked (zoals je ook in dit artikel kon lezen), maar inmiddels ben ik toch wel fan. Op het moment dat ik dit artikel schrijf, heb ik nog precies 7 afleveringen te gaan: de seizoensfinale van seizoen 7 en dan nog seizoen 8. In dit artikel vertel ik je wat ik van de ontwikkelingen in de serie tot nu toe vind en wat mijn verwachtingen zijn voor de overgebleven afleveringen.
Let op: dit artikel bevat spoilers!
Beeldbank popcorn tv film afstandsbediening

Wat vind ik tot nu toe van Game of Thrones?

Game of Thrones is gewoon tof. Punt. Het zit onwijs goed in elkaar en ondanks dat ik soms echt heel boos ben over bepaalde gebeurtenissen (The Red Wedding, boehoehoe), vergeef ik dat George R.R, Martin en de makers van de tv-serie uiteindelijk toch weer.

Er is echt een waslijst aan personages dat ik helemaal awesome vind. Arya, Brienne, Podrick, Sam, Sjonnie (ja sorry, zo noem ik hem altijd), die ginger-Wildling, de Hond, Olenna Tyrell (God hebbe haar ziel), Lyanna Mormont, Thyrion, Bronn, Jorah… O, en natuurlijk Danaerys herself. Hoe kan ik die vergeten?

Wat ik denk ik het leukste vind, zijn de epische combinaties van personages die steeds bij elkaar worden gebracht. Ik bedoel: de ginger-Wildling die met The Hound op pad ging in SE07E06, Brienne en Podrick, Sam die Jorah geneest… I love it.

Mijn voorspellingen voor het laatste seizoen van GOT

Ik heb natuurlijk wel meegekregen dat heel veel mensen de laatste twee seizoenen echt volkomen kut vinden. Dat verwachtingsmanagement scheelt bij het kijken, moet ik zeggen. Het zorgt er onder andere voor dat ik zonder al te veel frustratie de dei ex machina tolereer, en dat ik kan lachen om de teleportatieskills die de personages sinds dit seizoen allemaal bezitten. Dat zo’n draak gewoon 2000 kilometer kan afleggen in twee scènes tijd. Wonderlijk.

In mijn voorspellingen voor wat er in de laatste afleveringen nog gaat gebeuren, kijk ik dus ook met deze blik vooruit.

 • Cersei is net zwanger, dus die zal waarschijnlijk in de eerste aflevering van seizoen 8 wel bevallen van een baby die dan tegen de serie-finale een jaar of zestien is.
 • Sjon Sneeuw en Danaerys moeten wel gewoon samen eindigen, toch? TOCH? Danaerys moet de troon krijgen, maar de Starks moeten ook gewoon “winnen”, dus dan lijkt dit me een mooie oplossing. Ik vraag me trouwens wel af waarom Dany geen kinderen kan krijgen. We willen toch allemaal een liefdesbaby tussen die twee? Een dochter die op Danaerys EN Arya lijkt is toch gewoon episch? (Tegen Arya op de troon zou ik trouwens ook geen bezwaar hebben, want <3 Arya)
 • Ik zie Arya ook wel op een draak zitten tegen het einde van de serie.
 • Met die ene scène die Bran zag uit het verleden, is dus duidelijk dat Sjon niet de zoon van Ned is, maar van Lyanna Stark. Maar wie de vader is… Ik heb al geroepen dat dat misschien een Targaryen is. Maakt het wel wat ingewikkelder, maar in GOT doen ze natuurlijk niet moeilijk over een beetje incest.
 • Waarschijnlijk gaat Cersei straks gewoon het Army of the Dead leiden. Ze lijkt me wel een aardige ijskoningin en zoveel bevriende legers heeft ze natuurlijk niet meer. Heeft ze nog geluk dat ze nog een ijsdraak tot haar beschikking heeft. (Dat dat zou gebeuren, vond ik trouwens ook lichtelijk voorspelbaar).
 • Arya zal ongetwijfeld haar many faces-skill nog wel gaan inzetten. Met Cersei misschien? Of om haar te doden? Zou wel mooi zijn als ze haar nog eigenhandig van haar lijstje kan afstrepen.
 • Ik hoop dat Baelish echt op een HEEL nare manier aan zijn einde komt. Vuil type, blegh.
 • Sansa heb ik nooit zo gemogen, en hoewel ik haar inmiddels wel toffer vind, zou ik het geen ramp vinden als we haar ook moeten opofferen. Misschien kan ze ginger babies gaan maken met die Wildling, want ik denk niet dat Brienne op hem zit te wachten.
 • Brienne zal wel single eindigen. O! Of met Yara Greyjoy!
 • Euron Greyjoy moet ook snel dood wat mij betreft. Zou Cersei nog met hem trouwen uit een wanhoopspoging straks?
 • Ik hoop dat Sam en Gilly hun happily ever after krijgen met nog wat extra kiddo’s.
 • Thyrion moet natuurlijk blijven leven. Ik wenste hem in het eerste seizoen nog een heel ander lot toe, maar inmiddels is hij mijn homeboy. Met wie zou hij eindigen? Vast een of andere sexy chick die nog geïntroduceerd wordt. Missandei is denk ik niet echt in hem geïnteresseerd.

Wat vind jij van Game of Thrones?

5 reacties

 1. Bij Harry Potter kreeg je me over de streep en gaf ik het ook een kans, maar hier weet ik zeker van dat ik het vreselijk ga vinden, dus ik ga er niet aan beginnen. Ik vind het trouwens wel gaaf dat jij dit soort dingen een kans geeft.
  Naomi postte onlangs…Niet depressief, wel antidepressivaMy Profile

 2. Ik zal heel eerlijk zijn; ik ben ooit begonnen met de eerste aflevering maar die vond ik zo gewelddadig dat ik nooit verder gekomen ben. Mijn zus bijvoorbeeld is ook helemaal fan van Game of thrones en ik hoor natuurlijk vrijwel alleen maar enthousiaste verhalen erover. Soms denk ik toch wel eens; ik ga nog een poging wagen. Outlander is nu helemaal ‘mijn serie’ 😉
  bychristiana postte onlangs…Rozen langer mooi houden! 5 Tips om er minimaal een week van te genieten!My Profile

 3. Hahaha, boy, are you in for a treat :p
  Benieuwd naar wat je van het einde zal vinden.
  En hahaha, het kostte me echt wel een minuut vooraleer ik doorhad dat je met Sjonnie, Jon Snow bedoelde.
  Tamara postte onlangs…Yays en nays #1My Profile

 4. ‘Game of Thrones’ is zo een van die series die ik echt goed vond, maar waar ik me achteraf toch weinig van herinner. Ooit kijk ik het wel eens opnieuw, allemaal deftig na elkaar. Alleen jammer dat ik het einde zo rot vond, dat geeft toch minder motivatie om opnieuw te kijken haha.

 5. Ik heb een heleboel gezien van Game of Thrones maar op een geven moment was ik het moorden en bloedvergieten zo zat dat ik abrupt ben gestopt met kijken.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge