Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 1

| 7 reacties

Het is weer begonnen! Seizoen 20 van Wie is de Mol is ON! En wat een begin was het. Uiteraard ben ik er ook dit jaar weer bij met mijn recaps met véél gifjes. Ik had me voorgenomen om er iets minder per aflevering te maken, maar dat lukte niet helemaal… Wat gebeurde er in deze eerste aflevering? En wie staan er hoog op mijn verdachtenlijstje? Ik zou zeggen: lees gauw verder!

GIF Nathan Rutjes WIDM 2020

Opdracht 1: Rode lopers en zwarte en groene vrijstellingen

Bij de eerste opdracht kregen de kandidaten elk een privé-concert van een groep Chinezen, een veel te lange speech van Rik én een lastig dilemma voorgeschoteld. Bij de Hangu Pass moesten ze kiezen tussen wijsheid of geluk. De eerste die we zagen in China, was Tina. Die vond dat wijsheid naar geluk leidt. Ben ik het helemaal mee eens. Ze werd beloond met… een zwarte vrijstelling!

GIF Tina WIDM

Wat bleek: iedereen die voor geluk koos – en snel genoeg in het wirwar van Chinese tekens zijn kistje vond – kreeg een groene vrijstelling, en de wijsheid-poort leidde naar een zwarte vrijstelling. Ik vond de groene vrijstellingen trouwens zo donker op tv dat ik de halve aflevering heb gedacht dat iedereen een zwarte vrijstelling had, maar oké…

WIDM recap gifje Leonie

Nobody said it was easy, Leonie…

Als je denkt mee te doen aan WIDM, maar opeens in een hardloopwedstrijd blijkt te zijn beland…

Nadat Johan zijn fliebeltje had gevonden en Nathan met behulp van zijn zesde zintuig ook zijn kistje had gelokaliseerd, had iedereen zijn zwarte of groene vrijstelling in z’n bezit. Johan deed bij het diner nog een optimistische poging om wat informatie op tafel te krijgen, maar faalde jammerlijk. Eenmaal op de kamer hield hij het niet meer en liet hij Leonie zijn buit zijn. Leonie gaf op haar beurt niks prijs – behalve later aan Tina. Van je kamergenoot moet je het hebben… Arme Johan.

Opdracht 2: de Chinese markt

Nee, dan Buddy. Die denkt zelfs bekenden tegen te komen op een markt in Sanmenxia.

Iedereen behalve Tina had superveel zin in de opdracht. Check ook Buddy, die zijn nieuwe Chinese vrienden al direct wil laten meedelen in de feestvreugde.

In deze opdracht vielen me een paar dingen op. Toen Anita suggereerde om iemand nog een foto te laten maken, ging Leonie razendsnel mee in haar idee. Ik schat haar intelligent in, dus dat vond ik behoorlijk verdacht.

Nathan bedacht veruit de slimste strategie: twee Chinezen tegelijk meegrijpen, en ze direct helft 1 en helft 2 van hetzelfde biljet te laten fotograferen. Beetje jammer dat hij daar een biljet van 50 euro voor koos. Van de andere kant: dat was toch 2,5 keer zoveel als de kandidaten verdienden bij de derde opdracht…

Ja, “we win” 150 euro. Hoezee.

Kijk en vergelijk: het optimisme van Anita en de kennis van een doorgewinterde WIDM-fan… Niets is wat het lijkt, Anita!

Tip van de dag: nooit ruzie maken met Jaike.

Opdracht 3: escape-vrachtwagens

Voor de derde opdracht werden de kandidaten in duo’s in een soort escape room-vrachtwagens gestopt. Claes en Tina verbleven in een bunker van een geobsedeerde WIDM-fan die al een tijdje geen daglicht had gezien, Jaike en Johan mochten iets doen met water en een badeendje en Miljuschka en Nathan kregen de leukste (vond ik): een mini-kermis met grijpautomaten. Ze wisten er dankzij Miljuschka als eerste uit te komen.

Ik dacht aanvankelijk: 100% kandidatengedrag, maar toen het tijd was om te parkeren, had ik een ingeving. Dit duo had namelijk de vrachtwagen met het euroteken. Ik ga er niet vanuit dat de kandidaten bij deze opdracht iets te kiezen hadden, maar als je uitgaat van het scenario dat Mil (ze zei zelf dat we haar zo mochten noemen) de Mol is, dan zou ze wel weten dat dit een prima vrachtwagen is om gewoon je best in te doen. Het euroteken verhoogt het te winnen bedrag namelijk niet, en ik twijfel ook of ze bij de productie nou zo naar zouden zijn geweest dat als er een bedrag zonder euroteken zou hebben gestaan, ze de groep helemaal niks hadden laten winnen…

Mil en Nathan hadden een klein meningsverschil over het te kiezen parkeervak.

En dat terwijl het volgens Nathan zo duidelijk was…

Maar goed: het lukte hun wel binnen no time te ontsnappen. Dan kun je van Anita en Buddy, die als derde ontsnapten (na Jaike en Johan) niet zeggen. Buddy vond na een eeuwigheid rondjes lopen de sleutel.

Maar goed, geen duo was zo kansloos bezig als Rob en Leonie. Onze Waylon-lookalike bedacht het intens belachelijke plan om een stoel te maken. En Leonie – van wier intelligentie ik nog altijd overtuigd ben – ging daarin mee. WAT? Met die plankjes hoef je alleen maar een paar stokken te maken om twee of drie knoppen tegelijk in te drukken met één hand, en je bent er.

Ik zag trouwens nóg een mogelijke Molactie van Leonie. Vergelijk de gifjes hierboven en hieronder maar eens. Waar Leonie de eerste keer de knop links met haar rechterarm indrukte, besloot ze het op het laatst te proberen met haar voet… Om te voorkomen dat de opdracht toch nog zou lukken?

Exit

De eerste kandidaat die het veld moest ruimen, was Anita. Dat vond Johan heel jammer. Maar niet zo jammer als Nathan, die een complete grafrede hield om Anita te herdenken. Want ja, na drie dagen samen, moet je een rouwperiode van een half jaar inplannen, toch?

(o)verdenkingen

Wie er na deze eerste aflevering bovenaan mijn lijstje met verdachten staat? Leonie! Op nummer 2 zet ik Jaike, die mijn schot-voor-de-boeg-Mol was. De afleveringstitel ‘Afgeschermd’ zou op haar kunnen wijzen, omdat ze haar medekandidaten afschermde met haar handen tijdens opdracht 2. De titel zou trouwens ook naar Tina kunnen verwijzen, die voor een van de tablets ging staan bij een foto.

Ik denk dat ik Claes op nummer 3 van mijn Mol-podium zet. Op hem kon ik eigenlijk totaal geen grip krijgen, en het feit dat hij geen Mol-kenner is/lijkt, kan hij als Mol handig inzetten.

Ik ga mijn uiterste best doen om volgende week met een open blik te kijken, want ik weet als geen ander: één aflevering zegt nog he-le-maal niks. Wie verdenk jij op dit moment het meest?

7 reacties

  1. Ah, fijn, alles even op een rijte;). Ik pik altijd voor ’t seizoen begint een mol uit de foto. Zoals gebruikelijk de eerste afvaller…

  2. Ik vind Leonie ook behoorlijk verdacht!

  3. Hihi heel leuk zo’n recap! Leuk om jouw gedachtegang te volgen. Ik verdenk momenteel Leonie, Buddy en Tina heel erg!

  4. Haha, succes met die open blik de volgende aflevering want volgens mij zie ik stiekem al een tunneltje verschijnen? 😉 Maar ik ben het met je eens, want ze is wel verdacht! Miljuschka en Claes zijn wat mij betreft 2 andere kandidaten.

  5. Leonie heb ik ook op twee staan en Tina! nu eventjes afwachten, ik vond het een beetje een loom begin van de eerste aflevering, maar daarna werd het al gelijk een stukje spannender! Mijn man was na een kleine 5 minuten al afgehaakt haha..

  6. Jaaaa, het is weer begonnen! Leuke recap. Leonie vertrouw ik ook niet helemaal.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge