Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 7

| 4 reacties

Aflevering 7 zit erop en er zijn… nog steeds vijf kandidaten in het spel! Zelden was een executie zó spannend wat mij betreft. Vooral omdat ik ervan uit ging dat er wel iemand uit moest gaan volgens het reguliere aantal exits/kandidaten per aflevering. Dus toen mijn Mol Nathan op het laatst als enige nog zijn scherm te zien moest krijgen, kneep ik hem behoorlijk. Maar gelukkig: hij blijft! En daarmee was de enige exit van aflevering 7 het bondje tussen Nathan en Rob…

In deze aflevering werd iedereen tureluurs van autootjes, kregen we een van de vetste laseropdrachten OOIT te zien en was er een vrij hilarische foto-opdracht. Lees verder voor mijn observaties en mogelijke hints!
WIDM-recap 2020

Opdracht 1: Golfkarretjes-galore

De Dayam(?)-fabriek vormde het decor voor de eerste opdracht. Hier reden talloze elektrische wagentjes rond, en de kandidaten kregen de opdracht op de kleuren te letten. Alleen waren er drie kleurfactoren om rekening mee te houden: de wagentjes zelf, de kleur die erop stond, en de kleur letters die daarvoor gebruikt was. Buddy kreeg de ondankbare taak om te notuleren. Hij moest dealen met de wirwar van informatie die hij door de porto kreeg.

Mil is al even blij met de uitleg van Rik als wij op de bank…


Leonie heeft opeens een ingeving.

Mil heeft geen idee.

Rob ook niet.

En als zelfs Buddy er moedeloos van wordt, weet je dat het niet goed gaat.

Op het eind kregen ze drie vragen, die allemaal met de kleur rood te maken hadden. Het juiste antwoord geven was echt een onmogelijke opgave, en dat lukte dan ook niet. Dit is typisch zo’n opdracht waarbij niemand wat te verwijten valt en de Mol vrijwel niets hoefde te doen om de opdracht te laten mislukken. Aan dit soort opdrachten heb ik dan ook eigenlijk een enorme hekel, maar goed. Dat werd FLINK gecompenseerd door opdracht twee!

Opdracht 2: Laser-battle met de Mol

Want… het was tijd voor de laser-opdracht! En niet zomaar eentje. De kandidaten moesten het namelijk opnemen tegen de Mol! Supervet bedacht. Vond Buddy ook.
Buddy WIDM gifje

Als eerste was Leonie aan de beurt. Zij was vrij snel af.

Ook bij Buddy gaat het niet vlekkeloos. De Mol weet voor redelijk wat min-bedragen te zorgen, en ook Buddy moet even later de arena verlaten.

Van Blije Buddy-gifjes heb je er nooit genoeg, toch?


Rob pakte het strategisch aan. De hoed ging af. Ik herhaal: DE HOED GING AF!

Ook gooide hij nog een flesje water om de Mol om de tuin te leiden. Heel slim. Uiteindelijk schakelde hij de Mol uit.

Mil – liefhebber van schietspelletjes – ging er vol voor, maar de Mol ook. Game over…

Tot slot mocht een licht bezwete Nathan beginnen. Had hij er al een paar rondjes op zitten? Opvallend was dat hij de enige was bij wie de Mol niet voor min-bedragen zorgde. Omdat de verrekening van deze opdracht pas plaatsvindt nadat de Mol bekend is, zijn de 200 plus-euro’s die Nathan bij elkaar schoot niet per se te bestempelen als Mol- of kandidatengedrag.

Vanuit mijn Nathan-tunnel hoorde ik hem overigens wel wat merkwaardige dingen zeggen. Zoals “1-tegen-1-duel met de Mol! Die ga ik sowieso pakken!”, “Dit is mijn thuishaven” en achteraf “Je hebt jezelf helemaal verloren in die Mol”. Ja hoor. De Man met de Mat is de Mol.

Opdracht 3: Foto-fun

Voor opdracht drie gingen we naar een toeristisch themapark. Het doel? Vijftien selfies maken. Maar het is natuurlijk WIDM, dus dat waren niet zomaar selfies. Rik vertelde slechts één keer welke vijftien specifieke foto’s hij graag wilde.

Toen de kandidaten nog optimistisch waren bij het lijstje van Rik.


And then… reality hits them HARD


Eén van de opdrachten – die niet vervuld werd – viel me in het bijzonder op: een Chinees met een knuffel die uit een grijpmachine kwam. Verwijzing naar de escape room in aflevering 1 waar Mil en Nathan uit ontsnapten?

Buddy besloot zijn onuitputtelijke enthousiasme nog maar eens in te zetten.

En ook Mil zette haar charmes in.

Buddy en Leonie beelden hier mij uit. Of een humburger, dat kan ook.

Wat me verder zoal opviel? Dat Mil op een gegeven moment twee porto’s bij zich had (ik denk toeval), dat Leonie en Buddy nogal veel kostbare tijd kwijt waren met de foto met de luiken en vervolgens allebei niet wisten met hoeveel mensen ze ook alweer op de foto moesten staan, en dat Rob vergat dat hij met een gitaar op de foto moest. Dat onthou je toch als muzikant? Met amper twee minuten op de klok leek het Nathan wel een goed idee om nog even de groepsfoto met het softijsje te maken. Een mission impossible in die tijd… Een andere mogelijke Mol-actie in deze opdracht lijkt me de enorme hoeveelheid foto’s die er gemaakt was, terwijl ze er maximaal vijftien mochten inleveren. Dat leverde in de paar minuten die ze kregen om de selectie te maken nog wel wat stress en chaos op.

Het uiteindelijke resultaat: 11 foto’s ingeleverd, waarvan 2 dubbele en uiteindelijk 4 goede. Best knap, in 20 minuten en met een Mol in hun midden.

(O)verdenkingen

Deze aflevering was een lastige om echt veel Mol-gedrag te spotten. Ik bedoel: de eerste en derde opdracht waren zo moeilijk dat ze eigenlijk onmogelijk veel geld konden opleveren. Ik zit dus nog steeds vrolijk in mijn Nathan-tunnel. Dat de titel alwéér een voetbalterm was (Tegenstander) vond ik ook wel een aangename constatering.

Het zou me nog steeds niks verbazen als het toch Rob blijkt te zijn, maar die ontwikkelt zich steeds sterker tot een oersaaie Mol. Ook Leonie zat een paar keer aardig te klooien, maar van haar wil ik al helemáál niet dat ze de Mol is.

Wat denk jij? Wie is de Mol van 2020?

4 reacties

  1. Tja, je weet: ik zit nog lekker in de Nathan-tunnel. Ik durf het alleen nog niet aan mezelf toe te geven, maar gisteren vond ik Mil opeens verdacht. Dat kán niet, vertel ik mezelf gewoon. Kan niet. Kan niet. Nathan is de mol;).

  2. Die opdracht met die selfies was echt leuk! Maar dat hebben ze weer zo onhandig aangepakt hahaha, zoals altijd. Ik vind het alleen wel frustrerend dat er niemand uit is gegaan, omdat ik nu nog steeds niet iemand kan uitsluiten… Mijn hoofdverdachte is Rob, maar ik zit ook nog steeds een beetje op Nathan en een heeeeeeel klein beetje op Buddy… Moeilijk!

  3. Ik verdenk nog steeds Nathan en Rob. Maar door Riks betoog aan het begin van deze aflevering graaf ik mezelf steeds dieper in de Nathantunnel ?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge