Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 9

| 7 reacties

De finaletest (“zei hij nou finaletest?”) is gemaakt, de grote vraag is gesteld en het seizoen is bijna ten einde. Volgende week gaat Nathan ons eindelijk vertellen dat hij de Mol is (yep, tunnelvisie nog steeds present!). Ik kan niet wachten! Maar eerst: mijn terugblik op aflevering 9.

Helaas is de recap deze week zonder gifjes. Ik ben het al uren aan het proberen op diverse manieren, maar de techniek werkt niet mee…

Opdracht 1: Kungfu-kids

Bij de eerste opdracht kreeg de groep een waanzinnig kungfu-optreden voorgeschoteld van een groep Chinese kinderen. De opdracht die hierbij hoorde was voor de verandering eens meer dan schappelijk: de kandidaten moesten het bedrag dat ze konden winnen ontcijferen met behulp van een kaart met 10 houdingen die voor een getal zouden staan. Daarvoor mochten ze ook nog eens drie keer naar het optreden kijken. Goed te doen dus. En aangezien ze ook wel van tevoren konden bedenken dat het getal vermoedelijk uit 4 cijfers zou bestaan, was het nog makkelijker.

Mil riep na de tweede keer kijken al dat het 1750 was – inderdaad het juiste bedrag. Nathan mocht als penningmeester echter bepalen of het andere duo – Rob en Buddy – het goed zou hebben. Buddy liet het over aan Rob, die gokte op 1600 euro, wat best een gek bedrag is. Achteraf beweerde Buddy dat hij ook dacht dat het 1750 euro was, maar dat is natuurlijk makkelijk gezegd.

Opdracht 2: Stroopwafel-shop

Bij het zien van de eerste sfeerbeelden rond opdracht 2 – met onder andere insecten op een stokje – vermoedden we hier vanaf de bank nog even dat ze een eetproef zouden krijgen. Nou ja, voor sommige Chinezen die verplicht een dropje moesten proeven was het dat misschien ook wel, maar het grote geld moest verdiend worden door twee foodtrucks te bemannen.

Ik vond het wel een beetje verwarrend dat achteraf bleek dat er geld werd uitgekeerd per transactie. Rik zei dat wel letterlijk: “hoe meer transacties, hoe meer geld in de pot”, maar ik interpreteerde dat toch even als zorgen voor een zo groot mogelijke omzet. Dus ja, daar ging mijn hint weer dat Nathan en Rob voor bodemprijzen kozen, terwijl Buddy mensen afzette waar ze bijstonden.

Buddy had sowieso een ietwat aparte verkooptechniek. Ik zou het willen typeren als ‘dwang met een glimlach’. Vreemd genoeg werkte het heel goed. Mil was ondertussen helemaal in haar element achter het fornuis. Wel vond ik het opvallend dat we veel meer zagen van dit duo, terwijl we van Nathan en Rob eigenlijk weer alleen een compilatie zagen van een extreem enthousiaste Nathan. O, en hun gegrilde rookworst was natuurlijk een mooie vondst.

Het uiteindelijke resultaat: 49 transacties voor 1220 euro, en de laatste verdiende 5 euro werd in lokale valuta uitbetaald.

Opdracht 3: Geld-gokje

De derde opdracht was wel geinig om te zien, maar niet meer dan dat. Een beetje flauw ook om in aflevering 9 de kandidaten nog geld uit de pot te laten inzetten. De kandidaten konden kiezen voor een bedrag van 500, 1000 of 1500 euro, en dat zou verstopt zijn in 1, 2 of 3 kamers (van de 6). Ik verstond aanvankelijk trouwens 500.000 of 1500 euro. Stel je voor, dat de winnaar dat gewoon een schuld van een half miljoen zou hebben. De kandidaten kregen in deze opdracht advies van de Mol over de te kiezen kamers. Er werd gesuggereerd dat de Mol live meekeek – bij alle kandidaten waren er bespied-shots, behalve bij… Nathan.

Rob zette 1000 euro in, vond 2 x 250 euro en doordat het gevonden geld verdubbeld werd, speelde hij quitte.

Nathan vertrouwde de Mol volop, zette als enige 500 euro in en vond die 500 euro ook terug in kamer 1 – want hij vertrouwde de Mol natuurlijk volkomen. Logisch, want hij is het zelf.

Zowel Mil als Buddy koos voor de maximale inzet van 1500 euro. Mil vond het bedrag helemaal terug en verdiende dus 1500 euro voor de pot. Buddy vond 1000 euro en had daardoor 500 euro winst.

Vreemd genoeg gaf Rik het gewonnen bedrag nog niet door aan de kandidaten. Komt er nog een twist? Het lijkt erop dat er volgende week nog een opdracht te zien zal zijn. Ik ben benieuwd, want ik vond het wel een beetje teleurstellend dat er nu vier finalisten waren.

Finaletest

Voor de finaletest gingen we – zoals al beloofd was in de officiële podcast van WIDM – terug naar de White Horse Temple. Nu bezochten ze de tempel zelf, in plaats van het graanveld ernaast. De biechten van de kandidaten werden voorzien van lekker veel mogelijke Mol-acties van Rob. Op Rob na – die zat op Buddy – koos namelijk iedereen voor Rob als Mol. Ooo, wat gaat dat prachtig worden volgende week als blijkt dat Nathan de Mol is. Stel je voor, dat de winnaar dan 3 vragen goed heeft. Weer eens wat anders dan 35-40, haha.

(O)verdenkingen

Ik weiger nog steeds te twijfelen aan het feit dat Nathan de Mol is. Ja, er waren deze aflevering wel wat vreemde dingetjes misschien, en Rob was wederom verdacht, maar het mág gewoon niet zo zijn dat hij het toch blijkt te zijn. Ook vind ik al Nathans acties eigenlijk wel heel mooi in zijn Mol-strategie passen. Opdracht 1: zoveel vertrouwen hebben in je medekandidaten dat je vanzelfsprekend ‘ja’ antwoordt op Riks vraag of het andere duo de code weet. Mensen op social media riepen wel dat dat gek was als ze zelf het goede antwoord wisten, maar wie zegt dat het een optie was dat hij ervoor mocht kiezen om samen met Mil zelf het goede antwoord te geven?

Bij de tweede opdracht was het écht heel slecht doen geen optie, en hij vormde hier een duo met Rob, dus ze hebben het hier even goed gedaan. Bij de derde opdracht koos Nathan er als enige voor om slechts 500 euro uit de pot in te zetten (ik hoor het hem zo zeggen: “ons zuurverdiende geld!”). Hij wist dit weliswaar te verdubbelen, maar ik vind dit geen overtuigende kandidaten-actie. Ook had hij in de eerste opdracht natuurlijk al 1750 euro uit de pot gehouden. Ik ben niet dol op Mollen die met zulke redeneringen al te veel geld in de pot spelen, maar van Nathan kan ik het hebben, haha.

Wie is jouw Mol?

7 reacties

 1. NATHAN … Hij ging ervan uit dat ander duo het getal 1750 wist ; geen geld in de pot dus .
  Maar als Rob de Mol is ; kon hij wel heel makkelijk de boel saboteren ; kreeg het van Buddy “cadeau”.
  Met de verkoop actie … ik had geen idee

 2. Phoe, nou, ik heb het echt heeeeeel benauwd in mijn Nathan-tunnel. maar ik blijf nu eenmaal bij mijn keuze, dus Nathan. Maar mét stress;).

 3. Ik vond het een beetje een saaie aflevering als ik eerlijk ben. De eerste opdracht was vooral gaaf om te zien met die kinderen, maar verder gebeurde er niet zo heel veel. Volgens mij zijn er ook nog nooit zo weinig jokers in het spel gekomen als deze jaargang. Ben benieuwd naar volgende week, ik blijf ook lekker in mijn Nathan tunnel zitten.

 4. Ik ben definitief voor Rob gegaan en heb dit afgelopen keer ook zo in de app ingevuld en dat denk ik nog steeds! Het zou wel geniaal zijn als het Nathan is of als het toch Buddy blijkt, hoewel ik hem allang heb uitgesloten. De aflevering zelf vond ik leuk, maar jammer dat het vier finalisten zijn. Dit was in het seizoen met Inge Ipenburg en Paul Rabbering een grote uitzondering, nu vond ik het niet nodig en had ik liever gezien dat er nog iemand was afgevallen. Ik ben benieuwd naar de finale volgende week. Jammer dat het dan alweer voorbij is!

 5. Haha, leuk! Ik zit op Nathan. Spannend!!

 6. Ik ben ergens bang dat het gewoon Rob is, omdat dat heel saai zou zijn. Maar ik heb nog steeds goede hoop dat het Nathan is en de bespied-beelden wijzen daar zeker op. Weet nog dat in het seizoen met Kees Tol bij de opdracht dat ze vragen aan de mol mochten stellen, van hem als enige het orgel op een andere manier in beeld was. Dat was toen een echte hint, dus ik zou het verbazend vinden als het nu een montage-fout blijkt te zijn. Daarnaast lijkt de productie/montage er ook alles aan te doen om Rob extra verdacht te maken.
  Iedereen zat vol op Buddy en Rob bij die eerste opdracht, terwijl Rob volgens mij oprecht overdonderd was dat Buddy de keuze bij hem legde. Niemand sprak Nathan aan dat hij er maar gewoon vanuit gegaan was dat Buddy en Rob het wel zouden weten, terwijl hij en Mil er ook niet van overtuigd waren dat zij het juiste bedrag geraden hadden.
  Haha, het is duidelijk dat ik verder niemand spreek over wie is de mol, want ik ga mijn hele theorie in een comment verwerken… #mijnexcuses

  • Geen sorry zeggen! Je bent altijd welkom hier in de comments. En iedereen die er ook van overtuigd is dat Nathan de Mol is, is hier stiekem een beetje extra welkom, haha.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge