Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 6

| 8 reacties

Aflevering 6 van WIDM, die de titel ‘Voor geen meter’ mee kreeg, was een best wel verwarrende. Zelfs voor Molbegrippen waren sommige opdrachten totaal chaotisch en onbegrijpelijk. Maar ik ben er toch uit wie de Mol is. Ik heb een luxe suite in mijn tunnel gereserveerd tot en met 14 maart en ga helemaal nergens meer naar toe… Maar welke tunnel heb ik gekozen?
gifjes uit widm 2020

Opdracht 1: Tarwevelden & telefoons

De eerste opdracht vond plaats in een tarweveld vlakbij de White Horse Temple. (Dat is waarschijnlijk een tempel voor Ozosnel.) In dat veld lagen zes telefoons verstopt. Het doel? Alle zes telefoons vinden in twintig minuten, zorgen dat je heel accuraat de afstand ertussen meet en zo het telefoonnummer van Rik ontdekken.

Mil is zo’n goede kandidaat dat ze tijdens de uitleg al telefoons wil gaan zoeken.

Het was opvallend dat Nathan behoorlijk wat telefoons wist te vinden. Dat vond ik in eerste instantie heel Mol-achtig, want dat betekent dat hij als voetballer natuurlijk elke telefoon even een trap van een meter zou kunnen geven, om zo de boel aardig in de war te schoppen (haha). Bij de tweede telefoon was het weliswaar Mil die beredeneerde dat het waarschijnlijk 70 in plaats van 69 meter was, maar ook Nathan wees Buddy erop dat de telefoon bij het 70 meter-punt lag. Nog even vertrouwen scheppen voor hij het bij een volgende telefoon wel verkeerd zou laten gaan? Een verkeerd cijfer midden in het telefoonnummer zal immers minder vaak gewijzigd worden bij de verschillende mislukte belpogingen.

Buddy in opperste concentratie…
Buddy widm gifje, WIDM-recap
Hé, Buddy, wat is jouw favoriete standje?

Mil vertrouwt het niet helemaal…
Miljuschka WIDM gifje, WIDM recap 2020 gifjes
Als iemand mij vraagt of ik mijn chips wil delen.

Claes hoort een telefoon, hoera!

Als onze oud-voetballer en budget-Waylon nog een nieuwe carrière zoeken, zouden ze ook synchroonzwemmen kunnen overwegen.

Uiteindelijk was ook precies zo’n nummer halverwege het telefoonnummer verkeerd. Bíjna goed, zoals Rik optimistisch zei toen hij de groep complimenteerde met hun werk. Poe, die Nathan is met z’n positiviteit zo’n goede Mol dat hij zelfs de presentator nog inpalmt, haha. En Nathan glunderde op zijn beurt in de biecht als een klein kind: “We kregen zelfs een compliment van Rik!”

Opdracht 2: Mastermind met Mollen

Voor opdracht twee, een ingewikkelde variant van Mastermind, moesten de kandidaten “in de juiste opstelling gaan staan”. Weer een voetbalterm? Van de zes kandidaten was er eentje niks waard – en dat bleek Nathan. Hallo, tunnel!


De andere vijf waren 500 euro waard als ze op de goede plek stonden, en slechts een tientje als ze op de verkeerde plek zouden belanden. En o ja: ze moesten bij het verplaatsen ook nog eens zorgen dat ze hun eigen groep Chinezen niet zouden kwijtraken. Nathan bleek een geboren reisleider.
Nathan Rutjes is de Mol, Nathan WIDM 2020 gifjes
Ook Mil vond het wel lekker als er eens iemand naar haar luisterde. Buddy genoot ook al volop van zijn nieuwe fanclub.
gifjes uit widm 2020

Maar wat zou de Mol nu het liefste doen in deze opdracht? Veel wissels – het liefst lange – maken, en zorgen dat men vooral het systeem niet ging snappen. Een wissel op Robs initiatief zorgde er wel voor dat ze voor het eerst op 1040 euro terecht kwamen. Zou hij als Mol dan niet liever met iemand anders wisselen?

Op het einde moest nog bepaald worden wie zou gaan cashen. Nathan riep nog dat het helemaal niks uitmaakte – poging tot Mollenactie? – maar Mil had al besloten dat Leonie niks waard was.

Leonie WIDM 2020

Als je hoort dat je een voldoende hebt voor een verslag dat een kwartier voor de deadline schreef.

De verdiende 1030 euro werd – door Nathan voorop – gevierd alsof het een miljoen was.

Rik benoemde na deze opdracht dat de Mol “tevreden” was. Laat dat nou net zijn wat Rob op zijn arm heeft getatoeëerd – en tunneltechnisch nog mooier – wat Nathan in de biecht uitsprak.

Opdracht 3: Zweten met zandlopers

De derde opdracht vond plaats in een eeuwenoud dorpje. Vijf kandidaten mochten een verkenning gaan doen om in kaart te brengen waar welke enveloppen lagen. Ook mochten zij kokertjes met zand meenemen. Hoe meer zand, hoe meer tijd de laatste kandidaat – de enige die enveloppen mocht meenemen – zou krijgen.

Wat echt meer dan awesome was aan deze opdracht, waren de namen die op de enveloppen stonden. Ik had het meteen door toen ik namen als Vriendlief, Heinz, Nelleke en Mark (arme Elger…) voorbij zag komen: Molloten! Blijkbaar had geen van de kandidaten ooit naar de beste Mol-podcast OOIT geluisterd, noch het forum bezocht, want die hadden simpelweg geen idee.

Als eerste ging Rob verkennen. Die las diverse namen verkeerd voor. Ook specificeerde hij niet waar welke envelop in een ruimte lag, en dat bleek essentiële informatie.

Buddy gedroeg zich weer voorbeeldig: heldere communicatie, en hij besloot achteraf maar zelf even de allerduidelijkste tekening te maken.

Buddy Vedder, the gifjes-gift that keeps on giving…

Leonie besloot dat 3,5 minuut van de 5 rondracen ook wel genoeg was. Ze sprak de namen goed uit, maar er ontstonden wel wat verbindingsproblemen met de porto.

Mil nam maar liefst vijf zandkokers mee. Reden voor een feestje!

En wederom kandidatengedrag van Majoor Mil… Tenzij ze ook nog wat enveloppen zou hebben omgewisseld dan. Dat leek me een van de beste Mol-strategieën in deze opdracht. Of gewoon iets weghalen?

Mijn Mol Nathan werd echter unaniem door de groep aangewezen om als zesde de enveloppen – waar op dat moment geen naam meer opstond – te gaan oppikken.

Hij nam twee enveloppen mee. Wat erin zat? +300, maar ook -500, waardoor ze 200 zuurverdiende euro’s weer moesten inleveren bij Rik. Bummer.

Bij de executie bleek dat Claes China moest gaan verlaten. Als afscheidscadeautje noemde iedereen hem spontaan ‘Klees’, terwijl ze eerst allemaal twee weken lang stug ‘Klaas’ hadden gezegd. Waarvan akte.

(O)verdenkingen

Ik hou niet van halfslachtig gedoe als het gaat om WIDM, en ik vind dat je met nog maar vijf mensen in het spel gewoon een keiharde keuze moet maken. Buddy en Leonie had ik al afgeschreven, en ook Mil vertoonde mij iets te veel kandidatengedrag deze week. Die moet ook gewoon winnen, hoor!

Blijven over: Rob en Nathan. Rob is heel verdacht. Misschien, puur objectief gezien, wel de allerverdachtste kandidaat. Ik betrap hem nooit op ook maar een greintje kandidatengedrag. Maar hoe Mollerig ik hem ook vind, er bekruipt me toch het gevoel dat hij vooral een heel saaie Mol is. Ik wil daarom extra graag dat Nathan de Mol is. Want zeg nou zelf: hij zou toch de meest epische Mol ooit zijn? Nee, er is geen plek in de Mollen-wereld waar de sfeer gezelliger, positiever en vrolijker is dan in de Nathan-tunnel. Daar duik ik dus lekker in en ik kom er gewoon niet meer uit. Wie komt er gezellig bij zitten?

8 reacties

  1. Yes, ik begeef me langzaam ook steeds meer in de Nathan tunnel. Maar heb voor de zekerheid in de app ook nog punten gezet op Rob, omdat ik hem ergens ook verdenk. Hoewel ik hem een stuk minder sympathiek vind dan Nathan, wat een geweldige vent is dat!

  2. Ja, ik wil ook dat het Nathan is. Heb je nog plek in je tunnel? En Mil moet winnen.

  3. haha ik heb ook weer zo gelachen! en dat standje geweldig, ik kom niet meer bij.. en Rob heb ik ook enorm mijn pijlen op. Mil moet inderdaad winnen, precies wat Naomi hier ook zegt.

  4. Jazeker, ik zit bij jou in de tunnel. Het is nu zo voordehandliggend dat Rob de mol is, dat ik nu ook denk en hoop dat Nathan de mol is!

  5. Neeeee! Mijn hoofdverdachte Claes ligt eruit! Ik twijfel nu ook tussen Rob en Nathan, maar ik neig toch meer naar Rob… Ik hoop dat Buddy wint!

  6. Jazeker ik kom erbij. Ben 100% fan van Nathan!!

  7. Het lijkt net of Claes moet plassen bij die eerste opdracht, haha!
    Ik vind Nathan echt zo leuk! Maar houd het toch even bij Rob nog.

  8. Best gezellig in die tunnel, ik zit er ook 😉 Ik kijk de afleveringen altijd een stuk later terug, als ik live kijk ben ik te gespannen, haha. Het enige dat ik live probeer te kijken is de finale. Ik zou het zo episch vinden als Nathan de mol is, echt … dan heeft widm heel veel dingen van het afgelopen seizoen weer goed gemaakt!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge