Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 4

| 8 reacties

Jongens, het begint met een M en het eindigt op ‘ol’. Mol. Nathan is de Mol. En de meest epische deelnemer aan WIDM ooit, toch? Ik zou het zo mooi vinden als hij de Mol is. En eerlijk is eerlijk: dat scenario begint steeds realistischer te worden. Samen met Rob prijkt hij boven aan mijn verdachtenlijstje. Waarom? Lees mee!
gifjes uit widm 2020, WIDM-recap

Opdracht 1: vallende vazen

Voor de eerste opdracht van deze aflevering had de productie nog maar wat porselein uitgestald. In een parcours vol smalle doorgangetjes stonden allerlei vazen gepositioneerd. En alsof dat nog niet spannend genoeg was voor de kandidaten, moesten ze ook nog een stok met zich meedragen. Geen makkelijke rechte, maar stokken die qua vorm in moeilijkheidsgraad opliepen naarmate het geldbedrag dat ze opleverden hoger was.

Als eerste gingen Johan en Claes, die allebei een stok van 350 euro meenamen. Alleen Johan liet een vaas vallen, die dan wel weer spuuglelijk was naar zijn mening.
gifjes uit widm 2020, WIDM-recap

Vervolgens waren Leonie en Nathan aan de beurt. Echt vlak voor ze naar binnen gingen, drukte Mil ze nog op het hart de stokken van 450 euro te kiezen. Maar Nathan had blijkbaar spontaan een aanval van acuut geheugenverlies, want op het moment suprême grepen ze allebei naar een stok van 250 euro. Zogenaamd omdat de duurste voor Buddy moest blijven liggen, maar zijn stok van 750 euro was apart gehouden. Leonie en Nathan wisten het parcours foutloos af te leggen. Nathan deed dat met een geheel innovatieve techniek, die ik graag ‘De Stofzuiger’ wil noemen.

Bij het terugkijken viel me wel op dat Nathan niet bepaald rust uitstraalde toen hij halverwege Leonie tegenkwam. Een poging om haar wat gehaaster door het parcours te laten gaan?

Johan was niet blij toen hij hoorde dat Leonie en Nathan de verkeerde stok hadden gepakt…

gifjes uit widm 2020, WIDM-recap

Vanwege de fout van Nathan en Leonie waren Mil en Rob veroordeeld tot de stokken van 450 euro. Dat ging bij Mil verrassend goed – ook gezien haar vertrouwen in zichzelf. Rob daarentegen liet maar liefst drie vazen vallen. Hij lachte het achteraf een beetje weg en gaf zijn tuinbroek de schuld. Een Mol met voorkennis die toevallig net een niet al te handige outfit koos die ochtend? Nog opvallender was echter dat hij die verdomde hoed niet af deed. Echt, als medekandidaat had ik dat ding van zijn kop af gerukt, hoor…

Tot slot mocht Buddy, de Uitverkorene. Hij had een stok van 750 euro bij zich en mocht zijn kunstje voor wat extra stress onder toeziend oog van de rest doen. Dat hij maar twee vazen liet vallen, was wat mij betreft een net resultaat. En dan Johan, de Jochem van Gelder van 2020… Hij speelde het klaar om als toeschouwer een vaas om te tikken. Dat zie ik toch wel als oprechte onhandigheid.

Buddy was wel een beetje boos. En terecht.

gifjes uit widm 2020, WIDM-recap

Nadat hij daarna nog twee vazen liet sneuvelen, kon hij even later eindelijk opgelucht adem halen. Held! In totaal kwam er 2330 euro in de pot. Ka-ching!

Opdracht 2: parkeerparcoursen en kenteken-clues

Bij Fuxi Mountain stond de tweede opdracht te wachten: een soort mini-Moldorp met allerlei geinige straatnamen als Margriet van der Lindenlaan en Kees Tolweg. Daar moesten de kandidaten auto’s via een bepaalde route naar de juiste parkeerplaats brengen. Nathan mocht als penningmeester de verdeling maken. Die positie beviel hem wel…gifjes uit widm 2020, WIDM-recap

Rob liet echter direct weten dat hij alleen in een automaat kon rijden, waardoor hij zich direct in de positie van verkeersregelaar manoeuvreerde. Johan kreeg dezelfde taak toebedeeld, en Mil werd chauffeur van de pendelauto. De overige vier kandidaten waren reguliere chauffeurs.

We zagen Johan – aka de meest humeurige verkeersregelaar ooit – regelmatig klungelen in beeld. Van Rob zagen we echter veel minder, al bleek later dat zijn aanwijzingen niet altijd doorkwamen. Hij riep vervolgens heel stoer in de porto dat de Mol zijn duim van de knop moest afhalen, maar welke positie is voor de Mol nou handiger dan die van verkeersregelaar? De kans is echt véél groter dat hij hier zelf verantwoordelijk voor was dan dat een kandidaat in een rijdende auto op precies het juiste moment de boel wegdrukt.

Mil was helemaal in haar element.

Claes iets minder. Zelfs de paarse bekleding kon hem niet meer opvrolijken.

gifjes uit widm 2020, WIDM-recap
Wat verder opviel in deze opdracht was, dat er een paar markante kentekens waren. Zo spotte ik een kenteken dat begon met ADK – DeeKaa(y)? Op Twitter las ik vervolgens nog een veel betere optie: een nummerbord dat verwees naar de Achilles-tatoeage op zijn arm.

Het feit dat er in dit spel een ‘Wie is de 20e Mol-spoor’ was, zou natuurlijk een mooie verwijzing kunnen zijn naar een van de bovenstaande hints. Ik gok op Nathan (groetjes vanuit mijn tunnel!)

Uiteindelijk waren er 7 van de 10 auto’s correct gereden en geparkeerd. Dat leek een prima score, ware het niet dat elke extra auto een verdubbeling opleverde. Er kwam dus maar een schamele 320 euro in de pot in plaats van het maximum van 2560 euro. Was het premature vreugdedansje van Nathan en Buddy toch niet helemaal terecht…

gifjes uit widm 2020, WIDM-recap, vreugdedansje Nathan en Buddy

Opdracht 3: executie-exclusie

Vervolgens kregen de kandidaten een schokkende mededeling van Rik: maak je klaar voor test en executie. Dat had niemand aan zien komen, behalve… Nathan. Die lijkt als enige niet verbaasd, geschokt of een tikkie bang. Even vergeten te acteren?
gifjes uit widm 2020

Na de test mocht iedereen nog langs een parcours met kisten lopen. Een gouwe ouwe: je mag maar één ding meenemen, en je mag niet terug naar een vorig kistje. Als minimaal vier kandidaten kozen voor een groepsvrijstelling hoefde niemand naar huis. Dat lukte. Hoewel Johan koos voor één joker (eentje maar?!) en er ook twee mensen geld meenamen, waren er precies genoeg mensen die voor de groepsvrijstelling kozen. We weten zeker dat Rob, Nathan en Mil die keuze maakten. Leonie ging volledig verrassend voor geld, en van Buddy en Claes weten we het niet. Eén van hen koos dus voor de groepsvrijstelling, en de ander voor 500 euro. Dus waar Buddy nou zo wildenthousiast van werd? We zullen het nooit weten.

Hoera, niemand naar huis!

(O)verdenkingen

Oké, we hebben dus een Achilles-hint voor Nathan, een ander kenteken dat naar Rob verwijst én rode waaiers (volgende week weer!) die naar Mil lijken te verwijzen (zie de podcast van Trust Nobody – die sowieso fantastisch is). Ook zei Rob in de biecht dat hij “een echte visser” was. Een verwijzing naar oud-Mol Susan Visser?

Had ik vorige week nog een blinde vlek voor Rob, nu is mijn vizier vol op hem en Nathan gericht. Tot nu toe zitten er in elke aflevering meer dan genoeg mogelijke Molacties van Rob. Van Nathan hoop ik vooral heel erg dat hij de Mol is, maar het bewijs daarvoor wordt ook steeds overtuigender. Hij kan alles maken met zijn charme, maar brengt niet bepaald veel geld in de pot. Daarnaast heb ik ook nog een lichte verdenking op Mil. Bij haar bespeur ik hier en daar ook wat kandidatengedrag, maar dat dat geen reden voor uitsluiting hoeft te zijn, konden we vorig jaar bij Merel wel zien…

Wie is jouw hoofdverdachte?

8 reacties

 1. O hai, we kunnen even naar elkaar zwaaien in de tunnel. Nathan en Johan staan bij mij bovenaan de lijst. Kan wel volgende week weer veranderen trouwens;). Ik heb besloten dat de Mol niet één van de vrouwen is dit jaar. Ben benieuwd!

 2. Rob en Nathan staan nu op mijn lijstje..
  Al was Johan ook wel heel raar aan het doen, ”perongeluk” nog een extra ”lelijke” vaas omstoten etc. en met die walkietalkies ging het ook heel raar.

 3. Haha ik vind dit zo leuk om dit terug te lezen! Bij mij staan Johan en Leonie bovenaan. Toen Johan die vaas omtikte deed hij zo raar, maar vond het ook wel grappig haha. Bij die parkeeropdracht vond ik hem ook weer heeeel vreemd doen!

 4. Wat was Johan aan het klooien zeg! Molactie of onhandig? Hij viel mij eerder niet zo op, maar deze aflevering heeft hij zich zeker verdacht gemaakt. Ik vind Claes en Rob ook nog steeds ontzettend verdacht…
  De opdrachten van deze week waren ook echt heel leuk! Vooral dat met de vazen was erg spannend.

 5. Mijn hoofdverdachte is ineens Miljoeska en ik heb eerlijk gezegd totaal geen idee waarom… Maar goed, kijk al 20 jaar en heb het nog nooit goed gehad! 😉

 6. Wat heb je dit toch leuk geschreven en mijn hoofdverdachte ik Johan en onze hoedenman.

 7. Ik heb ook Nathan als de grote verdachte. Maar ook Rob is verdachte bij mij. En ook hij is niet echt verbaasd over de test en executie. Maar ik gok ergens toch iets meer op Nathan. Zou wel een leuke mol zijn vind ik. 🙂

 8. Ik vind het maar lastig. Voor mijn gevoel kan iedereen de mol zijn, hahaha.
  Ik denk dat ik Johan en Rob het meest verdenk op dit moment.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge