Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 8

| 8 reacties

*Wat is het toch FIIIIIJJJJN… Om in de Nathan-tunnel te ZIIIIJJJN!* Yes, wát een fijne hint kwam er deze week opeens voorbij op social media. De morsehint is precies goed qua moeilijkheidsgraad – ik had wel gezien dat er af en toe wat vreemd geplaatste spaties in de opdrachttitels zaten, maar het speurwerk is dan toch een stap ingewikkelder – én het mooiste: hij verwijst naar Nathan als Mol. En zoals De Tunnelvisie al zei: aangezien hij in Moltalk niet wordt behandeld, is-ie waarschijnlijk waar.

Oké, op naar de samenvatting van aflevering 8. Waarin een wielrenwedstrijd zat waar de Tour de France nog een puntje aan kon zuigen, waarin een vrijstelling te verdienen was én waarin Mil geconfronteerd werd met haar grootste angst. O, en waarin we erachter kwamen dat de Mol waarde hecht aan een goede mondhygiëne.gifjes uit widm 2020, widm-recap 2020

Opdracht 1: Met je fietsie bij de politie

Potverdorie, voor deze opdracht hadden de makers wel een coole beginlocatie gescout, zeg. Met Rik zo voor de skyline die weerspiegelt in het water. Tof. Maar Mil voelde al nattigheid toen dit pittoreske tafereel voor haar verpest werd door de aanwezigheid van fietsen. Gelukkig waren het er maar drie, en werden Nathan – die zich direct als vrijwilliger aanmeldde -, Leonie en Buddy op pad gestuurd. Mil en Rob bleven achter met een grote kaart en mobiele telefoons die werden aangeduid als porto’s, maar dat toch echt niet waren. Verwarrend.

Oké, een raadseltje. Nathan, Leonie en Buddy fietsen in 40 graden. Mil en Rob staan stil bij diezelfde temperatuur. Wie heeft het dan het zwaarst?gifjes uit widm 2020, widm-recap 2020

Ondertussen ziet Buddy in gedachten zijn roomwitte strafblad bezoedeld raken. Politie!

De hele opdracht lang zaten wij – Vriend O. die inmiddels ook in de Nathan-tunnel zit en ik – gefascineerd te kijken naar Nathans gedrag. Huh, dat ging wel heel goed? Oké, hoe was hij stiekem aan het mollen? Er moest iets zijn! Zou hij uiteindelijk net niet op tijd binnen zijn? Hè, hij is op tijd? Help! Inmiddels heb ik een goede verklaring voor Nathans “harde” werk. De 250 euro die hij verdiende was niet zo gek veel, én hij had de korte afstand. En dat als voormalig topsporter! Met een wissel extra had hij 550 euro kunnen verdienen, maar dat lukte dan weer nét niet. Heeft hij nog wat extra rondjes gefietst? Waardoor hij keihard sprintend in beeld kon komen, via de telefoongesprekken met Rob enorm fanatiek leek én als een held zwaar bezweet binnen kon komen? Hij kon zichzelf hierdoor weer onwijs framen als tópkandidaat aan wie het echt niet lag, terwijl er denk ik veel meer uit te halen was geweest.

Over framen gesproken: de heroïsche zegetocht van Nathan werd ook uitgebreid in beeld gebracht, compleet met filmmuziek. Omdat het zo leuk is: Nathan aka Tom DuMOLin.

gifjes uit widm 2020, widm-recap 2020, Nathan is de Mol

Buddy en Leonie – die allebei geen geld binnenhaalden – besloten ook nog maar even te bewijzen dat het in elk geval niet aan hun wielrentalent lag.

Daarna mochten de kandidaten hun magen gaan vullen. Leonie was wel toe aan een humburger, maar dat zat er helaas niet in. Er was wel rijst. En – met dank aan Mil – ook kip.

Opdracht 2: Vrijgesteld door spel

En toen was het tijd voor… een vrijstellingsspel! Ik dácht dat het een ticket naar de laatste drie zou zijn, maar het was “slechts” voor aflevering 9. Ook niet het minste, maar toch. De kandidaten moesten zoveel mogelijk vragen van Rik goed beantwoorden, maar omdat ze aan een draaitafel zaten, werd het meer blufpoker. Om beurten konden de kandidaten namelijk kiezen of ze hun eigen antwoord wilden houden of juist niet. Leonie ondervond al snel de nadelen van deze opzet…

Voor alle complotdenkers die na 19 seizoenen van het programma ‘Wie is de MOL’ met één Mol nog altijd denken dat het óók best kan dat er twee Mollen zijn, hierbij een gifje dat voor eens en altijd duidelijk maakt hoeveel Mollen er dit seizoen zijn:

Nathan bleek een ster in blufpoker en ging er vol voor. Tot teleurstelling van Leonie, die twee keer het slachtoffer was van zijn meesterlijke strategie.

Nathan genoot volop.

Mil houdt het hoofd koel…

Mil WIDM, Miljuschka Witzenhausen

…terwijl ze haar bondgenoot opnieuw naait.

Maar goed: ze verdiende er wel mooi een vrijstelling mee.

Mil WIDM, Miljuschka Witzenhausen

Opdracht 3: Een rekenklucht op een brug

Voor de derde opdracht kwam de groep aan bij een adembenemende locatie: een glazen hangbrug in het Three Gorges Scenic Area. ‘Adembenemend’ was alleen een tikkie multi-interpretabel hier. Want Mil durfde het toch écht niet aan.

Buddy had er dan wél weer zin in.

Zonder Mil was de opdracht nog een ietsiepietsie lastiger (lees: onmogelijk) te volbrengen dan voorheen. Nu moesten vier kandidaten onthouden wat er in 24 kokers zat. Al snel werden de beperkte rekencapaciteiten van de groep duidelijk. Want hoewel 4×6 natuurlijk gewoon 24 is, besloot iemand – waarschijnlijk Nathan, maar dat zagen we niet in beeld – dat Buddy er even 10 moest onthouden. Dat was natuurlijk gedoemd te mislukken, en nadat hij het koffertje met 80 euro succesvol had gevuld, was ieders geheugen al snel weggewaaid. Robs hoed waaide dan weer niet weg. Wat voor superlijm gebruikt hij?

Iedereen was al gauw het spoor bijster. En Leonie was een beetje boos op Rob en z’n blikken.

Uiteindelijk kwam alleen de 80 euro van Buddy in de pot, waardoor die nog stééds de 10.000 niet bereikte.

Test en executie

Tijdens de biechten begon ik al zo’n flauw vermoeden te krijgen dat Leonie – hoofdverdachte van letterlijk iedereen in de groep – eruit zou gaan. En ja hoor… Ik vond de volgende quote van Nathan in de biecht nog wel opvallend: “Leonie is een van mijn meest geduchte kandidaten.” Ja, kandidaten, ja, want hij is zelf de Mol. Nee, je krijgt mij niet meer uit mijn tunnel…

(O)verdenkingen

Nathan is gewoon de Mol. Dat zeg ik nu al weken, dus als jullie het nou nog niet geloven: be my guest. Ik las hier en daar wat twijfels van mensen die het opvallend vonden dat hij deze aflevering “wéér” geld ophaalde, maar we praten over een lousy bedrag van 250 euro. Waar hij dan wel weer ENORM de held door kon uithangen. Alleen die andere 250 euro in het Zwanenpark was nog geld dat echt volledig op Nathans conto kon worden geschreven, en dat is een stuk minder dan sommige andere saaie waardeloze Mollen binnen haalden *kuch Margriet kuch Merel*. Dus ja: ik blijf lekker in mijn tunnel.

Zal ik nog een finalistenvoorspelling doen? Ik acht Miljuschka het best in staat om na de exit van Leonie om Nathan opeens als Mol te doorzien. Buddy? Ik denk dat die misschien opeens Mil niet meer vertrouwt. Ik denk dat Mil wint, en Rob de verliezend finalist wordt, hoe zeer ik Buddy ook de finale gun.

En wat denk jij?

8 reacties

 1. ik vond ook Nathan zijn opmerking over Leonie “meest geduchte kandidaat “….. opmerkelijk .
  Mijn mol is ook Natan , zou het erg suf en saai vinden als het toch Rob blijkt te zijn …….

 2. Wat ik denk: Nathan is de mol. En Mil was heerlijk hilarisch gisteren, dat denk ik ook;).

 3. Yes, ik volg jouw analyse helemaal en zit inmiddels heel comfortabel in dezelfde tunnel. Ik denk ook dat Miljuschka gaat winnen, hoewel ik het de fanatieke Buddy enorm gun.

 4. Mijn mollen zijn nog steeds Rob en Nathan, hoewel ik toch meer neig naar Rob. Ik hoop zo erg dat Buddy wint. Hij is zo fanatiek en doet enorm zijn best. Alleen jammer dat hij helemaal in de Leonie tunnel zat, want het was nu wel duidelijk dat zij het niet was haha. Ik hoop dat hij alsnog de juiste mol weet te ontmaskeren!

 5. Ik vind deze artikelen echt super leuk om te lezen iedere week weer! En ik zit ook heeeel diep in de Nathan tunnel en was wel erg blij met de morse hint, ben heel benieuwd naar komende aflevering!

 6. haha ik vond het weer zo’n lastige wie is de mol aflevering, ik zat ook deels op leonie en toen ging ze eruit.. hoe dan?! Dan ga ik nu voor Buddy of Mil, die hebben ook gewoon erg aparte dingen gedaan. Nathan is onze speedy die kan het niet zijn die heeft bijna zijn lichaam kapot gefietst in die opdracht.

 7. Ik denk dat Buddy de mol is, Miljuschka de winnaar.
  De hints zijn dit jaar ook weer subtiel en we worden door de regie steeds op het verkeerde spoor gezet. Daarom vertrouw ik het meeste op lichaamstaal…. voor en na een opdracht zet ik steeds het beeld stil om goed gezichtsuitdrukkingen te ‘lezen’, à la ‘Lie to me’-stijl ( waarom is die serie gestopt???) En dan kom ik toch echt steeds bij Buddy uit.
  We shall see… Maar deze WIDM zonder Nathan zou echt niet zo leuk zijn geweest, wat de uitslag ook is 🙂

 8. Oh, wat jammer dat ik je molblogjes pas zo laat in het seizoen ontdek! Ik ga ze gewoon allemaal teruglezen denk ik. Ik zit namelijk ook in de Nathan-tunnel en wat extra bevestiging is altijd welkom. 😉

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge