Hé, er is wat leuks op de tv #1

| 3 reacties

Waar de halve wereld klaagt dat er nooit iets leuks is op televisie, heb ik een HD-recorder die uitpuilt van opnames die ik nog moet bekijken. Ook in Nederland zijn er best wat tv-programma’s en series die de moeite waard zijn! Dus voor iedereen die ook geen Netflix heeft, maar wel lekker voor de buis wil hangen, zet ik vijf aanraders op een rijtje.

1. Zondag met Lubach

Hier maak ik je blij met een dode mus, want van Zondag met Lubach is helaas nét de voorlopig laatste aflevering uitgezonden. Toch wil ik het hier nog even noemen, want wat een briljant programma is dit! Deze heerlijke satirische show is precies wat we misten in Nederland. Ik overweeg om op mijn (mentale) eisenlijst voor een toekomstige partner te zetten ‘moet Zondag met Lubach leuk vinden’, zó geweldig vind ik het.

Mocht je het eerste seizoen hebben gemist, dan kun je je nog even vermaken met Uitzending Gemist of Youtube. Een paar van mijn favoriete fragmenten zijn Deursmash, De Slimste Mens, zorgverzekeringen, telemarketeers en het interview met Arie Boomsma – vooral het einde. Eigenlijk kan ik niet kiezen tussen alles. Mogen er alsjeblieft héél snel héél veel nieuwe afleveringen gemaakt worden?

2. Wie is de Mol?

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik helemaal hooked ben aan WIDM. Ik ben dan ook ontzettend blij dat er vorige week weer een nieuw seizoen is begonnen. Dat geeft me mooi de kans om mijn trauma van vorig jaar te verwerken…

Wie is de Mol is elke donderdag te zien om 20.30 uur op NPO1.

3. Celblok H

De serie Celblok H gaat over Suus Kramer (gespeeld door Isa Hoes), die in een vrouwengevangenis terechtkomt. Het eerste seizoen was al ongelooflijk spannend, en het tweede is zo mogelijk nog beter. Never a dull moment in deze serie ook: steeds als je denkt dat het niet meer schokkender kan, komt er wel weer iets anders bovendrijven.

Celblok H is elke maandag te zien om 20.30 uur op SBS6.

4. Bones

Je vernoemt je hond niet zomaar naar een karakter uit een tv-serie, dus natuurlijk is Bones ook een van mijn favorieten. Dr. Temperance Brennan, bijgenaamd Bones, is een ontzettend intelligente forensisch antropologe, die ook een tikje eigenaardig is (vandaar de inspiratie voor de hondennaam). Zij lost samen met haar team moordzaken op aan de hand van botresten. Het leuke aan deze serie is dat er buiten de zaak die in elke aflevering wordt behandeld ook nog veel andere spannende verhaallijnen lopen, zoals met superscary meesterbrein Pelant, die het op Bones en haar team heeft gemunt.

Bones is inmiddels toe aan seizoen 9 in Nederland en is elke maandag te zien om 21.25 uur op RTL4.

5. Danni Lowinski

Danni Lowinski is een remake van een Duitse serie die dankzij hoofdrolspeelster Marlijn Weerdenburg (ook te zien in het nieuwe seizoen van Wie is de Mol) een groot succes is geworden. Danni is een advocate die een mobiel “kantoor” heeft waarin ze mensen juridisch advies geeft voor slechts één euro per minuut. De verhalen van haar cliënten zijn natuurlijk al heel leuk om te  volgen, maar zeker in het tweede seizoen heb ik enorm genoten van de verhaallijnen rondom Danni, haar vriendenclub en vader. De laatste aflevering van seizoen 2 was écht hilarisch! Gelukkig komt er een derde seizoen aan. Wanneer dat precies uitgezonden gaat worden, is helaas nog niet bekend.

3 reacties

  1. Oh ik ben ook echt verslaafd aan wie is de mol! Vorig jaar zat ik goed! 😀
    Marlot postte onlangs…11 Tips Om De Maandag Te OverlevenMy Profile

  2. Ik kijk al deze series niet en heb juist andere favorieten die ik kijk!
    Sas postte onlangs…Omdat je nooit genoeg theebekers kan hebbenMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge