Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 3

| 6 reacties

En aflevering 3 zit er alweer op! Helaas met de exit van een leuke kandidaat – een kandidaat die ik net als zo’n beetje de enige van de groep had uitgesloten als Mol. Beetje jammer. Deze aflevering zagen we een supervette hovercraft, beeldige beelden en een prijzig theeservies. En zagen we de Mol ook aan het werk? Lees mee!

Opdracht 1: De grote hovercraft-hussel

gifjes widm 2020

Blije Buddy had er weer zin in.

De opdracht was nog niet begonnen, of ik ergerde me al. Waarom zagen we niet hoe het kwam dat Majoor Mil en Blije Buddy waren uitverkoren om het beginduo te zijn? Sowieso ging deze opdracht voor mijn gevoel nogal snel en zagen we eigenlijk net niks. Ja, Claes zat te klooien, Mil besloot eens even lekker achterover te leunen en Buddy was bloedfanatiek. Zoals Johan in de biecht terecht opmerkte: het zou een prima Mol-strategie zijn om binnen no time de juiste oplossing te hebben (al was dat niet eens zo’n opgave als je wel eens een logische puzzel hebt opgelost) en de groep dan te vroeg op de juiste posities te hebben. Feit blijft dat er op het eind wel heel veel mis ging en dat niemand meer snapte hoeveel haltes er nog waren en wat het plan was.

Even een momentje voor de acteerkwaliteiten van Leonie ter Braak…

Johan beeldt even uit hoe wij introverten ons voelen als we binnenkomen op een feestje.
gifjes widm 2020

Na de opdracht zagen we hoe Mil en Rob toenadering zochten. Rob zag een stagebondje wel zitten, maar Mil (die een verborgen bondje heeft met Buddy) maakte direct duidelijk dat ze absoluut niet monogaam zou zijn. Ze bestempelde het daarom als een slettenbondje, wat wel toepasselijk is gezien haar bekentenis daarna: “Ik ga informatie delen met Rob. Maar of dat altijd de juiste informatie is…” Het is duidelijk: Mil gaat Rob eigenlijk alleen maar geslachtziektes bezorgen in het slettenbondje.

Opdracht 2: Beelden in beeld

Vervolgens mochten de kandidaten een enorme hoeveelheid beelden gaan inspecteren. Mil en Claes omschreven vier foto’s; de rest moest de plekken vinden. Dat gebeurde in twee drietallen: Leonie, Nathan & Jaike en Buddy, Rob & Johan. In slechts een half uurtje moesten ruim 100 beelden bekeken worden, en dan waren er ook nog twee extra addertjes onder het gras. Er moesten exact vier enveloppen mee terug en bij een foute zou er mingeld in zitten. Ook mochten ze niet terug naar een plek waar ze al geweest waren.

De grote vraag: is het wel of niet “handig” (padum tsss) om Leonie in je team te hebben?

Dat leverde direct het hoogtepunt van deze opdracht op: Jaike die Leonie als een strenge lerares op haar plaats zette en terug riep.

gifjes uit widm 2020, jaike widm 2020 gifje

Nathan gooide in de biecht ook nog even wat verdachtmakingen op Leonie, maar leek verder zijn mond niet echt open te trekken. Zijn “beste” actie deze opdracht was last minute een envelop met mingeld grijpen. Oké, dat was maar -50 (waar het mannelijke drietal -250 meepikte), maar zou de Mol weten welke beelden de hoogste minbedragen bevatte, of zou hij – of zij – alleen de juiste oplossing weten?

Als alles opeens duidelijk wordt.

Als je na je rij-examen de vraag krijgt hoe je zelf vond dat het ging.
widm 2020 gifje

Buddy Vedder: koning van de vreugdedansjes.

Miljuschka: koningin van… ja, alles eigenlijk.
miljuschka widm gifje, widm 2020 gifjes

Opdracht 3: Theekransje

Tot slot moesten de kandidaten op zoek gaan naar een negendelig theeservies. Jaike en Claes gingen voortvarend van start.

En ook Leonie en Rob hadden er zin in.

Buddy en – vooral – Nathan waren blij om het juiste winkeltje te vinden.
gifjes uit widm 2020, nathan widm gifje

Het meest besproken item van het servies was toch wel het kannetje dat Nathan en Buddy moesten zoeken. Een vriendelijke Chinese mevrouw wees direct het juiste aan, Nathan trok dat direct in twijfel en wilde uiteindelijk de serviesdoos leeg gaan roven. Dat zagen Mil en Johan dan weer niet zitten. Johan suggereerde nog even dat ze de verkeerde winkel hadden, en uiteindelijk namen ze het maar van de mannen over. Uiteindelijk maakte Johan last-minute de juiste keuze.

Ik laat dit gifje gewoon even hier achter zonder er een puberale grap bij te maken, goed?

gifjes uit widm 2020

Dit is nu al mijn favoriete gifje van het seizoen, haha. En Johan is óf gewoon een kandidaat, of een potentieel winnaar van een Oscar.
gifjes uit widm 2020, Johan widm gifje

Uiteindelijk kregen de kandidaten nog een mogelijk lucratief aanbod van Rik: 1500 cash in het handje, of de – onbekende – waarde van het servies. Na een discussie die eindigde met de conclusie van Mil dat ze een gokje wilden wagen, maakte Nathan opeens een heel opvallende move. HIER met dat geld! Aangezien het servies 2700 euro waard was, is dit zeker een mogelijke Mollen-actie. Van de andere kant: met een lage pot zou ik waarschijnlijk ook voor zekerheid hebben gekozen.

(O)verdenkingen

Helaas moest Jaike – die ik al tijdens de aflevering van mijn lijstje schrapte – naar huis. Ook Johan, die ik eerst redelijk verdacht, daalt op mijn Mollenlijstje. In de eerste opdracht hoorde ik hem alleen maar goede suggesties doen, en in de laatste opdracht zorgde hij ervoor dat het juiste serviesstuk als laatste en op tijd in de kist terecht kwam. Dat hij vervolgens voor de 1500 euro koos, vind ik geen overtuigende Molactie: hij had natuurlijk ook nog wat langer kunnen kissebissen met Mil over of het nou wel de juiste was. Dat Mil toestemde – na Johans toezegging dat hij verantwoordelijk was voor de keuze – vind ik kandidatengedrag, net als haar stem vóór de gok met het geld. Daarmee vind ik Mil by far de verwarrendste deelnemer: ik zie veel mogelijk Mollengedrag, maar ook twijfelachtige dingen. Ik hou haar toch nog goed in de gaten.

Het meest verdacht vind ik op dit moment toch wel Nathan. Niet alleen omdat hij de meest epische Mol OOIT zou zijn, maar ook omdat hij genoeg acties op zijn naam heeft staan die verdacht te noemen zijn. Op twee zet ik Rob, omdat ik hem nog niet echt heb kunnen betrappen op anti-Mol-gedrag en omdat ik nog steeds een blinde vlek voor hem heb (mede doordat ik aanvankelijk redelijk gefocust was op Leonie). Mil zet ik vooralsnog toch nog op plek 3.

6 reacties

  1. Tja, Nathan. Het kán toch gewoon niet?! Maar het zou wel gaaf zijn. Juf Jaike was inderdaad een fijn moment en die eerste opdracht die eh… hield mijn brein niet bij.

  2. Yes! Ik vind dit echt een leuke rubriek! Leuk om jouw visie en verdenkingen te lezen. Ik vond het echt een super leuke aflevering. Ik zou het ook ontzettend leuk vinden als Nathan de mol is, maar ik verdenk hem eigenlijk niet echt… Ik zit momenteel heel erg op Claes en Rob die ik beide zeer verdacht vond. Vooral Claes vond ik deze aflevering echt heel raar doen met die hovercraft opdracht en met de serviesopdracht! Ik vind het dit jaar echt verwarrend. Vorig jaar zat ik steeds op Sarah en Merel, maar nu wissel ik steeds van verdachte. Lastig hoor!

  3. Ik verdenk Nathan nog helemaal niet, eigenlijk. Ik vond zijn ‘HIER met het geld’ meer een reactie op de besluiteloosheid van de groep (hij is immers voetballer en daar moet je ook snel kunnen beslissen). Maar we gaan het zien. De Jaike afviel vond ik niet zo verrassend, maar wel erg jammer.

  4. Mooie samenvatting weer. Mil heb ik inmiddels van mijn lijstje geschrapt. Claes staat er nog op en Rob inmiddels ook.

  5. Zo leuk om jouw analyse te lezen! Ik vind het best lastig. Ik neig steeds meer naar Leonie. Ook heb ik Claes op mijn lijstje staan, maar in de WIDM app zag ik dat maar 7% van de deelnemers hem verdenkt (laagste aantal) en dat brengt me toch wel aan het twijfelen.

  6. Ik vind dit echt super leuk om te lezen! Ik kijk wel WIDM maar ben er niet zo van bezeten als veel van de mensen om mij heen dat wel zijn. Ik erger me vaak alleen maar aan al die discussies enzo haha. Ik geniet vooral van het land maar als ik dan jouw blog lees vind ik het toch wel heel leuk en spannend wie het zou kunnen zijn :D!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge